User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
57 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Kredi Masraflarının Geri Alınması Hakkında

dt8677 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Kredi Masraflarının Geri Alınması Hakkında

Herkese Merhaba

Bilindiği gibi bankalardan kredi aldığımızda karşımıza bankanın açıklayamadığı bazı masraflar çıkıyor. 8 ay öncesine kadar bu masrafların çoğunu unutmuştum bile fakat daha sonra profesyonel yardımla ( eşim oluyor ) bankalara vermiş olduğum, masraf adı altındaki paranın çoğunu geri aldım.

İzmir de oturan Techturkey üyeleri ve yakınları eğer sizlerin de kredi kullanırken masraf ödemeleriniz olduysa yardımcı olabiliriz.Özel mesaj, mail veya telefonla istediğiniz zaman ulaşabilirsiniz.

Tolgahan AYAZ
    tolgahanayaz@gmail.com
    0532 292 25 52

Not: Çekilen kredi ticari kredi olmamalı.

Edit: Eşim avukat

snan1910 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu masraf tutari 1100tl uzerindeyse dava açmak lazımmış sanırım? Sonrasında da banka dava açıyor diyorlar doğruluk payı varmıdır? Bilginiz varmı

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    İstanbuldan çekilen krediye de yardımcı olabiliyor musunuz? Bir ücret talebiniz var mı? Hangi evrakları vermemiz gerekiyor?

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İstanbuldan çekilen krediye de yardımcı olabiliyor musunuz? Bir ücret talebiniz var mı? Hangi evrakları vermemiz gerekiyor?
    aynen biraz bilgi verseniz

bende son yıllarda çekmiş olduğum tum kredi dokumanlarını topluyorum sanırım ciddi bir para çıkıcak gibi gozukuyor

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

34tb9544 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evrenoz un sorduğu sorunun cevabını bekliyorum bende ya pm yada buraya yazarsan seviniriz
    C R M performance

despe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    banada lazım
    MTM-PROSTOCK GARAGE
    Alıntı Maxiboost Nickli Üyeden Alıntı
    oynama olm arabayla oyuncak gibi turbo yap dedik garip garip ecu lar bağlıosun

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı snan1910 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu masraf tutari 1100tl uzerindeyse dava açmak lazımmış sanırım? Sonrasında da banka dava açıyor diyorlar doğruluk payı varmıdır? Bilginiz varmı
    evet doğru masraf tutarı 1100tl üstünde olunca dava açılıyor fakat masraf adı altında bankalar sigorta vb masraflar alınıyor örnek olarak siz masraf olarak 3000 verdim diye biliyorsunuz fakat o masrafın içinden farklı kesintiler çıkınca esas ödediğiniz masraf 1000 lira olabiliyor eğer dediğiniz gibi 1100 tl altındaysa bu seferde tüketici hakem heyetine başvurluyor. Fakat değişen bişey olmuyor bu seferde banka ödememek için dava açıyor.

Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kredi istanbuldan çekilmiş ve krediyi çeken kişi istanbulda oturuyorsa biraz zor olur fakat yardımcı oluruz.

Öncelikle çektiğiniz kredi için bankanıza bir email atın ve email dilekçe formatında olsun. dilekçede çekmiş olduğunuz kredinin tarihini biliyorsanız numarasını belirtin daha sonra dilekçede çekilen masrafların detaylarını istediğinizi söyleyin.

Eğer istanbulda kendiniz yürütmek isterdesiz dilekçe konusunda ve ne yapmanız gerektiği hakkında yardımcı oluruz

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben bankalardan çektiğim her kredi için dokuman isteğinde bulunuyorum şimdi tek tek çunku hatırlayamıyorum nerde ne verdiğimi son 6-7 yılda çok kredi almış bulundum

bunlar elime geçtikten sonraki işlem hakkında bilgi verebilirseniz super olur nereye nasıl bir dilekçe ile başvurmam gerekli

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

zafer_0403 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yakın zamanda tüketici hakem heyetine gittim. Hiç ummadığım bir ilgi alaka ile karşılaştım birde cevval işini bilen bir hatun vardıki sormayın. Dosya masrafım 750 tl idi 1250+500 de yapılandırma adı altında para almışlardı. Bayan 3 tutar içinde ayrı ayrı dilekçe yazdı ben sadece bankadan benden aldığına dair makbuzun 2 adet fotokopisini yanımda götürdüm okadar. Ben bayana dedimki siz 750 ve 500 tl için dilekçemi hazırlayın 1250 tl yi dava açarım dedim (1190 tl ye kadar hakem heyeti yazabiliyor) hiç gerek yok dedi hatun 60 tl den vaz geç öle yazalım dedi. Yazdığı şöyle bir yazıydı Tarafımdan alınan 1250 tl turarında yapılandırma bedelinin 60 tl sinden feragat ederek 1190 tl sini almak istiyorum diye süper dedim. (Dava açsam 130 tl harç parası yatıracaktım) ve dedimki olumlu olumsuz tarafıma dönüş yaparsınız değilmi 6 aya kadar paranı alırsın olumsuz şuana kadar kimseye dönüş yapılmadı. Sana banka paranı ödeyebilir diye yazı yollıcaz 20 güne banka hesabına yatırmassa o kağıtla bize gel bankayı haciz işlemine başlatırız dedi. Ayaklarım kıçıma değerek oradan uzaklaştım şimdi olayın sonuçlanması bekliyorum 2440 tl az para değil.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı despe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    banada lazım
    Alıntı onursumer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben bankalardan çektiğim her kredi için dokuman isteğinde bulunuyorum şimdi tek tek çunku hatırlayamıyorum nerde ne verdiğimi son 6-7 yılda çok kredi almış bulundum

bunlar elime geçtikten sonraki işlem hakkında bilgi verebilirseniz super olur nereye nasıl bir dilekçe ile başvurmam gerekli
    öncelikle evrakları dekontları toparlayın daha sonra krediyi çekmiş olduğunuz bankaya posta yoluyla veya mail ile masrafların iadesini talep ettiğiniz bir dilekçe yollayın onlar dilekçenizi red edicekler. bu red işleminden sonra eğer bir krediniz masrafı 1100tl üstüyse dava açmanız gerekicek diyelimki masraf 1100 tl altındaysa o zaman tüketici hakem heyetine başvurucaksınız parayı geri iade almak için.Bu seferde banka iade olmasın diye dava açıcak yani bu işlemlerin sonunda % 90 dava açılıcak fakat hiç çekinmenize gerek yok eğer İzmir yakınında veya İzmirdeyseniz eşim hiçbir avukatlık ücreti talep etmeden yardımcı olur sadece ufak tefek kırtasiye harcamaları çıkar onlarıda dava bitince çoğunu geri iade ederler. eğer istanbul ankara veya türkiyenin herhangi biryerinde ne yapabilirz diye sorucak olursanız onada yine eşim dilekçelerinizi yazar çok cüzzi bir tutarla ve size telefonla ve maille yönlendirmelerde bulunur.

Hiç geri alamam diye korkmayın çekinmeyin eğer evrakları tam olarak toparlarsanız kesinlikle iade alırsınız eşim şu ana kadar benim kredilerm hariç 15 in üstünde iade aldı ve bunlar 6-8 ay içinde olan iadeler

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı zafer_0403 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yakın zamanda tüketici hakem heyetine gittim. Hiç ummadığım bir ilgi alaka ile karşılaştım birde cevval işini bilen bir hatun vardıki sormayın. Dosya masrafım 750 tl idi 1250+500 de yapılandırma adı altında para almışlardı. Bayan 3 tutar içinde ayrı ayrı dilekçe yazdı ben sadece bankadan benden aldığına dair makbuzun 2 adet fotokopisini yanımda götürdüm okadar. Ben bayana dedimki siz 750 ve 500 tl için dilekçemi hazırlayın 1250 tl yi dava açarım dedim (1190 tl ye kadar hakem heyeti yazabiliyor) hiç gerek yok dedi hatun 60 tl den vaz geç öle yazalım dedi. Yazdığı şöyle bir yazıydı Tarafımdan alınan 1250 tl turarında yapılandırma bedelinin 60 tl sinden feragat ederek 1190 tl sini almak istiyorum diye süper dedim. (Dava açsam 130 tl harç parası yatıracaktım) ve dedimki olumlu olumsuz tarafıma dönüş yaparsınız değilmi 6 aya kadar paranı alırsın olumsuz şuana kadar kimseye dönüş yapılmadı. Sana banka paranı ödeyebilir diye yazı yollıcaz 20 güne banka hesabına yatırmassa o kağıtla bize gel bankayı haciz işlemine başlatırız dedi. Ayaklarım kıçıma değerek oradan uzaklaştım şimdi olayın sonuçlanması bekliyorum 2440 tl az para değil.
    aynen yazdıklarınız gibi basit bir olay fakat banka sizin parayı ödememek için dava açabilir ama kaybedeceğiniz hiçbir şey olmaz sadece paranızı biraz geç alırsınız hayırlısı olsun tebrikler

burkaykalyon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı dt8677 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    evet doğru masraf tutarı 1100tl üstünde olunca dava açılıyor fakat masraf adı altında bankalar sigorta vb masraflar alınıyor örnek olarak siz masraf olarak 3000 verdim diye biliyorsunuz fakat o masrafın içinden farklı kesintiler çıkınca esas ödediğiniz masraf 1000 lira olabiliyor eğer dediğiniz gibi 1100 tl altındaysa bu seferde tüketici hakem heyetine başvurluyor. Fakat değişen bişey olmuyor bu seferde banka ödememek için dava açıyor.

kredi istanbuldan çekilmiş ve krediyi çeken kişi istanbulda oturuyorsa biraz zor olur fakat yardımcı oluruz.

Öncelikle çektiğiniz kredi için bankanıza bir email atın ve email dilekçe formatında olsun. dilekçede çekmiş olduğunuz kredinin tarihini biliyorsanız numarasını belirtin daha sonra dilekçede çekilen masrafların detaylarını istediğinizi söyleyin.

Eğer istanbulda kendiniz yürütmek isterdesiz dilekçe konusunda ve ne yapmanız gerektiği hakkında yardımcı oluruz

Kusura bakmayın ancak yanlış bilgi veriyorsunuz. Ben iki farklı bankadan iki farklı kredinin toplam 600 TL tutarında kredi dosya masrafı iadesini aldım yaklaşık 4 ay önce. Dava falan da açmadı bankalar bana. ???

1100 TL ve üzeri gibi bir olay ben bilmiyorum. Tüketici heyetine başvurmanız gerekiyor sadece.

İşinizi baltalamak istemem ancak bu işlem çok kolay bir iş zaten. Herkes yapabilir yani.

16EC813 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sizi tebrik ediyorum
    PROSTOCK GARAGE
    SONKANATKIRICI K20 SİYAREXS

aslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Masraf dekontu internet çıktısı olabilirmi?
    IMPOSSIBLE IS NOTHING

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı burkaykalyon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kusura bakmayın ancak yanlış bilgi veriyorsunuz. Ben iki farklı bankadan iki farklı kredinin toplam 600 TL tutarında kredi dosya masrafı iadesini aldım yaklaşık 4 ay önce. Dava falan da açmadı bankalar bana. ???

1100 TL ve üzeri gibi bir olay ben bilmiyorum. Tüketici heyetine başvurmanız gerekiyor sadece.

İşinizi baltalamak istemem ancak bu işlem çok kolay bir iş zaten. Herkes yapabilir yani.
    Bende bunu anlatıyorum fakat bir anda birçok mesaj gelince tam ifade edemedin galiba. Çok kolay bir iş zaten ondan konu açtım fakat bankalar genelde insanları bıktırmak için tüketici hakem heyetinden gelen geri ödeme emirlerine istinaden dava açıyorlar fakat buda sorun değil sadece paranızı biraz geç alıyorsunuz bankaların tek amacı bezdirmek. Eğer siz hemen aldıysanız bu sizin şansınız.

Ayrıca işimi baltalıyamazsınız çünkü İŞ YAPMIYORUM YARDIM ETMEYE çalışıyorum fark ettiyseniz

Son olarak eğer masraflarınız 1190 tl üstünde ise tüketici hakem heyetine baş vuramazsınız.1190 tl altında ise masrafınız tüketici hakem heyetine başvurabilirsiniz bana pm atan herkese gerekli detayları veriyorum YARDIMCI OLUYORUM.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 16EC813 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sizi tebrik ediyorum
    Benimi üstteki postumu tebrik ettiniz anlayamadım beni tebrik ettiyseniz teşekkürler

üstteki postu tebrik ettiyseniz yine teşekkürler

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı aslan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Masraf dekontu internet çıktısı olabilirmi?
    internet çıktınızın üstünde masrafa ilişkin bilgiler varsa olabilir. Örnek olarak bankanın adı şube adı tarih ve farklı detaylar bulunuyorsa olur

burkaykalyon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı dt8677 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende bunu anlatıyorum fakat bir anda birçok mesaj gelince tam ifade edemedin galiba. Çok kolay bir iş zaten ondan konu açtım fakat bankalar genelde insanları bıktırmak için tüketici hakem heyetinden gelen geri ödeme emirlerine istinaden dava açıyorlar fakat buda sorun değil sadece paranızı biraz geç alıyorsunuz bankaların tek amacı bezdirmek. Eğer siz hemen aldıysanız bu sizin şansınız.

Ayrıca işimi baltalıyamazsınız çünkü İŞ YAPMIYORUM YARDIM ETMEYE çalışıyorum fark ettiyseniz

Son olarak eğer masraflarınız 1190 tl üstünde ise tüketici hakem heyetine baş vuramazsınız.1190 tl altında ise masrafınız tüketici hakem heyetine başvurabilirsiniz bana pm atan herkese gerekli detayları veriyorum YARDIMCI OLUYORUM.

Kusura bakmayın o zaman ben yanlış anlamışım. İŞ OLARAK algılamışım.

Neyse. Bende başvurduktan 3-4 ay sonra kadar alabildim paramı. Üstelik bankadaki kadın ''yok öyle dosya masrafı iadesi falan alamazsınız'' demesine rağmen başvurmuştum ve o kadının elinden dosya masrafı iademi almıştım.

Yardımcı olmam gereken bir şey olursa, yardımcı olmaya çalışırım. Kusura bakmayın tekrardan.

Kahn23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Bir bankacı olarak biraz açıklık getireyim.

Her banka bu konuda geri ödeme yapmaz-yapamaz. Her bankanın kendi yazılı kuralları vardır. Size imzalattığı 12 punto olan-olmayan belgeler var. Siz bunu okusanız da okumasanız da imzalayıp bütün herşeyi kabul etmiş oluyorsunuz. 1100TL+ işlemlerde THH bakmıyor. Ticaret Mahkemesine başvurulması gerekiyor. Bankaların avukatları 7/24 bu işleri kovaladığından iade işlemi herzaman müşterinin istediği gibi gitmiyor. Mahkemeyi kabettiğiniz zaman hem mahkeme masrafları size kalıyor ki min. 500TL hem de kredi masraflarını ödemeye devam ediyorsunuz. Hee kazanamıyor mu müşteri kazanıyor ama 1 elin parmağını geçmez. En basit örnek bizde hesap işletim ücreti 59TL. Siz buna itiraz edip THH'ye başvurduğunuzda müşteri haklı çıkıyor banka ödeme yapsın diye. Burda hukuk birimi araya giriyor ve karş dava açıyor. Banka kazandığı zaman müşteri hem iade istediği 59TL'den oluyor hem de avukatlık masraflarını karşılamak zorunda kalıyor.

Kredi kartınıza ait aidat iptali istiyorsanız konu hakkında yardımcı olurum. Müşteri hizmetlerini arayıp aidat tutarının tarafıma puan-bonus olarak yüklenmesini talep edebilirsiniz.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)