User Tag List

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
69 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Arac satarken dolandiricilara denk geldim

Fatih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçmiş olsun.
    Allah'tan basiretiniz bağlanmamış sorunsuz atlatmışsınız.

Sahte para olayında ise noterde para sayma makinesinde saydırın olsun bitsin.
    5-10 lira bir ücret alıyorlar ama sorun değil iş garanti oluyor.

Emre İlbi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öncelikle büyük geçmiş olsun, ucuz kurtarmışınız,
    böyleleri yüzünden hiç kimseye güvenemez hale geldik

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Fatih Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Geçmiş olsun.

para sayma makinesinin hiç bir garantisi yok benim yediğim sahte 200 tl de para sayma makinesinden geçmişdi..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

63owen63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu adamları restaurantlarına falan da gittiniz.. yerlerini yurtlarını da afişe etmekten çekinmiyorlar yani ha ?
    Polo TDI WRC İsot Edition / Powered by İsot

Instagram : mehmetguliaytar

sinan-s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçmiş olsun.Bende geçen araba sattım,ilki böyle bır durumla karşılaşmadım..
    2003 BMW E46 330 Cİ Topassss
    2006 BMW E46 318 Cİ SİYAH (SOLD)
    ]2001 PEUGEOT 106 GTI SARI SOLD)
    1998 DOĞAN SLX 1.6.İE BORDO (SOLD)
    2008 PORSCHE 911 TURBO S SiYAH (SOLD)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    para sayma makinesinin hiç bir garantisi yok benim yediğim sahte 200 tl de para sayma makinesinden geçmişdi..
    Vay be bende hep saydırıyorum garanti diye
    Demek sahtesi bize denk gelmedi.
    Diğer türlü önce banka sonra noter desek bu sefer alıcı işkillenecek.
    O deseki önce noter sonra banka ben yanaşmam.

Bu işte yine en güzeli "al gülüm ver gülüm" artık sahte paradan anlayan bir dostumuzu götürecez yanımızda.

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Vay be bende hep saydırıyorum garanti diye
    Demek sahtesi bize denk gelmedi.
    Diğer türlü önce banka sonra noter desek bu sefer alıcı işkillenecek.
    O deseki önce noter sonra banka ben yanaşmam.

Bu işte yine en güzeli "al gülüm ver gülüm" artık sahte paradan anlayan bir dostumuzu götürecez yanımızda.
    hatta kadın para sayma makinesinden iki defa geçirdi.. ben döviz alıcakdım dövizcide allah dan yıllardır gittiğimiz esnaf dostumuz ona verdim o farketti çok ustaca yapmışlar falan dedi o yüzden en güzeli ve garantisi gene banka üstünden iş yapmak..

illa eski yöntemle elden alıcam diyorsan parayı onunda kolayı var alıcı ile gidersin bankasına yanında bankadan parayı çeker gözünün önünde gidersiniz beraber notere orda satışı yapar paranı alırsın en azından emin olursun için rahat eder..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Durango - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Her araba sattığımda, teste çıkmak istediklerinde yanıma silahımı alıyorum. Demek ki paranoyak değilmişim...

Low-Rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı lethaldoze Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Geçmiş olsun. İyi farketmişsiniz.
    Geçen gün satış vermeye gittim. Parayı gördüm elime alıcam öyle satış vericem ama bu olaylardan dolayı pimpirikliyim. Para sayma makinası arıyorum. Notere sordum. Korkuyorum sahte para yedirtecekler diye. Çok uyanık olmak lazım çok. Şerefsiz o kadar çok ki.
    Parayı ya direk hesaba aktartıyorum ya da bankada elden alıp orada saydırıyorum ben.

tylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şubat ayın da resmen bizim de basiretimiz bağlandı daha doğrusu babama uydum.Bmw i satarken adam dukkanı arayıp babama ulaşıyor dakılarca konusup guven veriyor oğluma hediye olarak alıcam arabayı ama ben gelemem işlerim yuzunden siz getirebilirmisiniz diyor hatta 1500 tl yol parası şeklin de kapora yolluyor biz de guvendik gittik taa çanakkaleden. neyse adamla buluştuk, adam ne arabayı bi yere gösterdi,ne bişey yaptı.tamam dedi satışı yapalım,param evde eve gider alırız sonra parayı dedi. Olmaz dedik, adam basladı guvenmıyormusunuz falan demeye hatta biraz bagırmaya basladı,ben de dıklendım adama.Neyse yatıştık ettik tamam o zaman, ben parayı alıcam, sız banka da bekleyin dedi .tamam dedik ziraat bankasının onun de bekledik. 1 saat gectı gelen gıden yok. aradım adamı eşim sabah kaza yapmış hastanedeyım dedi karımınn sigortası yok. Bana para lazım olur 16.000 vereyım gerisini çek yazarım lutfen kabul edin dedi. tamam dedim gel, 10 dk sonra cıktı geldı 16.000 hazır yatıralım bankaya dedi.ben gelir gelmez adam direk vurdum suratına o sinirle,daldım adama. yanın da yıgenını falan getirmiş o çıktı geldi. Bayagı karıstı ortalık. Zaten polıs karakolu yakınmıs bankaya patır kutur göturduler bizi. sorgu da soyledık, boyle boyle adam esim kaza yaptı demıstı.bekar cıktı şikayetçi olacaktık ama mahkemeyle ugraşmak ıstemedık doğrusu.emniyet muduru tanıdık çıktı falan 1000 tl daha yol parası alıp geri donduk. Bu bızım kaçıncı arac satılşımız ılk defa boyle bıseye denk geldık. siz siz olun dıkkat edin. Mlllette Alllah korkusu falan kalmamış

Alıntı Durango Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Her araba sattığımda, teste çıkmak istediklerinde yanıma silahımı alıyorum. Demek ki paranoyak değilmişim...
    Yok abi değilsin biz de ne olur ne olmaz diye ilk defa babamın ruhsatlı sılahını yanımıza almıştık iyiki almışız. Şükür kullanmak nasip olmadı. ama artık ben de her araç satışın da babamın sılahını yanıma alıcam
    Alıntı free-hifi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu konunun bir üst leveli kaç yaşında milli oldunuz olur ...

Firat.M3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu işin tek çözümü aslında bankalarda. Alıcı taraf parayı xxx plakalı xxxx şaseli araç satışı için diyerekten karşı tarafın hesabına gönderir. Bu miktar karşı tarafta blokeli şekilde bekler. Satış sonrasında noterden alınan satış kağıdı ile satıcı gider hesabındaki bloku kaldırır ve parasını almış olur. Uluslararası ithalat ihracatlarda da bu sistem kullanımakta.

Belki de vardır da biz bilmiyoruzdur. yoksa da olmalı bence..
    M. The most powerful letter in the world.

220T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bugüne kadar okuduğum hadiselerde gördüklerim şöyle:
    Özellikle noterin kapanma saatine denk getiriyorlar,kanmayın."Abi hanım yolda geliyor,sen imzayı at karşı kafede bekleyelim,verelim paranı." diyor,sonra "Bir tuvalete gideyim." deyip yok oluyor.Yüksek kapora yatırıyorlar,bu size güven vermesin,adamlar zaten bu güveni sağlayabilmek için yapıyorlar.5 bin lira kapora yolladı hemen,gerisini de verir gibi bir düşünceye kapılıyor satıcılar ama 50 bin lira üstündeki araba,o 5 bin liraya satılmış oluyor."Güvenmiyor musun?" diye çıkışanların etkisinde kalmayın,paranız hesabınıza yatmadan işlem yapmayın.Ortak noktaları ise arabayı fazla incelememeleri.
    Modifiye parayla yapılır ama parayla yaptırılmaz.

Gokmen Erbas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 220T Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bugüne kadar okuduğum hadiselerde gördüklerim şöyle:
    Özellikle noterin kapanma saatine denk getiriyorlar,kanmayın."Abi hanım yolda geliyor,sen imzayı at karşı kafede bekleyelim,verelim paranı." diyor,sonra "Bir tuvalete gideyim." deyip yok oluyor.Yüksek kapora yatırıyorlar,bu size güven vermesin,adamlar zaten bu güveni sağlayabilmek için yapıyorlar.5 bin lira kapora yolladı hemen,gerisini de verir gibi bir düşünceye kapılıyor satıcılar ama 50 bin lira üstündeki araba,o 5 bin liraya satılmış oluyor."Güvenmiyor musun?" diye çıkışanların etkisinde kalmayın,paranız hesabınıza yatmadan işlem yapmayın.Ortak noktaları ise arabayı fazla incelememeleri.
    Cok guzel aciklamissiniz fakat ben kapora da almamistim. Oglen saatine denk getirdiler. Guvenmiyor musun diye cikisacaklarini tahmin ettigim icin hic belli etmedim. Guvenmedigimi anlarlarsa daha fazla goz hapsine alabilirlerdi diye dusundum. Bu sekilde ilk firsatta uzaklastim oradan. Olan 20 lira benzine oldu cok sukur.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hatta kadın para sayma makinesinden iki defa geçirdi.. ben döviz alıcakdım dövizcide allah dan yıllardır gittiğimiz esnaf dostumuz ona verdim o farketti çok ustaca yapmışlar falan dedi o yüzden en güzeli ve garantisi gene banka üstünden iş yapmak..

illa eski yöntemle elden alıcam diyorsan parayı onunda kolayı var alıcı ile gidersin bankasına yanında bankadan parayı çeker gözünün önünde gidersiniz beraber notere orda satışı yapar paranı alırsın en azından emin olursun için rahat eder..
    Teşekkürler bilgi için.
    Forum olarak şu bankadan blokeli çek işini araştıralım.
    Mutlaka bu şekilde alım yada satış yapan vardır forumda.
    Onun bir riski var mı acaba?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bazen insanın basireti bağlanıyor hakkaten, geçmiş olsun ucuz atlatmışsınız.

Bizim bi ev satarken başımıza geldi, cuma günüydü sanırım adam kredi ayarlamaya çalışıyor. Elindeki nakit parasını bize verdi 60-70 bin civarı bi paraydı. Emekli ikramiyesi birikmişleri filan hepsi bu paraymış. O haftasonu eşi dostu sen ne yaptın o kadar para verilirmi filan deyince sanırım pek rahat uyku uyuyamamıştır. Pazartesi kredisi çıktı satışı verdik.

Allah kötü niyetlilerle karşılaştırmasın kimseyi.

Met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    31 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2005 te şuan oturduğumuz evi alırken 65 milyar nakit para verdik, 10 milyar eksikti. 1 hafta sonra 10 milyarı da verip öyle satışı aldık. Bizde yürek yemişiz

Zero - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    En az iki kişi gitmekte fayda var.Ben bazen abartıp 2araba gidiyorum o kadarıda alıcıyı eğer sahtekar değilse tedirgin ediyor ama benim tedirgin olmamdan iyidir

lethaldoze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçmiş olsun.

5-10 lira hiçbirşey. Satış yaptığımız noterde yoktu makina.
    Bende para sayma makinasını garanti biliyordum. Sağolun öğrenmiş olduk.
    Alıntı Low-Rider Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Parayı ya direk hesaba aktartıyorum ya da bankada elden alıp orada saydırıyorum ben.
    Adamın para yanındaydı. Birde ço kafa adamdı ve sıcakkanlı. Gerçekten derdim dost kazanmak dedi. Ben a dan z ye herşeyini kusurunu anlattım aracın diye. BU daha çok kıllandırdı beni. Ama noter çıkışı ilk iş bankaya gittik. Aracım olmadığı için ve artık dost olduğumuz için sattığımız araçla bıraktı bankaya ve hemen yatırdık. Şükür bir sorun olmadı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    en güzeli android-iphone akıllı telefonlarda kullanılabilen banka hesabı üzerinden parayı online havale etmek.. megane'ı satarken alan kişinin işbankasında hesabı vardı, parayı noter yanındaki atm'den bana havale etti, ben de işcep'ten hesabıma girdim. paranın hesapta olduğunu görünce notere geçip işi bitirmiştik..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)