Bu arada eklemeyi unutmuşum, heralde Avrupa artık içten yanmalı motorları piyasadan çekmek için akaryakıt fiyatlarını daha da arttıracak. İnsanların elektrikli araçlara yönelmesi için işleri biraz hızlandırma hedefindeler gibi.
Printable View
Bu arada eklemeyi unutmuşum, heralde Avrupa artık içten yanmalı motorları piyasadan çekmek için akaryakıt fiyatlarını daha da arttıracak. İnsanların elektrikli araçlara yönelmesi için işleri biraz hızlandırma hedefindeler gibi.
Işın içinde olan abiler , ablalar ve kardeşler
Bu sevdiğimin benzini ve mazotu aynı anda ötv den muaf adı herneyse edilmedi mi ?
Nasıl oluyor da aradaki fark 5 kuruşa düşüyor ?
Biri açıklarsa mutlu olurum .
Muhalefet yapıp bütün ticari araçlar mazotlu bu çakallık ondandır diyorum biri beni aydinlatsin lütfen
Gazyagının uluslararası fıyatı cok dusmuyor son 3 yıldır. Hatta bugun benzın ıle arasında %1 fark var...
Sureklı aynı seyı yazıyorum,motorın de subvanse var,olmasaydı cokdann mazot benzını gecmıstı...
Olması gereken motorının yaklasık %5-10 pahalı olması.
Fıyatlar avrupa da ekstra artmıyor,sadece pıyasa kaynaklı hareketler.
Elektrıkgın ozendırılmesı araclardan alınan vergılerle yapılıyor,yesvıklerle ve gunluk hayatta kolaylastırıcı avantajlar ıle...
1.0-1.2 turbo benzinlileri,araştırmaya devam o zaman :)
Yada hybrid...
Hybrid crh a doğru gidiyorum ben yavaş yavaş. Arkadaşım kullanıyor, sakinde kullanır. Genel ortalaması 3.8 lt civarıymış. Şaun dizellerle bile kıyaslanmayacak durumda
Bu nasıl elektrige özendirme hamına yakında 0.5 uç gibi TSI lar cıkacak
Butce, akaryakıtta 6 ayda ne kadar OTV desteği sağladı? Yazar Investing.com
Alıntı:
Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) Başkanı Fesih Aktaş, 17 Mayıs'tan bugüne toplamda 8,3 milyar liranın ÖTV'den karşılandığını açıkladı.
Vay arkadaş üniversitede bi ara 2.9 mu 3 mü ne olmuştu ortalığı yıkmıştık şimdi 6.5'a düştü diye haber yapıyoruz ahahahahahaha
Hybrid CHR 18 jant ve port bagajla beraber her gün Ankara içi kullanımı 6,4 LT / 100 km şeklinde. Sakin kullanımda Çankaya - Ostim öğlen saatlerinde 3,2 lt civarında yakıyor. Hybrid uzun yolda ise tam tersi çok yakıyor. 7 - 8 LT / 100 KM şehir dişı 130 - 150 km arası hızlarda yakıt yükseliyor.
Sanzıman oranları mı kısa?
Emtıalar yerlerde,dolar yukselmezse ındırım yakın.
Bugün mazot alırken tabelayı (Dizel:6,46 / Benzin: 6,51) görünce TDI Passat satıp benzinli 3.20ied alma vakti gelmiş dedim.
5.89 TL den mazot alıyorum
Energy den miss gibi :)
yılda en az 15 bin km yapıyorum. 1.6 tdı mı 1.0 tsı mı almalı. kararsız kaldım şuan