O değil de çok ateşli dizel kapışmaları olur ,yada ies mi i dtec mi falan![]()
Hocam bazı detaylar atlanıyor o yüzden çok yakıyor. ilk aldığımda şehir içi 8 litreyi geçmezdi. ben 71 k km de aldım aracı. 100k devirdiğinde 10 litreyi geçer oldu. üzerinden performans lastiklerini söktüm ses sistemini söktüm. sübap ayarı yapıldı şu anda yine 7,5 8 litre yakıyor.
jettanın filan 65 liraya satıldığı yerde civic dizel her türlü satılır. sport donanımı bayağı dolu. kartsız çalıştırmasından tut her türlü ekipman mevcut.
zamanla fiyatı düşse de binsek diyeceğim imkansız bişey.
Honda nın iddaası şu ; en performanslı , en az yakan , en hafif dizel 1,6 olacak dediler.
Ve kötü haber. Sedan kasada olmayacak. otomatiği olmayacak.
Bence iyi oldu , geç oldu ama iyi oldu
Golf MKVII 1.6 Tdi
55 depo ile 275 bin km yapsak zaten ne isterizorda bi hesap hatası var.
tüketimin benzinliye göre 3 kat daha düşük olduğunu düşünürsek bence mantıklı.
60 bin liraya alınan aurislerde vsc cuise kontrol gibi donanımlar yok. bu araç auris ve golf e göre daha dolu bir ara. sadece golf dsg ile fark yaratır.
ilker öyle diyosun da, çok basit bir donanım olan 4 camın tek dokunuşla açılmasını, honda hala üstün bir donanım sanıp, en dolu modeline koymuş..![]()
yıl 2013 hala tek dokunuş yok yuh..
bu arabanın sadece motorunu getirseler yine alıp evinde salonunda çalıştıranlar olabilir.fanatiklik bi yere kadar fark cok büyük gibi geldi bana, ama efsane ilanları görür gibiyim sahibinden dizel vtec.
Yahu kaç yıllık hb civic halen sitede duruyor , yenilenmemişmiydi? Yeni civic yazıyor halen![]()
Golf MKVII 1.6 Tdi
Manuel vites gelirse herşeye rağmen vw 'ler tercih edilecektir dizel araçlarda...
Everyday I ** Çapulling!!!
Sınıfındaki araçlarla donanımı konforu kafa kafaya,daha az yakıyor,fiyatı aynı.Bence çok satacak.Fb7 hiç satılmaz diyolardı her taraf fb7 dolu.
Aracın pahalı olma nedeni motorun avrupa kasalı civice uyarlanmasından kaynaklanıyor.... euro civic herzaman normal civicten pahalıydı ve daha donanımlı ve sağlamdı + dizel olunca o fiyatlara çıkması normal... HONDA artık ayrıca o eski ucuz marka değil, fiyatdan çok kalite ön planda yeni FN kasa civiclerde... aynı sınıfın araçları çok daha pahalı dizelde, ayrıca kullanılan diesel teknolojisi piyasada şu andaki en verimli ve sessiz diesel olarak litaratüre geçeceği kesin....
1991 HONDA CRX - TOTALLED
1988 TOYOTA CELICA GT ST162 - SOLD
1991 HONDA INTEGRA LS - SOLD
1990 HONDA CIVIC EF - SOLD
85-92 OLDSKOOL COMING SOON
eski hondalarin az yakmasinin sebebi hafif olmasi esasinda.
rakiplerinin guvenlik kozunu ortaya koymasindan sonra, civiclerde corollalarda cok agirlasti.
astra h ile zamanindaki civic ls ler arasinda daglar kadar fark vardi.
simdiki jenerasyonda benzerler ve benzer yakiyorlar zaten
Built to fall....
Şimdi hocam bi corollanın donanıma bak bi de mevcut civiclerin. geçen bi arkadaş corolla aldı. 56 bin lira verdi benzinli otomatik araca. VSC yokmuş. İstesen bile koymuyorlar demişti. dizelde cruise yok.
Yine bakınca VW ile donanım olarak nerdeyse aynı. üstelik trendline seviyesinde bi donanım getirseler çok daha ucuza satılır.
Civicin bu paraya satılma sebebi emsalleri pahalıyken biz neden ucuza satalım kafası. adamların çok satma derdi yok. az satalım çok kazanalım mantığı. jazz ve diğer araçlar ingiltere ile aynı fiyata satılıyor. hatta 1,4 hb civic de aynı para. ingilterede 2 bin sterlin daha pahalı dizel. bizde 5000 sterlin gibi fark var.
FN ve FK kasa ingilterede kalkalı 10 ay oldu. yani adamlar geçen sene hazirandan beri yeni kasa kullanıyor. 1,4 ve 1,8 benzinli. 2,2 dizel seçenekleri vardı. 1,6 dizel seçeneği de yine bir kaç aydır mevcut.
bize dizel gelmeme sebebi yakıy kalitesi filan değil. 2,2 dizel motoru yıllardır satıyorlar. bize gelse 130 bin liraya kim civic dizel alıcak. bi köşede 3,20D var. diğer köşede daha performanslı fakat neticede honda civic var.
Fanatizm filan diyen arkadaşlara da tavsiyem bu motor piyasaya çıkana kadar fazla sallamayın sonra kapak olmasın. Testlerde herkes çok beğenmiş aracı. Sessiz ve güçlü. ayrıca en ekonomik dizel diyorlar. Yılların dizel düşmanı olarak beni bile etkiledi.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)