Son olaylardan sonra polise olan saygım çok çok azaldı. Ancak polisten kaçmakta nesi ? Ne bilsin sen kimsin. Ozman bombalı arabayıda aa zamanın gençliği desin sallamasın.
Printable View
Son olaylardan sonra polise olan saygım çok çok azaldı. Ancak polisten kaçmakta nesi ? Ne bilsin sen kimsin. Ozman bombalı arabayıda aa zamanın gençliği desin sallamasın.
Olay kaçmak veya çevrilmemek değil ( bir gecede 5-6 kez çevirmeye girmişliğim vardır. Kullandığım otomobillerde hiçbir zaman en küçük bir eksik bulunmaz. Bulamazsınız ;) )
Olay polisin son zamanların moda deyimiyle 'orantısız güç' kullanması.
İzmir'dekji olay gece kulüplerinden çıkanların yoğun olarak kullandıkları bir güzergâhta alkol muayenesi sırasında yaşanmıştı yanlış hatırlamıyorsam. Yani alkollu olduğu belli olan ve bu yüzden çevirmeden (onayladığımı söylemiyorum) 20yaşındaki bir çocuğun tamamen kazayla (!)kafasına ateş edilmesini bana kimse anlatamaz.
Bugüne kadar hangi çevirmede bomba yüklü bir araç yakalandı?
Bugüne kadar hangi dolmuşun, ticari taksinin çevirilip de arandığını gördünüz?
İçerisinde aile görünümlü dört kişinin otomobilinin arandığını hiç gördünüz mü?
Sakallı sarıklı/çarşaflı, türbanlı bir grup terorist olamaz değil mi? Gördünüz mü hiç aranırken?
Kimse polisin yaptıklarına bana mazur göstermeye çalışmasın. Eğer görevlerini tam anlamıyla yaptıklarını söylüyorsanız söyleyin bakalım
HSBC, İngiliz Konsolosluğu, Sinagog bombalamaları nasıl gerçekleşti? Alkol muayenesinden mi kaçmışlardı?
Halkalı da yola mayın döşendi. Askeri servis otomobili havaya uçuruldu. Dalgınlıkla olmuştur değil mi?
Reyhanlı'daki otomobil zaten Türkiye'de iç gezmedi. Geçerken uğramışlar patlattılar ve gittiler. Polis nereden bilsin değil mi?
Hanginizin evine hırsız girmedi?
Hanginizin otomobili soyulmadı?
Hanginizin bir yakını kapkaca uğramadı?
Polis önce yapması gerekenleri tam anlamı ile yapsın. Sonra bakarız çevirmedne kaçanlara ne yapacağını...
Bu arada bir de not: Eğer bir sürücü çevirmeden kaçabiliyorsa kimse kusura bakmasın ama bu da kendi gerizekalılıklarından.
Kayseri'de patlama, Kayseri'de 'canlı bomba' saldırısı, Kayseri-En Son 3. Sayfa Haberleri-HABERTÜRK
Cevirmeden kaçan bombalı araç..
"ilk olarak Kahramanmaraş’ın Göksun İlçesi’nde fark edildi. " Fark edilmisler, durdurmak isteyen Jandarmaya carpmislar. Bunu direk vurabilirlerdi.. Simdi bu adamlarin kacisiyla normal birinin cevirmeden kacisi bir mi ?
Yoldaki polise carpip mi geciyorlar ? Bu normal vatandasla terorist arasindaki farkin belirgin bir ayrimidir.
Plakayı görmemişlerdir inş arkadaşmın başına gelmişti bişey çıkmadı arayan soran olmadı
384 tl cezacı var diye biliyorum ben :D
Arada kaç km mesafe var? Ben hiç o tarafa gitmediğimden bilmiyorum.
Şehirler arası yolda çevirme yapıyorsun takibe hazır bir aracın yoksa bu da oradaki güvenlik ekiplerinin eksikliği değil mi? Aynı çevirmenin 1 km önce ve sonrasında birer tane ekip otosu bekletsen zaten kaçamaz yanlış mıyım?
Ben zaten polisi savunduğum için söylemedim 5 parmağın 5 ide aynı olmadığı gibi her poliste aynı değil hele ki canım ülkemde başı boş ve cahil insanların çok kolay polis olduğunu da düşünürsek her poliste aynı tepkiyi vermeyebiliyor. Sadece belki milyonda bir denk gelir ama çevirmeden bombalı araçta kaçabiliyor diye örnek verdim.
Zaten olay poliste bitmiyor ki adalet sistemi baştan yanlış, en basitinden geçenlerde bir arkadaşımın evine hırsız girdi kamera kaydı vs çaldıklarıyla beraber bulundu sonra karakoldan sabah mahkemeye sevk ettiler adam öğleden sonra çıktı.
Aynı çatıdan evin içine akan suyu eleştirmek gibi bişey bu yere damlayan suyun altına neden daha büyük kova koymuyoruz diye düşünüp aylar yıllar sonra kanun çıkarıp daha büyük kova koymak yerine birilerinin biz bu çatıyı tamir etmezsek ne yaparsak yapalım düzeni sağlayamayız diye düşünmesi lazım artık
geçen sapancada 16 yaşında bir çocuk babasının kamyonetini alıyo ve çevirmeden kaçıyo resmen amerikan filmlerini aratmayacak bi kovalamaca oldu cocugun peşinde 3 4 polis arabası çocuk sapanca merkeze kadar girdi arkadaşlarına el sallayarak tekrar kaçtı :) sonunda yakaladılar güzel eskittiler ne kadar ceza yedi bilmiyorum. yani diyeceğim o ki bu sıralar çevirmeler baya sıkı kaçanın peşinden direk geliyorlar.
Gecen hafta yedim 77tl.
499 tl geldi bana 3 ayri maddeden
Bende kaçtım 1 sene önce ama kaçma amacım tamamen cam filmi felan var arabada modifiyeden dolayı baktım ilerde tek tek alıyolar özellikle baktım filmli arabaları cekiyolardı önümdekiyle arama biraz mesafe koydum önümdekini alır almaz sağa yapıstırdım gaza bütün polisler dönüp arkamdan baktı ama siklemediler galiba ne ceza geldi eve nede polis düstü pesime.
ama tabi bu degildirki cevirmeden kacın. Yaptıgım yanlıs oldgunu farkına sonradan vardım ya ates etselerdi 154 tl ceza yicez diye canımızdan olsaydık diye günlerce düsündüm durdum.
siz siz olun kaçmayın çevirmeden.. Ben pişman oldum simdi her çevirmeyede gönül rahatlıgıyla girerim. yazarsa yazsın ceza napalım yapcak bişey yok.
380 kusur tl yedim bende dur dediğini bile görmedim mahkemeye vericem ama üzerinden 3 ay geçmiş!
uygulamadan , polisin dur demesinden kaçmanın mantıklı açıklaması olmaz eğer kaçıyorsan bir sıkıntın vardır ve sonuçlarına katlanırsın...