devletin tutturabildiğine tutturma borcu
Printable View
bu faiz affı ve taksitlendirme ile ilgili detaylı bilgisi olan varsa buraya bizi bilgilendirme açısından 1-2 bişey yazsa çok iyi olur.... İnternetde bu af konusu ile ilgili adam akıllı bişey bulamadım bulduklarımıda okudum anlamadım :D
başbakanımız tatile girmeden evvel meclis halletçekmiş bu konuyu bende bekliyorum 2 ay var yani.
Torba yasa kapsamında yeniden yapılandırılma işlemi yapılcakmış, biraz beklemekte fayda var. Gelir testinden sonra borç yapılancak ve taksit halinde ödeme imkanı gelecek eğer kabul edilirse. CB seçiminden önce belli olur diye umuyorum.
Bende 3 aydır ödemiyorum. Bakalım ne olacak? :D
Ben yok borcum diye sevinirken banada cikti bu zimbirtidan. Babam uzerinden sgk dan yararlaniyordum hemde ogrenciyim. Daha sonra ben bagkura gectim aradan 2 ay gectikten sonra kontrol ettigimde bagkura gectigim tarihten itibaren borc yazmislar. Sgk dan bi kismini sildirdim fakat 3-5 gun sigortasiz kalmisim. Onu mecburen odedim ne berbat sistemdir
Ben ilk günde dedim bugunde diyorum. Bu borcu kabul etmiyorum ödemicem. 3000 bin borç nedir yahu.
benm 150 lira vardı en son durum ne bilmiyorum ama ödemicem
ödemicem diyen arkadaşların üzerine para, otomobil, konut varsa dikkatli olsunlar, e-haciz gelebilir, bu aralar devlet(özellikle sgk) alacaklarını sıkı bir şekilde takip edip e-hacizle filan tahsil ediyor
benimki de 1000 liraya yaklaşmıştır faize bine bine, bende ödemicem, gelsinler alsınlar. arabayı da evdekilerin üstüne yapıyorum yakında.
Bi güncel çekelim. Geçen internetten sorgulattığımda bi borç gözüktü 270 liralık gss borcu. Sigortaya gittiğimde öğrenci belgemin şubat 29 una işlendiğini farkettik , o senede şubat 28 çekiyomuş :D Neyse gittim yanlışı düzeltim ancak ordaki memur , herkese bu ay borç çıkarmışlar yanlışlıkla çıkanlarda var dedi.Eğer yanlış düzeltilmesse martın sonuna kadar borcu ödemek zorunda kalıcaklarmış.
"Diğer Ödemeler" ardından "GSS PRİM" seçiyoruz değil mi ? Bu şekilde sorgulattığımda "Kayıtlı Borç Bulunamadı..." diyor.Lisedeyken Öğrenci Belgesi vermiştim bir kere.O gün bugündür dahada uğramadım.
Bu ay sonuna kadar öğrenci belgeni al sgkya git.Bide bu sene borç çıkarmasınlar o borcun üstüne .
Şuan öğrenciyim . ve hala sorguladığımda devam ediyor diyor bunun için SGK ya öğrenci belgem ile mi başvuru yapmam lazım bu devamın düşürülmesi için ?
Önceki dönemlerde gününde başvuru yapmadıysan o borç silinmez demişti bana memur. Ama bu senede ceza gelmemesi için güncel öğrenci belgenle sgk ya gidip bildirmen gerek.
ögrenci olduguna dair belgeyle sgkya gidilirse silinir diye biliyorum,2 3 arkadaşım o şekilde halletti.bende borç gözükmüyor ama fena kıllandım
okula ara verdiğim dönemde tekrar YGS LYS'ye çalıştım ve sadece yazları paket servis elemanı olarak çalıştım. 3600 kusur lira SGK borcu çok değil mi ? Hadi 6 -7 ay öğrenci olduğumu var sayarsak ve 600 TL nin düştüğünü de varsayalım. 3000 TL için benim günahım ne ?