Peanut butter binbir cesit var burada hicbirini sevmiyorum. findik ezmesi baska :)
Printable View
Peanut butter binbir cesit var burada hicbirini sevmiyorum. findik ezmesi baska :)
polmakta bana baska geliyo bilmiyorm :D
Nutella prices could surge. Here's why.
Nutella findiklarini Tr den aliyormus fiyatlara ciddi zam gelebilirmis :D
Türkiye’nin en büyük fındık ihracatçısısı ve piyasanın en büyük firması Oltan Gıda, Nutella’nın üreticisi olan İtalyan Ferrero’ya satıldı. Oltan Gıda’nın cirosu 500 milyon doları geçiyor.
Dünya Gazetesi’nden Ali Ekber Yıldırım’ın haberine göre, fındık piyasasını sarsacak bir gelişme yaşandı. Buna göre Türkiye’nin fındık devi olan Oltan Gıda, Nutella ve Kinder’in de üreticisi İtalyan çikolata devi Ferrero Grubu’na satıldı. 2002 yılından bu yana fındıkta ihracat şampiyonu olan ve 500 büyük sanayi kuruluşu araştırmasında 55′inci sırada yer alan Oltan Gıda’nın satılmasının dünya fındık piyasasını ve çikolata sektörünü doğrudan etkilemesi bekleniyor.
FERRERO FINDIĞIN YÜZDE 80′İNİ TÜRKİYE’DEN ALIYOR
Türkiye’den en fazla fındık alan Ferrero’nun Manisa’da kurduğu fabrikadan sonra Türkiye’de piyasada doğrudan yer alması bekleniyordu. Ferrero gibi daha birçok yabancı firmanın fındığa yatırım yapması bekleniyor. Böylece fındık ihracatında piyasa yabancı sermayenin eline geçmiş olacak. Ferrero’nun Oltan Gıda’yı alması ile zaten fındık ihracatının üçte birini tek başına kontrolüne alıyor.
Ferrero tüm fabrikalarında kullandığı fındığın yüzde 80’nini Türkiye’den alıyor
30 gramlıklardan haberiniz var mı ? :)
ufak paket çok cezbedici, ,eşe-dosta ve hatta öncelikle manitaya,sevgiliye falan hediye etmelik tam ;) ağşığıysa nokta atışı olur :D
http://data2.whicdn.com/images/8265149/large.jpg
http://www.angelubies.fr/wp-content/...ni-Nutella.jpg
nutellayı sevmiyorum övüldüğü kadar iyi değil gerçekten lezzetlisini yemek istiyorsanız sarelle tavsiyemdir
Ben bu konunun üstüne 2 tane daha 5kg lık daha devirdim
Tuvalette Nutella şakası worst joke in toilet - YouTube
Bide böyle bişey var ahahahaha :D
http://www.wesstuffed.com/uploads/2013/03/nutella.jpg
bu da iyi baya
araba kullanırken falan çıt çıt iyi gidiyo
bu 30gr lık nutellayı nerden temin edebilirim? hediye amaçlı olarak alıcam.
Türkiye`nin en önemli tarımsal ürünleri arasında yer alan fındıkta bu yıl yaşanan zirai don üretimin düşük seviyelerde kalmasına sebep oldu.
Dünya fındık ihtiyacının yüzde 70'ini karşılayan Türkiye'deki bu durumun kahvaltıda Nutella yemeyi sevenler için çok ilginç bir etkisi olacak. Nutella'nın üreticisi Ferrero dünyada en çok fındık alımı yapan firmaların başında geliyor.
Ferrero ihtiyacının büyük bölümünü de Türkiye'den karşılıyor. Ancak bu yıl Türkiye'de üretimin düşük olması İtalyan firmayı başka pazarlara yönlendirdi. ABD basınına göre yeni üretilecek olan Nutella'lar büyük ihtimalle ABD'nin Oregon bölgesinde üretilen fındıklardan yapılacak.
ZAM GELEBİLİR
Nutella'nın üreticisi Ferrero, Türkiye'de fındık fiyatlarının dondan ötürü pahalanacağından dolayı fındıklarını ABD Oregon'dan alacak.
Oregon Fındık Üreticileri Derneği'nden Jeff Fox ABD medyasına yaptığı açıklamada, 'Türkiye'de üretimin azalması bizim için bri fırsat oluşturdu. Normalde almadığımız kadar sipariş telefonları alıyoruz' dedi. Üreticiler fındık sıkıntısı nedeniyle fiyatların da yüzde 60'a varan oranlarda yükseldiğini, Nutella'nın fiyatında da yakında bir zamla karşılaşılabileceğini söyledi. Oregon findığının tadının Ordu ve Giresun'da üretilen fındıktan farklı olmasından dolayı Nutella'nın da tadı değişecek.
Nutella, Türk Fındığı Yerine ABD Fındığıyla Yapılacak - Haberler.com
#124 bunu hiç görmedim heryerde bulunuyormuki?
Benzinlikte gormustum denemek lazim :)