dingonun ahrırı yani :)
Printable View
fakirleride cayır cayır tup taktırıyo :D
Herşey çok ama çok kötü olacak. Hepmzin kredileri borçları var. Maddiyat zaten büyük tehlike olacak ama asıl felaket ülke elden gidecek.
ya gitsin ülke bırakın niye konuşuyoruz onlar bizden sizden daha iyi biliyorlar ne yapcaklarını milleti düşünen bir tane siyasi varmı kim napsın bizim geçim derdimizi kredimizi borcumuzu onların büllüğündemi sanıyorsunuz kim kime savaş açarsa açsın girerse girsin bize senelerdir giren girdi.. adam ülkenin anasını ağlattı hala kim var yerine geçicek diyebiliyorlar.. daha konuşcak bişi yok ...onlar ve bizler kavramı olduktan sonra sabaha kadar konuşsak bi *** olmaz bizden.. siyaset konuşmak yasak biliyorum ama ne dolarım var ne euro m nede fazla arabam olan düşünsün olanda ONLARDAN zaten :)
cari açığımız çok büyük rezervimiz sınırlı dövizi savunmak için çok az elimizde arguman var.. merkez bankasının elindede çok fazla bir araç kalmadı.. uzun süredirde yüksek enflasyon bastırılıyor..
faiz oranlarınıda kullanmıycakmış merkez bankası.. bence 3-4 gün beklemek lazım haftaya pazartesiye kadar şekil belli olur dövizde.. ben pozitifim genede pazartesinden sonra dolar yatay bir sürece girerse ok dir.. artarsa sıkıntı var..
Kıbrısta hareketlilik arttı. Sabahtan beri askeri araç nakli var magosada.
esad yancılarıyla iran'a kaçmış. havaalanlarını da trafiğe kapatmış. diğer yancılarıda karadan ürdüne geçiyorlarmış.
bugünde yarında girerler.
şu kadarını söyleyeyim olası bir harekatta suriye ırak ve iran kesin ve net olarak bize saldıracak
sınır güvenliği diye bir şey yok zaten PYD denen itler suriyenin kuzeyinde yaptıklarını bu sefer doğuda yapacaklar
suriye zaten gıcık bize zaten adam batmış 2 füzede bize yollayacak
iran her fırsatta zaten bize tepkisini gösteriyor
kısacası BOP şıkır şıkır işleyecek bizimde savaş iç karışıklık bölgesel sıkıntılar vs derken anamızı belleyecekler
zaten örgüt çıkmadı %80 i memlekette sadece saldırmayı kesdiler barış süreci adı altındaki süreçde sanki çıkmış süsü verdiler .. eğer denilenler doğruysa bu bir rivayet kesin bir bilgi değil ama örgütün kimyasal silah aldığı söyleniyor suriyeden.. umarım yanlış bilgidir..
Allah sonumuzu hayıretsin.... Geldiğimiz duruma bak.
Suriyeye saldırı tarihi ile şu aşşağıdaki haberin örtüşmesi nedense yakın tarihler şaşırılasıda değil.
Hükümete 1 Eylül
e aramızdada rambo olmadığına göre adamlar istediği gbi yazıp çizer oynar bizde izleriz yok ben şimdi, bu rabia vs diye hareket işaret çeken arabasına asıp gezenleri merak ediyorum napcak müslüman bir ülkenin abd tarafındna işgaline bu kadar sevinen başka kesim olamaz herhalde.. hani amaçları çocukları ölmesin sivillere yazık amerika vurunca hiç sivil ölmicek ölemi... nelere alet olduklarını bir bilseler... gezi eylemi yabancıların oyunu faiz lobisi işi idi bu neyin işi peki eee siz sokaklara dökülceksiniz anam insanlar ölüyor rabia felan e adb bu zulme seyirci kalırmı hemen gelir geri kalanı da o temizler olur biter sonra bu müslüman kardeşler de sevinir bak adalet geldii... hımanaaaa..
bbcde filan geçti bazı çocuklarda sinir gazı belirtisi bulunmuş filan bildiğim o gazın belirtisi olmaz direk öldürür felc eder gidersin?
Luyfen siuaset konusmayalim, yol yaptilar okadar gormezden gelmeyelim. Hepimiz ebemizinki tersten gormeye cok yaklastik. Umarim gormeyiz.
gaziantep'e gelin, lüks semtler hariç hemen her yer suriye'li... oto yıkamacılar, çaycılar ve daha birçok getir götürcü eleman arayan işyeri sahipleri; yanlarına bi sürü suriye'li eleman alıyolar. çok ucuza çalışıyolar diye. hemen her yer suriye plakalı araçlarla dolu. geneli honda, toyota, kia, hyundai; hatta çoğunun modelini bile bilmiyorum. tuhaf tuhaf uzakdoğu tasarımları falan... avm'lerde, otellerde, eğlence yerlerinde suriyeli ailelere sık sık rastlıyoruz... (sadece geçen hafta antep şehir merkezine 5.000 kadar suriyeli geldiği biliniyor.) incilipınar mahallesinde de suriye'lileri nüfus ve yerleşim kaydına sokmak için resmi bi yer açılmıştı, adını hatırlamıyorum. (suriye sığınma birimi miydi, bilmem ne konsolosluğu muydu hatırlayamadım.) birşey de diyemiyorsun, sonuçta insandır abi. hiçbirinden de olumsuz bi davranış görmedim Allah var fakat tuhaf oluyor insan. sanki yarım arap şehri gibi oluyor burası, şam mübarek; halep...
kiralar iki, ev fiyatları da bir buçuk kat arttı desem inanmazsınız. 2 sene önce 400'e oturduğunuz ev için şimdi 750'ye ancak anlaşabiliyosunuz. trafik de etkilendi. içinden çıkılmaz bi hal alıyor antep trafiği. bunların haricinde daha saysam bitmez son 6 ayda suriye'lilerin getirdiği standartları...
ben bu konuda ilerisi için birşeyler düşünemiyorum beyler. çok mu kötü olur, çok mu iyi olur bilemeyiz ama şu gerçek ki bu insanlar sorun oluşturacak ileride.
zuahahahha. yalaka kurtlar vadisinin reklamını gördünüzmü beyler?
madem penguenleri izlemek istemiyorsunuz o zaman gelin gerçekleri kurtlar vadisinde izleyin diye reklam yapıyorlar. kesin yeni sezobda israilliler gelicez gezi eylemini planlıcak. bunu gene onlara yıkıcaklar. tayyocularda dizide olan herşeyi gerçek sanıcak.
bilirsiniz ki amerikanın çuval intikamını polat aldı sanıyorlar :D gerçek sanıyorlar sporgazetesi