Pardon iki tane aynı kaynak koymusum diğeri şuydu
PUİS'den benzin ve motorine zam acıklaması | Son Dakika Turkiye Haberleri
Printable View
Pardon iki tane aynı kaynak koymusum diğeri şuydu
PUİS'den benzin ve motorine zam acıklaması | Son Dakika Turkiye Haberleri
Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS), akaryakıt fiyatlarında son dönemde yaşanan artışlara ilişkin, "Akaryakıt fiyatlarının yükselişinde ana unsurlar, döviz kurlarında ve ham petrol fiyatlarındaki artışlardır" ifadelerini kullandı.
komik
Verdikçe veriyor, verdikçe veriyor çok şükür..
Benim verdiğim haber linkleri eski zaten, sadece arada ilişkiyi bu işin merkezindekiler bile kuruyor ben kurmuşum çokmu anlamında koydum
benzin 10 tl olsun zengin fakir belli olsun
:) önce biraz sakin, okumam gayet iyi çok şükür. Yazdığım post ta adın geçmemiş olmasına rağmen üstüne alınmışsın belli ki.
İşin teknik kısmından anlamam, korelasyon vardır yoktur beni de ilgilendirmez. Son tüketiciyim neticede.
Ekşi sözlükte insanlar senin benim gibi düşünüyor diye bir referans kabul edilebilir değil, kaldı ki zam'mı sadece dolar düşüş artışına bağlamak ne kadar doğru emin değilim. Neticede çoğu zaman gördük ki ham petrol fiyatlarındaki artışlar hemen yansırken indirimler ya yansımadı / ya az yansıdı / ya da hiç yansıtılmadı.
Eleştirdiğin insan bu işten para kazanan profesyonelce yapan birisi, bu konuyu uzun zamandır da takip ediyorum görüşleri reel ile uyuşmakta.
ikinizi de tanımam etmem benim için bir farkınız yok, hani seni eleştirip onu övmek gibi bir durumum da yok.
Ama adam bir emek veriyor, bunu da hiç gereği yokken buradaki insanların hizmetine sunuyor, ve sen ben biz faydalanıyoruz.
Anti tezin varsa koyarsın önüne (ekşi sözlükte sen gibi düşünenler değil) rakamlar / analizler çarpışır haklıysan senin de hakkını teslim ederiz.
Diğer taraftan adam neden dolar düşerken yakıt düşmüyor diye yazmış.
Temelde kur'a bağlı olmadığını emtianın uluslar arsı ortalaması alınır diye de belirtmiş. Örnekleyelim,
Kur 3 olsun. Emtiar Ortalaması da litre başına 10 olsun. Bu hesaba göre (vergileri göz ardı edelim) Fiyat ne olur 30. (rakamlar afaki)
Kur 2.5 olsun ama emtia ortalaması da litre başına 12 ye çıkmış olsun. Fiyat yine 30 olur bu durumda.
Bu ikisi de aşağı yönlü giderse indirim gelir o da insiyatifle oluyor anladığım kadarıyla. Dediğim gibi bu işi yapan adam bizden daha iyi biliyordur.
Sana yazdığı cevaplar biraz ağır olmuş ama anlatılmış hesabı sanırım sen tam anlamamışsın gereksiz uzamış mevzu.
Art niyetle yazacak birisi olduğunu sanmıyorum. Büyütmeye de gerek yok bence.
Tahmine gerek yok, firmalar gerekli bilgiyi verdi, doluma giden gitti, 7 kuruş mazota bu gece..
Tamam bundan sonra muhatap ben değilim o zaman kurla ve ham petrol le akaryakıt ilişkisini kuran PUİS ve haber yapan bloomberg, cnnturk, hurriyet gibi kurumlar. Çünkü onlar da yazmışlar dolar fiyatından dolayı petrole zam geldiğini ayrıca eleştirdiğin adam demişsin bak ben en az 5. keredir yazıyorum dedimki dolar düşüyor benzin fiyatları neden inmiyor burada eleştirdiğim hükümet vs vs burdaki hiç kimseyi eleştirmedim kendinde diyorsun yazdığı ağır olabilir diye. Seviyeli bir şekilde 2 kelime yazsa bu konu zaten buralara gelmiycek hakaret olunca bende cevap verdim. Ayrıca bu konuda bile dolar ile petrol fiyatları ilişkisi kuran 50 kişi var kimseye bir şey diyememiş ya da biriktirmiş bana patladı neyse gerçekten sıktı bu konu ben bırakmıştım tartışmayı ama halen bana laf soktuğu için yazdım eksi sözlükteki insanlarında her şeyi bildiğini falan iddia etmedim sadece bakın başkalarıda aynı düşünüyor diye yazdım ve orada bu şekilde düşünenlere hakaret edilmediğini yazdım
Eyvah eyvah.... Hahaha!
Tam gaz devam edıyor hatta tolga-kaan acıklama yapmıs ama anlamamıs(okumus)...
Cahıl dedıgım ıcın ozur dıledım senden,cahıl bıle degılsın.
Magdem kafa basmıyor,sal gıtsın. Allah askınla ıcı boş egonla kırletme surayı. Anlamıyorsun,bilal'e anlatır gıbı anlattım anlamadın,"sana" anlatır gıbı anlattım ama anlamadın fakat tolga-kaan ne yazmıs,hatta ornek vermıs,sen ınatla "ortmenim bulumberg ve sienen" demıssın...
Baka "sana" anlatır gıbı yazayım ozaman.
31 agustos da zam haberını vermıstım(salı yapılan) dolar artmadı hatta dustu,petrol de aynı o zaman neden bu zam?
E sımdı mazota zam geldı,bunu da 3 once yazmıstım. Dolar dustu,petrol stabıl o zaman neden zam?
Sienen yada puis e sor bakalım ne dıyecekler?
Yahu zam haberını verırken de,sırf "sen" anla dıye acık acık yazıyorum ama okudugunu anlamadıgın ıcın hala"bıdı bıdı" edıyorsun.
Bak ne dıyorum,anlamıyorsan sus.... Gayet normal ve sevıyelı sekılde yazıyorum. Allah askına BOMBOŞ yazılarınla kırletme.
Gerçekten boş adamsın tamam yazmıyorum konuya dolar la brent le ham petrolle akaryakıt fiyatlarının ilgisi alakası yok tamam mı mutlu oldun mu hatta PUİS falan da yalan söylüyor adamlar boşuna açıklama yapmışlar zam geldiği zaman petrol fiyatlarındaki artış kurdan ve petrolden kaynaklanıyor diye siz en doğrusunuz en bilgilisiniz. Hayır sürekli içi boş postlar yazıyorsunuz benim yazdığım hiçbir şeye cevap veremediniz ama olsun ben cahilim, okumamışım siz ilber ortaylının tech şubesisiniz. Hayatımda da böyle saçma sapan bir tartışma içine girmemiştim sayenizde ilk oldu. Belki nasıl bu noktaya geldik diye geriye dönük bakarsınız postlara ama anlayacak idrak olduğunu düşünmüyorum sizde. Bana açıklama yaptığını iddia ettiğiniz kişilerinde sizin ağır yazdığınızı da yazdığını görmüşsünüzdür umarım.
Adam gıbı konus,sen benı tanımadan nasıl "boş adam" dıyebılırsın? Hayrola,ne bu samımıyet!!
Once terbıye...
Boş dolu bellı,kırletme artık burayı! Anlamıyorsan kapat bıtsın aq!
Ben senın yazılarını yorumlayıp cevaplıyorum,sahsıyetın umurumda degıl,benım sahsıyetımde senın umurunda olmasın!
Senin tanımadığın adama cahil okumamış vs gibi hakaret etmeye hakkın nasıl oluyorsa benimde o kadar hakkım var. Ben yaşınızdan ötürü size saygı gösterdim başta ama siz devam ettiniz ben konuyu terkettim 2 gündür halen postlarla bana laf sokmaya devam ettiniz.
Cahil,, okumamış vb söylemler eğitim seviyesini ya da konuyla ilgili bir bilginin olmadığını gösterir. Boş adam ise kişinin karakterine yapılan bir hakarettir.
Tekrarında müdahale ederim.
Dolar düştü indirim varmı diyicem korkuyorum:)
lukoil mesaj attı motorin e zam var diye bu gece :)
Hıc sevmedıgım ısdır konu dısı yazı yazıp uzerıne abuk sabuk yazılar. Hep uyarırım ama seytana uydum.
Herkesden ozur dılerım.
Dolar tek basına dususu yetmıyor kı zaten ortalama cok dusmedı. Petrol ve benzın/gazyagının dusmesı gerek. Yada bu ucluden bırının hatırı sayılır dusmesı gerek...
3-4 gun hareket yok.
Bende herkesten özür diliyorum konuyu gereksiz meşgul ettik sizden de özür diliyorum gereksiz uzadı konu insan gerilincede ağzından kötü kelimeler çıkabiliyor. Benim gözümde birbirimize ettiğimiz lafların birbirinden çok farkı yok ama yönetici öyle diyorsa öyle olsun. Zamlar gerçekten sinirimi bozmaya başladı son zamanlarda ülkeyi yönetenlerin yaptığı herşey sinirimi bozduğu için bu kadar sardım benzin zamlarına. Bu arada şu son cümlenizi ben dolar düştü benzin fiyatları neden düşmüyor dediğimde yazsaydık konu hiç uzamiycakti gerçekten de eski sayfalarda görmedim öyle bir bilgi o yüzden serzenişte bulundum
Tüpüne zam gazına zam hani bize.... diyen amca aklıma geldi. Yav bu kadar zam var herkesin altında araba da var. Valla bu işte bi terslik var ama ben çözemedim...
Konu dışı ama Bu kışlık lastik hepten zorunlu olmuş doğrumu :)
kanka walla ben tr den akaryakıt almıyorum 2 aracım içinde :) hatta dün bulgardaydım orda bile normalde akaryakıt pek düşmez ama gaz 0,99 levadan 0,96 levaya düşmüş burda gaz 2,82tl ordan alıyorum 2,02 tl ye geliyor euro artmadığı sürece sorun yok :D euro artınca leva da otomatik artıyo, o zaman kötü oluyor işte
Mazota 9 krs daha,hafta bası yapılır ve mıktar tam netlesır....
Son sayfalarda konuyu üzülerek takip ediyoruz, bu ne abi zam üstüne zam. Tam olarak rahmetli Levent Kırcanın dediği gibi zamına koydular yani.
Sabah 4.62 idi , 4.71 olacak o zaman pehh
Biraz abartmıyorlar mi artık ya bi 9 daha ne
6 krs yı kacırdın ama 9krs yı kacırma o zaman. Daha vakıt var.
Dolar ve petrol stabıl,hala zam. Dogru bılmek gerek bazı seylerı yorumlamak ıcın.
Daha detay vermıyecegım artık,2 haftadır ayrıntılı yazmaktan kendımı ilkokul ogretmenı gıbı hıssettım.
Dırek zam ve ındırım ongorulerımı yazarım. Ama durum daha da kotulesecek,bılgınıze.
Kızmayın,ayıp ve gunah. Yoll yaptı yollll! Zamlı mazotu nasıl kullanıcaktınız.
Murat abi yakıta zam geliyor dolara neden hala gelmiyor. Dolarda zarardayız :D Dolar öngörün nedir
Bu zamlar ciğerimizi söktü
Ohh bugünde zam haberini aldım çok şükür. Almayınca tansiyonum yükseliyor, bünyeye alışkanlık yapmış..
Herkes herşeyden şikayetçi, ama sandıkta herkes memnun valla, ben anlamıyorum bu ülkeyi, o yüzden az bile yapıyorlar, biz koyun oldukça bizi güden çok olur. :)
petrol yavaş ciğerimi söktün
Murat abi aslı var mı?
09 Eylül 2017 tarihinden geçerli olmak üzere rafineri çıkış fiyatlarındaki değişiklikten dolayı Motorin grubunda 6 kuruş fiyat artışı beklenmektedir. Benzin grubunda ise fiyat değişikliği beklenmemektedir. Kaynak Petrol Urunleri İşverenler Sendikası: PUİS
Petrol Urunleri İşverenler Sendikası: PUİS
Demek kı bır ılk olucak.... Pazar gunu yururluge gırecek zam,ıyımıs :)
:) sen o sendikaya bağlı değilsin umarim