User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
37 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Kopeklerle ilgili bir soru. . .

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

Unhappy Kopeklerle ilgili bir soru. . .

2 gundur gozlemledigim bisey var bugun aksam ustune dogru buyuk ihtimalle goturucem zaten kopegimi veterinere amagenede sormak istedim...

Kopegim 3yasinda disi boxer normal

bundan 20gun once falan agizinin ic kismindan bi sisiklik vardi veterinere gittik bisey isirmistir bisey olmustur dedi ust uste 3 gun igne yapti sonunda sislik indi neyse..

dun boynunda ayni agizindaki gibi bi sislik vardi ic taraftan yani,bugunde sol mige kisminda var ayni sislikten:S n olabilir bu sisliklerin nedeni bir fikri olan var mi?

ic parazit haplarini 10gun gec verdim bi baglantisi olabilir mi acaba yada bikacgundur disariya cikmadi hic bahceden gezmedi oynamadi havalar yagisli die strese mi girdi acaba...yardimlarinizi bekliyorum.
    - K -

________
    Dr.Ecu

Baran^ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Stresten olmaz,bişey ısırması ihtimalide bahceye v.s uzun süredir cıkmadığı için ortadan kalkıyor.Parazit haplarından olabilir onların günleri cok önemli.ne olduğunu öğrenince söle bende merak ettim.benimkindede dizleri şişmişti eklemleri koruyan kesecik şişmiş sert yerde uyumaktan,içini boşaltıp sıkıca sardılar tekrar şişmedi bugün kontrole götürücem.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    yok baran devrik yazmisim hergun bahcede zaten gezmeye disariya cikiyoruz baska yerlere

ic parazit haplarini 10gun gec verdim aama ilaclari verdikten sora oldu bu yani ilaclari vereli 10gun falan oldu 10gunde gecikme etti 20gun... neyse yaa bi gidiimde insallah bisey yoktur

yazarim burayada hemde sanada..sagol.
    - K -

________
    Dr.Ecu

mustafa-u - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    iç parazit hapları sindirim sistemindeki parazit ve kurtları dökmesine yarıyor..hapları geç kullanmaktan böyle birşey olacağını sanmıyorum..(ben düzenli olarak veteriner kontrolünde ve tavsiye ettiği günlerde kullanıyorum)

benim kurt'unda geçen yıl alt çenede ufak bir şişlik olmuştu ben diş sorunu sandım ama sanırım kemik yerken bir durum oldu.. 1-2 ay sonrasında da karın bölgesinin alt tarafında ufak beze gibi bir şişlik oldu 3-5 gün içinde geçti..nedenini hala bulamadım..

Şahan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    iç parazit haplarının geç verilmesi deride vb yerlerde şişlik yapmaz..bu arada senin köpüşünle benimki birebir aynı sadece benimki 4 yaşında..meme üstünde yani tam memede şişlik yoksa problem değil, deri altı bezeler zaman zaman oluşur ve zaman zaman geçer..köpeklerimiz kısa tüylü olduklarından dolayı sadece daha kolay farkediyoruz o kadar..bu arada köpeğin kısırlaştırıldı mı? yada doğum düşünüyomusun?
    Zihin fukara olursa, fikir ukala olur..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    abi ben sadece kuru mamayla besliyorum,kemik versem diyebilirim ki agzini kesti yada migdeye inerken bisey oldu vs :S beklemekte istemiyorum...goturcem aksama dogru yazarim sebebini ogleden sonra..
    - K -

________
    Dr.Ecu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Şahan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    iç parazit haplarının geç verilmesi deride vb yerlerde şişlik yapmaz..bu arada senin köpüşünle benimki birebir aynı sadece benimki 4 yaşında..meme üstünde yani tam memede şişlik yoksa problem değil, deri altı bezeler zaman zaman oluşur ve zaman zaman geçer..köpeklerimiz kısa tüylü olduklarından dolayı sadece daha kolay farkediyoruz o kadar..bu arada köpeğin kısırlaştırıldı mı? yada doğum düşünüyomusun?
    yok meme kisminda degil sol kaburgalarinin oldugu yerde sislik fotograf cekiim atiim dicem blutut yok deri alti bezeler hakkinda bikac bisey biliyorumda simdi boynunda vardi bide sol tarafta gorunce meraklandim baya baya yani kopegimi kisirlastirmadim kisirlastirmakta istemiyorum 6yasina kadar falan..6yasindan sonra kisirlastirrim oda kanseri onlemek amacli olur..dogum olayni dusunuyorum ama henuz hazir degil kizimiz

birkac foto ;

- K -

________
    Dr.Ecu

overblack - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dişi boxer baktım 9 sene. sanırım 3 yaşında iken beze sorunu dolayısı ile veterinere götürmüştüm.Önemli birşey olmadığını söyledi.bir süre sonra beze geçti.sonra askere gittim geldim baktımki tekrar aynı beze orada çıkmış.o sıralar 5 yaşında filandı.Tekrar veterinere götürdüm.yine ilaç. tedavisi uygulandı fakat bu sefer beze geçmedi.daha'da büyümeye başladı.1 sene boyunca filan veterinere sürekli gittik.Daha sonra bir arkadaşım veterinerlik fakültesini tavsiye etti.Orada kontrol eden profesör daha önce götürdüğüm veterinerin tonik'ten başka bir halt yapmadığını söyledi ve köpeğimin meme kanseri olduğunu söyledi.Sonra ben veterinerin kolunu kırıp,suratında hiç geçmeyecek bir iz yaptım.darp dolayısı ile mahkemede uğraştım. Bu arada veterinerlik fakültesinde hoca köpeğimizdeki meme kanserini tr'de ilk defa kemoterapi yöntemi ile engelledi.Ve köpeğim iyileşti.Ancak bize söylediği 1 sene sonra aynı olayın tekrarlayabileceği idi.Çünkü uygulanan tedavi yöntemi kesin sonuç vermeyebilirmiş.Tam hocanın dediği gibi 1 yıl 2 ay sonra tekrar hastalandı.Bu sefer son çare olarak ameliyat ile tümör temizlendi.10-12 ay daha sağlıklı yaşadıktan sonra maalesef 9 yaşında öldü.

Bence sen veteriner değilde fakültede çalışan hoca vasfında birisine köpeğini göster.Veterinerlerin çoğu(hepsini suçlamıyorum) para kazanma sevdasındalar.Çünkü bu tür rahatsızlıklarda erken teşhis ve operasyon çok önemli.

Benim tecrübem bu.Boxer güzel köpektir kıymetini bil

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    yurtdisindayim burda para kazanmak icin veterinerler aptalca tedavi yontemleri uygulayamiyolar kanunlar fazla gittigim veterinerde yanlis anlasilmasin ama luxs bi veteriner klinigi yani sokak arasi tarzinda degil.. boxer guzel yaa guzel olmazmi canim benim
    - K -

________
    Dr.Ecu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla benim gittiğim yerde bursanın en gözde en lüks veterineriydi.ama burda kanunlar eksik kendi kanunlarını uygulayınca başın belaya giriyor işte

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 10ur_K Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yok meme kisminda degil sol kaburgalarinin oldugu yerde sislik fotograf cekiim atiim dicem blutut yok deri alti bezeler hakkinda bikac bisey biliyorumda simdi boynunda vardi bide sol tarafta gorunce meraklandim baya baya yani kopegimi kisirlastirmadim kisirlastirmakta istemiyorum 6yasina kadar falan..6yasindan sonra kisirlastirrim oda kanseri onlemek amacli olur..dogum olayni dusunuyorum ama henuz hazir degil kizimiz

birkac foto ;

bu kadar mı olur yatışlarına bakışlarına kadar aynılar

bi kaç fotoda benden

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    masallah sahan asiri tatli duruyo en son koydugun fotoya benzer bendede olcakti evde diilim dukkandayim aksama insallah hayirli haberlerle o fotolarida eklerim

@ overblack ;

valla n yalan soliim asiri dereecede memnunum veterinerimden dediklerin aklimda dikkate alicam tesekkurler bilgiler icin
    - K -

________
    Dr.Ecu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    başka önerimde boxer'ların boyunlarının alt kısımları biraz hassastır.boyun tasması ile kendini çok çekiştirirse zarar görebiliyorlar.göğüs tasması kullanmayı denedinmi?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 10ur_K Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    masallah sahan asiri tatli duruyo en son koydugun fotoya benzer bendede olcakti evde diilim dukkandayim aksama insallah hayirli haberlerle o fotolarida eklerim

@ overblack ;

valla n yalan soliim asiri dereecede memnunum veterinerimden dediklerin aklimda dikkate alicam tesekkurler bilgiler icin
    şapşalların pozları hep aynı seninkinede maşaallah allah uzun ömürler versin..bu arada veterinerden hayırlı haberlerle çıkıcaksın hiç merak etme..şimdiden geçmiş olsun..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı overblack Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    başka önerimde boxer'ların boyunlarının alt kısımları biraz hassastır.boyun tasması ile kendini çok çekiştirirse zarar görebiliyorlar.göğüs tasması kullanmayı denedinmi?
    +ben..çok daha rahat haraket ediyor göğüs tasması ile..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı overblack Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yok bizde sorun boynun ust kisminda alt kisimlar zaten yumusacik biliyorum

gogus tasmasini sadece 1yasina kadar kullandim daha sonrasinda normal boyun tasmasina gectim..gogus tasmasi daha rahat aslinda ama genede boyun tasmasinda cektigim zaman durmayi biliyo en azindan

Sahan tesekkur ederim ii dileklerin icin cok sagol insallah seninkinede allah uzun omurler versin.
    - K -

________
    Dr.Ecu

3rk4n - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi benimde vardı 1.5 sene kadar bakabildim sonra doğum yaptı heralde yawruları kıskandı bizim bilmezliğimizden öldürdü yawruları sonrada kendide zayıf düştü kaybettik. Zaten abimin köpeğiydi o öldükten sonra köpek yemeden içmeden kesildi sonrada bole oldu.
    1.6tdi.
    Ecutech.

Dynatech - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Parazit ilacını 15 -20 gün geciktirme ile herhangi bir sorun olmaz..Resimde görünmüyor görmeden de söylemek cok doğru olmaz ama o tarz şişlikler bnm köpeğimde de oldu birkaç kez..Çok hareketli oldugundan sağa sola çarpma da yada darbe de olabiliyor..Ödem oluşuyor ve o tarz şişlik oluşuyor..Eğer meme bölgesinde değilse tabi diğer arkadaşların dediği gibi..Bekletmeden kontrol etmende fayda var..Maşallahı var sağlıklı yaşar ve büyür inş.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Dynatech Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Parazit ilacını 15 -20 gün geciktirme ile herhangi bir sorun olmaz..Resimde görünmüyor görmeden de söylemek cok doğru olmaz ama o tarz şişlikler bnm köpeğimde de oldu birkaç kez..Çok hareketli oldugundan sağa sola çarpma da yada darbe de olabiliyor..Ödem oluşuyor ve o tarz şişlik oluşuyor..Eğer meme bölgesinde değilse tabi diğer arkadaşların dediği gibi..Bekletmeden kontrol etmende fayda var..Maşallahı var sağlıklı yaşar ve büyür inş.
    tesekkur ederim amin insallah..dayanamadim birazdan editlerim mesaji laptoptan foto cekiim bari nerde olduklari gorunsun sisliklerin..ii dilekleriniz icin cok teskur ettim
    - K -

________
    Dr.Ecu

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)