2012 Leon TDI için
annem: önü çok alçakmış bunun
babam: benim fluence daha rahat bundan
akrabalar: bu fiyata benzinli a3,yada golf alırdın
arkadaşlar: tam arabanı bulmuşsun
Printable View
2012 Leon TDI için
annem: önü çok alçakmış bunun
babam: benim fluence daha rahat bundan
akrabalar: bu fiyata benzinli a3,yada golf alırdın
arkadaşlar: tam arabanı bulmuşsun
3.kez Megane RS alınca, hatta son ikisi neredeyse birebir aynı olunca...
Peder bey: Oğlum sen manyak mısın? Çoluğa çocuğa karıştın. Yaşın kaç başın kaç? Dizel araba verilip bu alınır mı?
Ben: Dizel araba verdim demedim ki? ? ?
Peder bey: Ee nasıl oluyo öyle...
Ben: Clio duruyo, bu da duruyo..
Peder bey: Oğlum sen fabrikatör müsün? Yav sen manyak mısın? Gidip gidip aynı arabayı alıyorsun yavvvvv ????
Ben: Ya bi dur baba yaaaa.. Aynı değil. Hem bu daha 17binde.
Peder bey: Kaç?? ........sessizlik.......
Ben: Bi hediye al bari azarlayacağına. Nazarlık falan...
Peder bey: Olur... Başka???
Daha neler neler..... :D
- Kaç model bu araba?
Ben : 2001
Piyasası ne bunların?
Ben : Valla 18e aldım ama şuan 20 - 25 civarı aracına göre değişiyor
- iyi boş hondaya vermemişsin o parayı :D
teyzemizin akıllı olduğu açık plakayı görmeden, ist'dan bahsetmesi falan..
yalnız geçenlerde yakın arkadaşım çayyolunda kız arkadaşıyla büfede su almak için durduklarında yanlarına yaşlı başka bir teyze gelmiş ve kendini bi yerlere bıraktırmış, üstüne üstlük dolmuş param yok eksik deyince bizimkiler belli bir miktar vermişler, arkadaş da benim mevzuyu bildiğinden o gün kız arkadaşı fotoğrafını çekmiş teyzenin ve bana atmışlardı karşılaştırma yapmak için. Yalnız 2'si de farklı teyzeler,
Ahanda teyzemiz bu :)
http://i.hizliresim.com/bDP8Gn.jpg
Bu aralar bizim peder bey çok değişti çok :) Aracı ilk aldığımda 3-4 bin liralık araca(lüzumsuz bir arkadaşının gereksizliği) o kadar para verilir mi ? Götür bunu geri ver. Kandırmışlar seni vs. vs. lafları çok moralimi bozmuştu. Araç boyadan çıktıktan sonra bir haller oldu. Ne zaman beraber bir yere gitsek aslında bu arabaların motoru çok sağlam hiç sıkıntı çıkarmıyormuş bunlar vs. demeye başladı. Geçen hafta aracına motor yapılması gerekince 4-5 gün kadar benim arabayı kullandı. Yolcu koltuğu kırıktı onu yaptırmış , torpido mandalını yaptırmış hatta cam çıtalarını da yaptıracakmış da çalıştığı için vakit bulup gezememiş. Yapacak yer bulsa onu da yaptıracakmış. Boyadan sonra sürekli taktır artık şu jantlarını güzelleştir arabayı deyip duruyordu jantları taktırdım 2 gün önce benim aracın aynısından görmüş araç daha basıkmış. Geldi bana senin arabanın aynısından gördüm o daha yerdeydi sende biraz daha indir dedi. Ben şok ben iptal :) Sonra uzun uzun jantlarımın 10 ofset olduğunu böyle bile çamurluklara sürttüğünü daha fazla basmam için çamurlukları açtırmam gerektiğini onada bir miktar para gerektiğini anlattım. Maaşımı alınca veriyim para ne gerekiyorsa yaptır dedi. Bir an kalp krizi geçireceğimi zannettim :) İnsanın ailesinin araç üzerinde yapılan değişikliklere destek vermesi müthiş bir duygu :) Şimdi sözünü aldım maaşı alınca çamurlukları açtırıp biraz daha basıyoruz arabayı. Sonrada ilk fırsatta kapı ve kolsolda dahil olmak üzere iç döşemelerini yaptırıyoruz :D Bide son günlerde benim aracı alabilmek için bahane ürettiğini düşünmeye başladım. Ama yok canım değildir heralde 60+ yaşta adam :)
11. Sayfadan itibaren keyifle okudum,ne maceralar ne maceralar :D bakalim insallah seneye bizde buralara suborumuzla (Sti imizla) babamin imtihanini yazma imkani buluruz :D
aracım 99 model bmw 740i
herzaman değişmeyen ilk soru maşallah cok temiz kaç model bu
sekmeyen ikinci soru ise abi kaç para yakıyor bu
yakıttı söyleyince; vay babagun kemüğüne tüp attırsana abi sıralı sistemler çok güzel tabi ben tüp müp taktırmam dediğimde
daha sonra ne iş yapıyorsun
son olarak vay amk şuna bak bunla ne uzun yol yapılır bizde arabaya mı biniyogh
en son olarakta alıcakmış gibi satıyormusun sorusu geliyor
95 model E36 Touring
-kaç model bu?
-95
-baya temizmiş, -kaç para yakıyo
-bilmem
-kaç motor, çok yakıyodur
-2,8
gözler uzaklara dalar, dayıoğlundaki 1,3 multijetle kıyaslar 1,3x2=2,6... yetmedi
-abooo çok yakıyodur ya
:)
Ben sık araba değiştirdiğim için, genelde yorumları 'bunu ne zaman satıyosun' olur.
Bunun kafası neden yere bu kadar yakın? Orjinalde böylemiydi bunlar? Çok bilen abilerimde ayrodinamiğiyle oynamışsın bunun bir viyadüğe hızlı girsen takla atarsın bak söyliyim :)
Sile sile boyasını eskittin, sana bir yıkama açalım. vs vs vs.
Bir keresinde şey demişti bir çocuk abi bizim arkadaşlar merak ediyo senin araba köylover' mı var?
2005 WRX (Benzinlikte benzin alırken değişik muhabbetlerden sadece 1 tanesi) :D
-Gaç model bu?
-2005.
-Gaç motor?
-ikibin.
-Heee piyasası niy bunların ?
-50-60 arası.
-Hmmm düp var mı ?
-Yok tüp sevmiyorum.
-Eee çok yahmıyo mu ?
-Evet yakıyor.
-Gaç guruş yakıyo?
-Değişiyor 15-17 litre falan yakıyor genelde.
-15 desen çarpı dööörtt benzin neğadarki benim doblo mazutlu
-4 buçuk
-Abaaov 60 70 guruş haa Errorerrorerror '^+%&/()(/&%+!!
Annem : Sen bunu değiştir artık eskidi(10 senedir evin ehliyetimi aldığımdan beri benim olan 206)
Babam: Hevesini almadın mı artık kaldır şu arabayı. Kafası sallanan köpek süslere döndük arabanın içinde. Evli barklı adamsın bırak şu zirzopluğu. Hiç kafa yok oğlum sizde :D
klasik baba söylemleri işte geçen hafta 17 jant taktım onada yorumu klasikti. -Güzel olmuş ama ne gerek var :D
Genelde temizliği detaylı yaptığım için Çok uğraşma yine kirlenecek derler :) gel de cümle kur bu söze :)
yeni aldığım corsa 1.7 DTI'yı babam ilk gördüğünde önünden sıka sıka geçmiştim. İlk yorumu; yaza doğru sat bunu yağ yakıyor bu :)
artık babam kendine megane aldı 15 yıldır bindiği broadway bana kaldı diye seviniyordum. Geçen hafta önlere coil taktık bastık. Akşam babam geldi 'ne yaptın lan bu arabaya önü bi ayrı g*tü bir ayrı' ertesi sabah kalktım işe gideceğim broadway yok. Her halde heves etti onunla gitti meganı bana bıraktı. Akşam bi geldim ben şok :D broadway eski halinden daha yüksek. Babam: şimdi arabaya benzedi gayet güzel oldu. Ha uutmadan hüseyin abine işçilik parası vermedim sana yazdı bide üstünden çıkan yayları bulamadım ilhan abinede yay parası ver. Senin çıkan zımbırtılarda (coiller) bagajda onlarıda al ordan. :D :D :D
-Nerden buluyorsun böyle değişik araçları.
-Satamazsın elinde kalır bu araç(en çok karı bırakan araç olmuştur).
-Serseri
-Senin çocuğun var, artık normal arabalara bin.
vb... :)
1.4üme 51lik boru ve sonda da K-Tuned gbi kafasi hafif kesik yere bakan sanayi işi egzoz takmştm. Evin önüne yaklaşrken balkondan görmüş bizimkiler. Annem nye egzoz taktn der demez babam "brak hevesini alsn söker" dedi. Tabi ben raad binerim dedim bu lafn üstüne :) bi gun gece 1. Evin 700mt uzağndaki pazaryerinin orda kasisten geçer geçmez başladm isyana :D 2dk geçmedi telefon çalıo, annem :) "Mutlu çabbuk eve geliyosun." kavga ettk braz yav ne var felan dyorum baya kitlendm ama. Eve gelene kadar 1-2 full throttle. Nasl bi gürültü tahmin ediosunuz :) eve grdim sòylene söylene uyutmadı. Ertesi gttm orjinal sonu taktm 51ligi elkemedim. Oyle daha guzel oldu. Boş bagrıidu yav 1.4