biz benzin 5 tl nin altına düştü diye seviniyoz ,kimiside gazın 2 tl den aşagı düşmesine,gazcılar seviniyosa o zaman bizim 40 gün 40 gece kutlama yapmamız lazım,
Printable View
biz benzin 5 tl nin altına düştü diye seviniyoz ,kimiside gazın 2 tl den aşagı düşmesine,gazcılar seviniyosa o zaman bizim 40 gün 40 gece kutlama yapmamız lazım,
yahu varil fiyatı gittikçe düşüyor.seçimle ne alakası var ki ?
aynen secim meçimle alakası yok,akaryakıtın pahalı olması devletin akaryakıta çok fazla vergi yüklemesi,inmeler düşmeler varil fiyatlarından,
Konuyu siyasete çevirmeyeceğim, sadece şuan ki varil fiyatını ve bize yansıyan fiyatları göz önüne alıp, seçimlerden sonra fiyatların, varil alış fiyatlarına bağlı olmaksızın yükselmemesi temennisi ve de benim yanlış çıkmam umuduyla herkese selam ederim. :)
Siyasi olaylar dovizi oynatir, bu da akaryakit fiyatlarina yansir. Dunyada varil fiyatlari duserken bu ulkede akaryakitin zam yedigi donemler de oldu. Direk varil fiyatlarina bagli olsa fiyatlarin cok cok daha asagilara inmesi gerekirdi zaten.
EPDK'nin sitesinden;
Petrol piyasasında dolaşımda bulunan tüm petrollerin fiyatı, ham petrol fiyatındaki değişimlerden etkilenmekle birlikte, her bir ürünün fiyat teşekkülünün arz-talep mekanizmasına göre ayrı ayrı oluştuğu, fiyatların oluşumuna etki eden bir çok faktörün de bu süreçte rol oynadığı bilinmektedir. Ham petrol fiyatı ve benzin, motorin gibi ürünlerin kendi arz-talep koşullarının yanı sıra navlun bedeli, döviz kuru, ülkelerin mevzuatlarına göre gümrük vergileri, ÖTV ve KDV gibi diğer vergileme unsurları gibi hususlar yanında tarafların özel hukuk çerçevesinde aralarında kararlaştırdıkları unsurlar, belirli bir zamandaki konjonktürel gelişmeler gibi bir çok husus fiyat oluşumuna etki edebilmektedir.
http://www.epdk.org.tr/index.php/epd...e-belirleniyor
tamam da şu anki indirimlerin bunlarla ilgisi yok ki.Amerika rusyaya ekonomik yönden ayar veriyor.Araplarda abd nin yanında oldukları için ciddi derecede zarar da etseler piyasaya fazla petrol verip fiyatları kırıyolar.Bütün mevzu rusyaya ultimatom.Bizim çok akıllı insanımız yine bunu hükümete mal eder :)
gerçi var tam okumamışım yazdığın şu an arz fazlası olduğu için fiyatlar düşüyor senin yazdığınla ilişkilendirirsek :)
Benzin fiyatının 3 5 kuruş düşmesini depo daha ucuza doluyor kardır diye düşünmeyin rusya ile ticaret yapan esnaf dericiler meyveciler vs. hep zararda kimse piyasadan doğru düzgün parasını alamıyor onu geçin şuan türkiyeye gelen ve geldiğinde para harcayan turist ruslar onların zararı yazın misliyle yansıyacaktır o yüzden bu şekilde indirimden ben mutlu olmuyorum ne zaman devlet VERGİ adında geçirdikleri kazığı sokmaktan vazgeçerler ozaman evet benzin ucuzladı diye sevinirim
bu işin sonunda varili 110 dolar falanken 5 liraya aldığımız benzini tekrar 110 dolara çıkması durumunda 7 liradan falan alırız gibime geliyor :)
Suankı dususun sadece %58'i yansıtıldı.
Olumu goten sıtmaya razı oluyor,ıse bak...
Lpg nın fıyatı rekabetten,olması gereken fıyat o degıl. Akaryakıtta rekabet lpg dekının %10'u bıle degıl...
Petrolün varili 55 doların altına düşmüş ama benzine 3 kuruş zam..
http://www.posta.com.tr/ekonomi/Habe...ticleID=261892
sebep ne acaba.
sıradan geçirirken herşeye zamları herhalde bu da arada kaynadı.
Rüya bitti. Kara göründü.
Şuan Ankara'da 4,19
hiçbir haber sitesi de yazmıyor hangi sebeple zamlandığını.
bunlar son iyi günlerimiz. 2017 de varil fiyatının 3 haneli rakamları bulacağını söylüyolar, asıl o zaman kötü olacak işte. parası olan petrole yatırım yapsın.
zammı yapan tüpraş
sebep dolar kuru