Bizim ulkemiz neden boyle goruluyor anlayamiyorum , Sakarya'daki Toyota iscilik kalitesi olarak dunya 1.si olmus bir fabrika..
Egitimini verip takibini yaptigin zaman yurtdisindakilerden daha iyi uretim kalitesi oluyor..
Printable View
Bizim ulkemiz neden boyle goruluyor anlayamiyorum , Sakarya'daki Toyota iscilik kalitesi olarak dunya 1.si olmus bir fabrika..
Egitimini verip takibini yaptigin zaman yurtdisindakilerden daha iyi uretim kalitesi oluyor..
yurtdışına ihracat yapan bazı otomotiv, beyaz eşya ve makine üreten yan sanayi fabrikalardaki üretim çok çok başarılı avrupa standartlarında. fakat iş otomobil fabrikalarındaki üretime gelince seviye bir anda yerle bir oluyor. Kalite çok çok düşük, bahsettiğiniz ***** markaya ait japonyadan gelen hoshin ekibi, olsun diğer japon ekipleri olsun hepsiyle bu konuyla alakalı birebir muhattap oldum, farklı farklı fabrikalarda kalite sorumlusu görevinde bulundum. Söyleyebilceğim tek şey üretim kalitemiz çok düşük, verilen ödüller ve birincilikler ise sunni, ödüller aslında fabrikanın yaptığı genel karlara veriliyor bir diğer amacı işçiye moral vermek. Aslında üretimimiz ancak rusya ile yarışabilecek seviyede kaldı ki avrupaya ihrac ettiğimiz ürünler alım gücü en düşük olan Avrupalı sınıfa hitap ediyor. Türki cumhuriyetleri ve ortdaoğu ülkelerindeki portföyden bahsetmiyorum bile.
Hakoya katılıyorum gercekten gıdıp bızzat görmek lazım yanı tabiri yok. Çin bambaşka bir dünya, ne amerika ne başka bir yer. Çin gelecekte çok çok farklı yerlerde olucak.
10-20 sene bence hayal, rekabetçilikse söz konusu zaten rekabetçiyiz çoğu ülkeye görede çok şükür üretimimiz daha iyidir ancak Çin'e bugün dünya'nın en büyük ekonomileri(üretime dayalı) rakip olamazken Türkiye'nin olabilmesi olanaksız malesef. Bende isterim bir Türk olarak bunu ama realist olmak lazım en azından şuan için.
Vestel örneğini çok iyi ve yakından biliyorum. Detaya çok girmek istemem. Kalıplar organizedeki fason tesislerde üretilir genelde beyaz eşya departmanında. Çözüm ortakları ile yani söz konusu kalıplar vestel tarafından üretilmemekte. Mesela ufak bir detay :icon_tup: