Selamlar,
Yurt dışında yaşayan bir kuzenim var, yılda bir kaç kez Türkiye'ye geliyor. Her geldiğinde araç kiralıyor, havalimanından teslim alıp yine havalimanına teslim şeklinde. Kuzenimin geldiği zamanların dışında yılda birkaç kez de kuzenimin babası geliyor Türkiye'ye.
Özetle böyle zamanlar için şimdiye kadar hep araç kiralama yoluna gidildi. Artık araç kiralamak yerine bir araç alma niyetinde. Türkiye'de genelde sağ koltuğa oturup, nereye gidiyoruz şeklinde takıldığı için araç alım konusunu bana yıktı.
Bütçe 42 bin lira, zorlasak 46 filan oluyor sanırım ama tamamen keyfi bir durum bu zorlama durumu.
Yılda en fazla 7-8 bin kilometre yapılır sanırım, fazlası normal şartlarda zor.
Genelde 4-5 kişilik arkadaş grubuyla seyahat ediyoruz, o sebeple B sınıfı bir araç yeterince geniş olmayabilir bizim için.
Genelde Ankara-İstanbul-Mersin arası uzun yol gidiyoruz, onun dışında sakin sakin şehiriçi trafiği. Performans konusunda özellikle bir arayışımız yok.
Kuzenim yurt dışındayken muhtemelen araç bende kalacaktır, zaten onun otomobil konusunda çok bir takıntısı da yok. Dolayısıyla özellikle aradığımız başka bir kriter yok.
Kriterler böyleyken size olsanız hangi alternatifleri düşünürdünüz?
Benim aklımda;
(0 km olarak)
*Dizel Linea (hem çok ucuz hem de dizel)
*Bravo dizel (bütçeyi biraz aşıyor, olası bir bayi indirimi filan olursa belki)
*Astra Classic Benzinli
*Yeni Leon benzinli
*Yeni Leon dizel (bütçeyi biraz aşıyor, ama mantıklı derseniz bir şekilde halletmeye çalışacağız.)
Benim aklıma ilk etapta gelenler bunlar. Sizin tavsiyelerinizi de duymak isterim. Çok düşük km'li araçlarla da ilgilenebiliriz.
Teşekkürler,