User Tag List

Sayfa 1/5 123 ... SonSon
81 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: 35bine kadar spor araç incelemesi/alternatifler??

BamBam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

35bine kadar spor araç incelemesi/alternatifler??

Merhabalar,

Sahip olduğum MeganeCoupe’yi (BAM Coupe) satıyorum, ben daha foruma yazmıyorken arkadaşım ProdriveSTI satılık konusunu açmıştı zaten. Bu arada ben de araba bakmaya başladım, haliyle kafalar biraz karıştı tabi. Kendi araştırmalarımı yaptım, mümkün olduğunca alternatifleri belirlerim. Siz de fikirlerinizi, alternatiflerinizi gerekçeleriyle birlikte açıklayabilirseniz çok sevinirim.
    Gelelim nasıl bir araç istediğime; şu anda 2001 MeganeCoupe kullanıyorum (bkz. foto), spor görünümü, motoruna göre performansı, zamanına göre zengin donanımı, masrafsızlığı ve sağladığı inanılmaz ekonomi yüzünden aracımdan çok memnunum fakat 5 yıl oldu ve artık değişiklik şart düşüncesiyle harekete geçtim. Daha konforlu, daha güçlü ve daha yeni model bir araç almak istiyorum.

Olmazsa olmazlarım:

- Tek kapı, hatta mümkünse gerçek coupe karoseri. (fazladan iki kapıya hiç ihtiyacım yok )
    - En az 150-160hp motor. Uzun yolda standart 2.0 dizeliyle ya da ne biliyim 1.4 turbosuyla yanaşanlar karşısında keyif kaçırmayacak üzmeyecek bir performansı olsun, 200+hptabiki candır. (Tartışmaya mahal vermesin, standart= aile arabası vsvs. anlamında, anladınız işte)
    - Zengin donanım. Ne kadar donanım o kadar iyi.
    - Deri koltuklar, ya da en azından deri koltukların mükemmel görüntüsünü aratmayacak kadar kaliteli koltuklar.
    - Cam tavan ya da en kötü ufak bir sunroof. Ferahlık iyidir…
    - TRİM sesi olmasın. İç aksamdan gelen seslere dayanamıyorum. En fazla basit işlemlerle yalıtımı yapılacak, giderilebilecek sesleri makul karşılayabilirim.
    - Her ne kadar atmosferiklerin devir çevirmesi beni benden alsa da, daha yeni nesil (ya da vergisi düşük diyelim ) turbolu araçlar mantık olarak ağır basıyor. Daha doğuruşu, 2-3 yıl sonraki arabam olarak bir FN2 düşündüğümden bu hissiyatı bastırıyorum diyelim.
    - 90.000km üst limit.

Bunlar şimdilik aklıma gelenler; Gelelim alternatiflere:

Renault Megane II RS
    Halihazırda Renault kullanmamın vereceği marka taraftarlığı dışında, Nurburgring başarısı (kilitli diferansiyelli ve çıtır modlu hali), 2.0T 225hp motoru, zengin donanımı ve konforu artıları. Eksilerine gelince yakıt tüketimi, yüksek vergisi, modifiye uygulamalarının ülkemizdeki diğer benzer araçlar kadar çok olmaması…
    Eksi hanesine piyasası çok canlı değil diyecektim ama 1 aydır baktığım, SFK RS, 37000km’deki siyah RS ve Tekirdağ’daki mavi RS hepsinin ilanı kalktı, satıldılar mı bilemiyorum!!! Bu arada MRS’lerin idamesinin alternatifler arasındaki en masraflısı olduğunu da düşünüyorum. O yüzden çok istememe rağmen biraz mantık çerçevesinde geriliyor.

Golf V GT Sport
    2009 modeller kronik sorunlardan arınmış diye okuyorum her yerde. Alman mühendisliği çok cezbediyor, 1.4TSI motoru, 170hp manuel, yakıt tüketimi, kendini ispatlamış yazılımları, konforu ve vergisi çok aklıma yatıyor ama tek kapısı yok gibi, bir de dışarıdan bakınca aile arabası tadında hiç albenisi yok (zevk meselesi, kimse alınmasın) tabi tüm arabayı GTI parçalarıyla donatınca görünüm değişiyor ama iç mekan, ön göğüs ve özellikle koltuklar pek iç açıcı görünmüyor…

Renault Megane III Coupe 1.4Tce Impressor
    Aslında listemde yoktu ama geçen arkadaşımın 1.4T Impressor’una binince arabanın dışı özellikle arka tasarımı muazzam, tam bir “coupe”. Hele içine binince mest oldum hiç bu kadar kalite beklemiyordum. Koltuklar olsun, ön göğüs olsun, navigasyonlu ekranı ve joystickiacayip bütün halde ve ergonomik duruyor, yüksek model, yenilikçi tasarımı, yok yok donanım listesi ve dikkat çekici tasarımı cabası. Bu araç 130hp benim 1.6 atmo megane I coupeyle denediğimizde stock olarak arada sadece 3 boy belki az biraz fazlası oluyor. Bu da aslına bakarsak aman aman bir fark değil. Bu arabaya yazılım, filtre, egzos ne yapar düşünmek lazım???Iddalara göre evotech yazılımla 160hp garanti, diğer birkaç işlemle 170-180 aralığını yakalamak mümkün gibi. Eğer öyleyse yukarıda saydığım artılara bakınca MIIICoupe öne çıkıyor gibi…

Opel Astra 1.6T GTC
    2008’li modellerden bahsediyorum, kasa kodunu tam hatırlayamadım. Herne kadaropellere ısınamasam da 180hp etkileyici geliyor. Geçen arkadaşımın 180lik insigniasının o ağırlığa göre gidişini görünce etkilenmedim desem yalan olur. Donanım olarak da zengin fakat dışında kullanılan kromlar, ön göğüs ve aracın ön tasarımı nedense beni hiç cezbetmiyor, spor araç havası yok gibi geliyor.

Alfa Romeo GT
    Tasarım, görüntü, donanım, kalite hepsi var ama 2.0 atmo motordan 165hp almış bırakmışlar. Kasanın ağırlığını da düşününce performansı çok düşündürüyor. Bir de 2.0 vergisi ödeyip, 2.0 yakıtı yakıp gidememek üzer diye düşünüyorum.Atmo motora bir şeyler yapmak hele ki çok yaygın bir araç değilse hem masraflı hem de yorucu olabilir…

Peugeout 207 RC
    Bu aracı bugün fark ettim. Donanımı, performansı ve modifiyeye cevabı gayet tatminkar gibi görünüyor. Performans açsından kendi sınıfında hiç üzecek bir araca benzemiyor. Seneye satmaya kalksam piyasasının da gayet canlı olacağını düşünüyorum. Fakat 5 ileri vites olması çok ilginç sanki bilerek aracı eksik bırakmışlar gibi…her şeyi yaptın donanım görünüm vsvs..sene olmuş 2013, hadi araba 2010 model, o şanzıman nedir arkadaşım…uzun yolda 6ya atmanın keyfi varken???

Audi TT 1.8T Quattro
    Kendini ispat etmiş motoru, 225hp, haldex quattro, hala sıradışı tasarımı, ve Audi kalitesiyle harika bir araba fakat piyasada mantıklı araç yok gibi. Düzgün olanlar da çok uçuk rakamlar istiyor maalesef…

Benim aklıma gelenler bunlar, sizlerin de fikirlerini ve alternatiflerini merak ediyorum. Keşke yukarıdaki arabalardan ortaya karışık yapabilsem ama maalesef bazı şeylerden feragat etmek gerekecek
    Cevap yazanlara şimdiden teşekkürler…

Bu arada unutmadan bütçem 30bin belki zorlarsam taş çatlasın 34bini görebilirim.

nosturkye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    rx8 düşünülebilir yakın rakamlara görmüştüm sanki

SGTI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    TT almaktansa S3 almak biraz daha mantıklı gibi geldi 35 lira ya çok güzel s3 bulunur.Km sınırlarını aşar mı orasını bilemem yanlız.Performans haldex vs vs..Tercih etmesemde ekonomi isteniyorsa tüp düşünebilir.

SEFAKALACAY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fiyat aralıgından pek emin değilim ancak temiz düzgün bir Audi s3 tüm isteklerinizi karşılar sanıyorum ben de çok kararsızdım nitekim ve s3 ü seçtim.. Donanım,performans,konfor,yakıt ve vergi olarak da mantıklı gözüküyor...

BamBam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı nosturkye Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aslında RX8 yukarıda yazdığım özellikleri kapsıyor fakat rotary motor vsvs. biraz yabancı konular, bilmediğim bir maceraya atılmaya pek niyetim yok..

Alıntı SGTI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    TT almaktansa S3 almak biraz daha mantıklı gibi geldi 35 lira ya çok güzel s3 bulunur.Km sınırlarını aşar mı orasını bilemem yanlız.Performans haldex vs vs..Tercih etmesemde ekonomi isteniyorsa tüp düşünebilir.

Alıntı SEFAKALACAY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Fiyat aralıgından pek emin değilim ancak temiz düzgün bir Audi s3 tüm isteklerinizi karşılar sanıyorum ben de çok kararsızdım nitekim ve s3 ü seçtim.. Donanım,performans,konfor,yakıt ve vergi olarak da mantıklı gözüküyor...
    Tavsiye için teşekkürler, model olarak biraz eski olsa da dediğiniz gibi S3'ler kulağa mantıklı geliyor. Biraz da S3'leri inceleyeyim bakalım, temiz ve km sınırına takılmayacak birşey bulunabilir mi ona da bakmak lazım...

ham - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    36 37 binlere cikilabilirse ***** sitede bu fiyatlara 1-2 bocanegra vardi butun isteklerinizi karsilayacagini dusunuyorum ozellikle ekonomi-performans denklemi acisindan
    Edit: yazinin sonundaki 34 bine kadar cikabilirim ibaresini gormemisim

63owen63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Güzel bir tt, veya olursa s3 kriterleri baz aldıgımda aklımda canlanan isimler.
    Polo TDI WRC İsot Edition / Powered by İsot

Instagram : mehmetguliaytar

cem_subasi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence 1.8 t ye bineceğinize s3 e binersiniz hemde istekleriniz karşılaöış olursunuz
    CUP Edition

Finansinvest

semih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    o fiyata temiz tt bulabileceğinizi düşünmüyorum.35k civarındaki s3lerde en az 100.000km üzeri. ben size r53 öneririm.

Erdem K. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mümkünse mcs bakın derim. hatta imkan olursa, aren beyin siyah 2006 r53 cooper s'i çok cazip gözüküyor...
    Subaru
    Technica
    InternationaL

PSN: ekduncan

TRSemih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence tereddütsüz MegRS. Neden?

- Stock olarak yukarıda listelemiş olduğun alternatif araçların alayını hiç eder.
    - Ufak tefek oynamalarla, limitleri min. tutarak çok rahat 260 hp'leri görürsün.
    - Donanım ve konfor olarak yeterli seviyede bence. Klasik röno trim seslerine çare bulabilir misin bilmem ama güzel bir yalıtımla içerideki paraziti minumuma indirirsin.
    - Vergi, yakıt, vs giderler = fiyat aralığı & performans & konfor kriterleri dengede olan bir araç.
    - Alıp-satma gibi bir niyetin yok. Bildiğim kadarıyla ufukta acil para gerektiren bir durumun da yok. 3-5 yıl binersin, istediğinde de satarsın. alıcısı yok değil. hitap ettiği bir kitle var her zaman.
    - Her ne kadar coupe karoserine sahip olmasa da, meg3coupe ile yan yana geldiklerinde emin ol çok daha yırtıcı bir duruşu var (bence). madalyonun diğer tarafı; en azından boş değil, atarı var. makyaj dediğin bi'yere kadar
    - Herkeste olmayan bir araç, göz aşinalığı, yüz eskimesi durumu yok. s3 herkesin tercihi, sen biraz farklı ol

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı nosturkye Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o fiyata bulunan rx8 den pek bir hayır beklemeyin ama bütçe artarsa konfor donanım ve motor olarak fazlasıyla tatmin edici bir araç artı vergisinin düşük olması ama yakıt konusunda bir şey diyemem
    Mustafa Kemal ATATÜRK
    Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyet'i biz kurduk, O'nu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz

Seven7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok güzel bir yazı olmuş.

Bunlara alternatif olarak Citröen c4 vts ve Volvo c30 da düşünülebilir.
    Benim tercihim s3 ve vts arasında olurdu.

imparatoR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TRSemih Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence tereddütsüz MegRS. Neden?

- Stock olarak yukarıda listelemiş olduğun alternatif araçların alayını hiç eder.
    - Ufak tefek oynamalarla, limitleri min. tutarak çok rahat 260 hp'leri görürsün.
    - Donanım ve konfor olarak yeterli seviyede bence. Klasik röno trim seslerine çare bulabilir misin bilmem ama güzel bir yalıtımla içerideki paraziti minumuma indirirsin.
    - Vergi, yakıt, vs giderler = fiyat aralığı & performans & konfor kriterleri dengede olan bir araç.
    - Alıp-satma gibi bir niyetin yok. Bildiğim kadarıyla ufukta acil para gerektiren bir durumun da yok. 3-5 yıl binersin, istediğinde de satarsın. alıcısı yok değil. hitap ettiği bir kitle var her zaman.
    - Her ne kadar coupe karoserine sahip olmasa da, meg3coupe ile yan yana geldiklerinde emin ol çok daha yırtıcı bir duruşu var (bence). madalyonun diğer tarafı; en azından boş değil, atarı var. makyaj dediğin bi'yere kadar
    - Herkeste olmayan bir araç, göz aşinalığı, yüz eskimesi durumu yok. s3 herkesin tercihi, sen biraz farklı ol
    yazına istinaden rs lere göz attım ,fakat bişi dikkatimi çekti ilanların geneli galeride..
    piyasaları hakkında hiç bir fikrim yok fakat insanın ilk aklına şahıs alıcı bulamayıp arabaların galerilere gelmesi geliyor..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ayrıca bende bu durumdayım şu sıralar konu güzel teşekkürler.takipteyim.

mertrs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alfa romeo GT : Geçen ay inceledim gerçekten çok beğendim çok kaliteli bir araba ( eskiden alfa'mız vardı servisinden bezmiştik artık değişmişte olabilir ama serviş ve satış sıkıntılı olur diye düşünüyorum bu modelde )
    Megane RS : Bu fiyat aralığında bu donanımda bu katogoride en mantıklı araçlardan birisi İlanlara baktığımız ve çevredeki RS'lerdende gördüğüm kadar istediğinde çok temiz bile olsa çok uzun süre satılmıyor meraklısını bulmak lazım, arasındaki motor farkı çok önemli değilse ( seçeneklerde var diye ) megane 3 coupe çok daha mantıklı geliyor bana
    Volvo C30'uda bir incele bence abi motor gücü senin aralıkta olmasada düşünülebilecek bir model

Alıntı BamBam Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Daha doğuruşu, 2-3 yıl sonraki arabam olarak bir FN2 düşündüğümden bu hissiyatı bastırıyorum diyelim.

Yukarıda Dediğin için satışı kolay araba seçmekte fayda var abi 2-3 sene sonra satmayı düşünüyorsan rs'e bulaşma bence

Seninde coupe'n var satsan ( Geçen ay ilan açmıştım max bükçemizde aynıydı ) bunlardan hangisini tercih ederdin yada ne alırdın dersen de Mini Cooper S derdim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    colt czt lerde dahil olabilir aslında..

ProdriveSTI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    4 Thread(s)
    Abi seni tanıdıysam eğer Megane RS senin mantığına uygun bir araç değil ne yazık ki,performansı yerinde olabilir ama,artık alınabilecek mantıklı bir araç değil bana göre.

TSI candır deyip çekiliyorum kenara.Azcık mıncıklama ile çok güzel güçler alıyorsun ve de seni fazlasıyla tatmin edecektir.Bir dünya tsi örneği mevcut zaten biliyorsun.
    Murat CANTÜRK

Trafik ve Kasko teklifleri için lütfen pm mail atınız.
    Renpar Sigorta
    info@renpar.net

akbaba78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    guzel bi s14 alinir

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)