User Tag List

Sayfa 134/538 İlkİlk ... 3484124132133134135136144184234 ... SonSon
10222 sonuçtan 2.528 ile 2.546 arası

Konu: Benzİn zammi

shkodra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yok kardeşim yok ne yazsan bu akkoyunlular anlamaaz..

Sene 2013 emekli maaşım : 960 tl ....Benzin 5.00 tl
    Sene 2016 emekli maaşım : 1.300 tl ...Benzin 4.16 tl

Bu akkoyunlular ''brent petrolün varili şu kadar oldu bizde benzin bu kadar veya dolar şu kadar benzin bu kadar diye hesap yaparlar, sanırsınki borsada brent petrol hisseleri var veya gelirleri dolar üzerinden yurtdışından geliyorda hesabı ordan yapıyorlar..

Bizim gibi aldığı işçi maaşı veya emekli maaşları yok tabiki hesaplarını maaş üzerinden yapmıyorlar..

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ege bu mesaji cidden yazdiysaniz ona gore cevap verecegim.
    *****,ironi mironi anliyamiyorum,kafa bu kadar basiyor.
    Ozellikle 5tl olan benzin fiyatindaki emekli maasinj ornek gosterip,petrol fiyatindaki dususe paralel fiyat inisini,son yapilan emekli maasiyla kiyaslamak,bana cok cekici geldi...

Sinan58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2011"de dünyadaki varil petrol fiyatları 117 dolardı biz 4,08"den alıyorduk, şu anda petrol 31 dolar biz 4,22"den alıyoruz.
    Ama hala akkoyunlar yediğimiz %370 kazığı anlamıyor.(akkoyunlar anlamaz diye yazıyla yazıyorum """yüzde üç yüz yetmiş""").
    Kafanızmı güzel foruma giriyorsunuz anlamıyorum.
    2002"ye kadar paramız değerliydi, şu an aldığınız maaşı euroya dolara çevirmeyi deneyin bakalım.
    Elin gavurunun 1 ay çalışıp aldığı arabayı asgari ücretle çalışan bir adamın alması için 1,5 yıl çalışıp hiçbirşey yememesi lazım.
    Ama akkoyunu gelir sana daha yediği kazığı savunur.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öncelikle ben Türküm Türkiye'de Doğdum Türkiye'de çalıştım Türkiye'de emekli oldum Türk Lirası gelirim var ve bundan hep gurur duydum.. Hiç bir zaman ne amerikalıya ne ingilize ne almana hayranlıkla bakmadım..

İşte bu yüzden hesabımı kendi nacizene gelirim olan Türk lirası maaşı üzerinden yapıyorum..

2002 emekli maaşı:257 tl ...Benzin:1,62 tl ...alınabilen: 159 litre...
    2016 emekli maaşı:1,300 tl...Benzin:4,16 tl...alınabilen: 313 litre...

Saygılarımla sunarım..

exca- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yaşınıza hürmetim var ancak düşünce şekliniz yanlış. Euro ya da dolar üzerinden hesaplar yapılmasının temel sebebi, dünya geneli ürün alım satımında bu para birimleriyle işlem yapılıyor olması. Her türlü hammaddeyi kendimiz çıkarıyor ve işliyor olsak sonrasında ürün üretimimizi kendimiz yapıyor olsak vs vs, kısaca ithalat yapmıyor olsak evet TL ile hesaplamak doğru olurdu. Tüketiminin çoğunluğu ithal ürünlere dayalı bir ülkeyiz. Konu akaryakıt konusu, doğrudan dışa bağılmı olduğumuz bir sektör. Petrolü dolar ile alırken nasıl TL ile hesap yapabiliriz?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Amca sen bütün maaşınla benzinmi alıyorsun?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Amca düşüncelerine saygım var ama millet o zamanlar 35K"ya sıfır s2000 alıyodu
    Benimde sizin gibi hiçbir avrupa ülkesine fanatikliğim yok, ama diğer ülkelerin yaşam şartlarıyla kendi ülkemizin yaşam şartlarını karşılaştıralım.
    Avrupa ülkesindeki asgari ücretle çalışan bir adam 1 maaşıyla, 1999 model Honda Civic veya yaklaık 1000 litre benzin alabiliyor.
    Birde ülkemize bakarsak 1 asgari ücret maaşına 370 litre benzin veya 4 tane 1999 Honda Civic jantı alabiliyoruz.
    Normal bir Honda Civic almak içinse 18 ay hiçbirşey yemeden çalışmamız gerekiyor.
    Adamın 1 ay çalışarak aldığını bizim 18 ay çalışarak almamız mantıklımı sizce?
    Bizde 1 yıllık trafik sigorta parasına adam araba alıyor kendi memleketinde.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vayy,ciddimis yahu.
    Kisaca yazayim.(adinizi bilmiyorum.)
    Simdi maasinizla sadece benzin alsaydiniz eyvallah,evde odun mu yakiyorsunuz yemek pisirmek icin?
    Yada araciniza lastigi agaclardan topladigimiz kaucuk mu kullaniyorsunuz?
    Yada oglunuz kiziniz vs harclik aliyorlarken,yada alicak yasta olsaydi hala ayni harcligi mi aliyor?
    Arabaniz var sanirim,***** hayati benzin alarak geciriyorsunuz ya,harbi 4-5 sene once kac emekli maasiydi? Simdi kac?
    Otobus mu kullaniykruz,en halk otobusunden kac liraydi?
    Yada satin alma gucunuz?
    Magdem sig bakicagiz,ekmek kac oara oldu ekmek son 5 yilda?
    Ne denir ki? 1,5 yil once su emekli maasiyla ne kadar litre aliniyordu? Ozaman neden sesiniz cikmiyordu...
    Esinizin mutfak masrafi 5 yil once neydi?
    Yada balikciya gidip,2 kadeh parlatip balikla ne oduyorduk...
    Bakin 2002'ye gitmiyorum.(dolar euro konusmuyorum farkindaysaniz hic bir ornekde)
    Ama olsun;yol yaptilar hatta maasimla 318litre benzin aliyorum,hullooggg....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öncelikle bir konuya açıklık getireyim ki yanlış anlaşılma olmasın.
    Siyasetten, siyasetçiden, herhangi bir siyasi görüşten veya partiden nefret ediyorum..
    Çünkü kendi evinde beraber büyüdüğü kardeşini siyasi görüş ayrılığından dolayı öldüren kişiler gördüm..
    İnsanların hangi siyasi görüş olursa olsun işkence edildiğini gördüm..
    Çalışmak isteyen İnsanların iş yerlerini zorla kapatıldığını ve okumak isteyen öğrencilerin zorla okulu terk ettirildiğini öğretmenlerin dövüldüğünü gördüm..
    Kısacası Siyasetin halka yararlı bir şey olmadığını düşünüyorum ve herhangi bir siyasi görüşün peşinden koşmaya değmediğine tüm kalbim ile inanıyorum..
    Kısacası Siyasetten Nefret Ediyorum çünkü bir çok sevdiklerimi elimden aldı...
    Gelelim konumuza :
    Konu Benzin Zammı olduğu için sadece bu konuda ki fikirlerimi açıkladım..
    Konu Gelir Dağılımı Eşitsizliği veya Geçim Sıkıntısı olmadığı için bununla ilgili fikirlerimi açıklamadım..
    Başka konu açarsanız o konu ile ilgili fikirlerimi de açıklayabilirim..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konu benzin zammi ama emeklilik maas artisiyla,daha fazla benzin aldiginizi soylerek ornek veriyorsunuz.
    Ben siyaset yapmadan yazdim,sizde cevap verin ki aydinlanalim. Siyaset disarda kalsin....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı shkodra Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öncelikle ben Türküm Türkiye'de Doğdum Türkiye'de çalıştım Türkiye'de emekli oldum Türk Lirası gelirim var ve bundan hep gurur duydum.. Hiç bir zaman ne amerikalıya ne ingilize ne almana hayranlıkla bakmadım..

İşte bu yüzden hesabımı kendi nacizene gelirim olan Türk lirası maaşı üzerinden yapıyorum..

Saygılarımla sunarım..
    Valla o emekli maaşlarıyla bir birikim yapıp araba alınıyorsa sorun yok.karı koca çalışıp 2600 emekli maaşıyla zor geçiniliyor.Petrol fiyatları düşerken toplu ulaşım zamlanıyor.Ben anlamıyorum bu yüzden bir hesap daha bekliyorum.

Cimmeria - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    adam 20-25 sene çalışıp her ay devlete dünyanın parasını mecbur tutularak vermiş ya da maaşından kesilmiş, bunun karşılığında evi yoksa hayatta kalabilme şansı olmayan sadaka gibi bir maaş bağlanmış, bunu sorgulayacağına daha fazla benzin alabileceği hesabı yapıp mutlu oluyor. Satın alma gücünü benzine endeksleyen adama laf anlatamazsınki...

biz de bu ülke niye düzelmiyor diye düşünüyoruz... yazık bize

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cahil insan az sorgular ve bu yönde beklentilerini hep asgaride tutar.
    Bu yüzden kendini daha mutlu hisseder ya da en azından kendisini huzursuzluğa yöneltmesi muhtemel konulardan kendini uzak tutar.
    Küçük bir dünyası olur, konuların derinine inmez, yüzeysel yaşar..
    Cahil insan mutludur.

Alıntıdır

TaGo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2013 De emekli olmuş olabilen biri 50 sinden önce emekli olabilmiştir. Buda 2002 sistemi öncesi sistemin izin verdiği bir haktır. Kişi buna şükretmeyip şuan aldığı emekli maaşının kaç litre yaptığını hesap edip şğkrediyorsa. Siz yanlış kişiye laf anlatıyorsunuz.

Birde 65 de emekli olabileceği gerçepğnden başlamalısınız
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    O araba nasıl alınıyor kısaca anlatayım..
    1963 yılında doğdum.. 1978 yılında ben 15 yaşında iken babam vefat etti.. Annem Kardeşlerim 6 nüfus evde en büyük erkek bendim dolayısı ile Kardeşim ile beraber okulu bıraktık Demir Doğrama ve Kaynak işinde çalışmaya başladık...

Askerden sonra 1985 yılında kendi iş yerimizi açtık.. Bu güne kadar toplam 39 sene çalıştım.. Eşim Kimya Mühendisi yaklaşık 25 sene çalıştı ve beraber emekli olduk.. Bu 39 sene çalışarak Bir Ev, Bir Dükkan ve Bir Araba sahibi olduk.. Şimdi iki emekli maaşı ve bir dükkan kirası ile geçinmeye çalışıyoruz..

Bu arada iki defa Lenfoma Kanseri hastalığı atlattım..

İşte böyle sadece bir ömür boyu çalışarak bazı şeylerin sahibi olunabiliyor..
    Yeterki çalışın hırs ile azim ile yılmadan yorulmadan korkmadan kendinize inanarak çalışın başarırsınız..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı shkodra Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Saygılarımla sunarım..
    Aşağıdaki alıntıda boltladığım kısımla ilgili bir düşünceniz varmı? Yada arada oynayan meblağın kimin cebine girdiği ile ilgili?

Alıntı Sinan58 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2011"de dünyadaki varil petrol fiyatları 117 dolardı biz 4,08"den alıyorduk, şu anda petrol 31 dolar biz 4,22"den alıyoruz.
    Ama hala akkoyunlar yediğimiz %370 kazığı anlamıyor.(akkoyunlar anlamaz diye yazıyla yazıyorum """yüzde üç yüz yetmiş""").
    Kafanızmı güzel foruma giriyorsunuz anlamıyorum.
    2002"ye kadar paramız değerliydi, şu an aldığınız maaşı euroya dolara çevirmeyi deneyin bakalım.
    Elin gavurunun 1 ay çalışıp aldığı arabayı asgari ücretle çalışan bir adamın alması için 1,5 yıl çalışıp hiçbirşey yememesi lazım.
    Ama akkoyunu gelir sana daha yediği kazığı savunur.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yazdıklarınızdan anladığım kadarı ile sizlerin kendinize inancınız kalmamış.. Çok çalışırsam istediğim hayatı yaşarım, istediğim şeylerin sahibi olabilirim diye bir inancınız kalmamış .. Hep başkasından bekliyorsunuz Devlet veya İşvereniniz size istediğinizi versin istiyorsunuz..

Benim hiç bir zaman böyle düşüncelerim olmadı en kötü zamanımda bile yanımda en azından 7 - 8 kişi çalıştıracak ve onların ekmeğini verecek kadar iş yarattım.. Kimseden bir şey beklemedim hep işlerimi kendim yarattım...Devlete her ay en azından 6 - 7 bin tl ödeme yapıyordum.. İş yerimi kapayıp emekli olduğum seneki cirom 780.000 tl dir..

Ben önce Allaha sonra kendime inandım.. Taksimde kendimi satsam ödeyemeyeceğim kadar Kredi ve Borç risklerine hiç çekinmeden girdim ve başardım..

Bu konuyu daha fazla uzatmak doğru değil fakat tekrar ediyorum Kendinize inanın çok çalışın başarırsınız klimseden bir şey beklemeyin sizler iş yaratın gelir yaratın .. Kimse zengin doğmamış..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Siyasetçileri tartışmanın anlamı yok kim gelse düzen aynı olacak biri orijinal renginde diğeri lacivert bazısı da biraz cıvık karın ağrısı yapıyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı jeffy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aşağıdaki alıntıda boltladığım kısımla ilgili bir düşünceniz varmı? Yada arada oynayan meblağın kimin cebine girdiği ile ilgili?
    Senin için başkasının cebine girenmi önemli senin cebine girenmi önemli..
    Bu dediğimi Büyük Resimde düşünürsek.. Bir ülkede herkesin cebine giren mi önemli yoksa başkasının cebine giren mi önemli olmalı...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 konuk)