Toplasan 10 ilan var, buradan bunu çıkartmak zor.:) Ayrıca şunu da belirtmek isterim Renault bu motoru iyi de pazarlayamadı. Yok hacmin de en güçlü dizel filan diye çıktıda biraz üzerine düşmediler gibi. Daha çok Nissan'a yaradı bu motor.:D
Printable View
herşey bi yana da ,Asıl mesele vtec açıyormu ??
dizel furyasının ilk başladığı zamanlarda honda piyasaya her modelde farklı motorlarla girmeliydi ama maalesef o atılımı gerçekleştiremedi 2.2dizel ile piyasaya girdi demek yanlış olur o bir anlamda deneme ve yoklama idi.. Birazda hondanın ekmek yediği asıl pazar kuzey amerika o yüzden ilgilenmedi belkide bilemiyoruz ama ciğeri 5 para etmez firmalar 3.dünya ülkelerine dizel araba satarak zengin oluyorlar, giderek büyüyorlar, hondanın bu stratejisi pahalıya mal olmaz umarım..
hondanın eski model araçlarının hepsi çok çok az yakan araçlardır, 1.4, 1.6, 2.0, 2.2 farketmez hepsi yakıtı koklar.. efsane felan değil bu gerçek..
1,8 civic kullanıyorum şehiriçi 8 litre ortalaması var. Köprü trafiğine bile girsem 10 litreyi geçmez. Emsalleri olan golf , focus megane gibi araçlar 1.8veya 1,6 ile daha az yakamıyor. hatta TSI motorlar bile köprü trafiğinde 10 litreden az yakmıyor.
Ayrıca araba az yaksa ne çok yaksa ne? adamlar petol fiyatlarında ki artışı aynı gün yansıtıyor. %11 düşüş oldu hala indirim gelmedi. Gelse de %3 gelecek. Biz de kuruş hesabını yapalım.
Haha 3000de dtec aciyordur:D
Fiyatlara fazla takılmayın bence.Segmentteki bütün dizel araçlar(bravo dışında) hemen hemen o fiyatlarda , hatta daha bile yukarda olanları var.Araca gelirsek içi çok hoşuma gitti.Kendine has ve spor bir tarzı var.Ama dışı o kadarda hoşuma gitmedi.
Honda Türkiyeden ziyade bağlı oldukları ana merkez çok ketum davranıyormuş.
Benim dayım Gaziosmanpaşa da Honda bayii devraldı, ordaki satış müdürü arkadaş anlattı, senelerdir yalvarıyorlarmış dizel motorlar için, Honda Türkiyede çok istemiş ama olmamış mış mış :)
Bizim şirkette Fluence EDC ler var, iyi güzel ama bi DSG değil :) Ama büyük konfor trafikte, bir sonraki aracım kesinlikle DSG/EDC tarzı bir şanzımanı olacak ona eminim :)
Type r kaç tane satacaklar ki, bu dizel motorlu civiclere koyarlarsa böyle bir şanzıman pazarda çok yükselir honda. Gerçekten garip bir firma. Amerika odaklılar, avrupayı çok gözardı ediyorlar.
Galiba Kia Yeni Ceed lerde benzinli motorlarda sunmaya başladı bu tip şanzıman (çift kavramalı), dizelde de sunarlarsa vw e sıkı rakip olurlar.
Bence fiyat önemli bi etken.
Yakın zamanda ki Citan örneği'ni herkes hatırlayacaktır.İstediği kadar Mercedes olsun.Yük arabasına Citroen berlingo,Fiat doblo,Volkswagen caddy max. 30-40k iken 53k istemek pazara biraz zor girecegini apaçık gösteriyordu.Ki beklenen de oldu.Koskoca Doğu Anadolu da 12 tane satıldıgını duymustum..
Honda hep gözümde sağlam kaliteli geniş bir arabadır ama bu rakipleri yanında 68k veripte alabileceğim bi araba degil.Özellikle tasarımı hiç hoş değil ? :(
Yıllar önce gelseydi keşke. Ha alacak durumum var mıydı yok tabi ki :) Pazarda kendine daha güzel bi yer bulurdu. Değerler çok iyi. 300 NM çok iyi. Tüketim de eğer fabrika verisiyle çok farklı olmazsa ne ala. Helal olsun
60.000 tl ye ne aldın..civic :)
Tipleride berbat, sedanlarida yok, honda motor co. ne yapiyor boyle.
honda çok geç kaldı TR'de dizel için.Bu boşluğu en iyi değerlendiren marka kia ve hyundai oldu 1.5 Dizel motor seceneği ile.
honda dizel teknolojisini yıllardır geliştiriyor bilen yada araştıran varmıdır bilmiyorum ama dünyada dizel,de blok olarak aleminyum alışımından blok kullanan ve yapan ilk honda motor co .dur .Birde honda ,Türkiye pazarı için yatırım ve kar bazlı bir citdi bir gayreti yok çoğu ana parçaları hala japonyadan geldiği için dünya piyasasında Türkiyeyi biraz geri planda bırakıyorlar japon hesabını iyi yapar buraya gelse herşeyi satar ama maliyet enbüyük engel bürokratik ve yasal engeller en basiti hybrit araçların vergisi Türkiyede lüks tüketime tabi dışarda teşvik için artı indirimli satılıyor .
Neyin 8lt si yapmayın yaa ben 7.1 tdi golf le yakıyorm baban 7.3 tdci focus ile yakıyor ankara trafiğinde ...1,6 civic arkadasım kullanıyor nispeten uzun yol yapıyor şehir trafiği %35 diyim mininmum 8.5 gordü.. İstanbulda beninle 8lt yakan insanlara hayranım....
Honda kurnazlarına bir ekmek kapısı daha çıktı deseniz ya:D ''Teyzeden dizel'', ''Amcadan km'de 10kuruş'' söylemlerini duyar gibiyim :)) Türkiye' de satışa sunulsun. İkinci elinin sıfırı geçeceğine eminim. .
Dizeli sartti zaten ama bu fiyata daha kaliteli olan golf yada jetta dizeli tercih ederim ama dizel cikarmalari iyi olmus benzinli civicler tuketimde 2,0 tfsi ile ayni yakiyor