şaka amaçlı sorduğunuzu düşünüyorum :)
20 bin tl ederi olan araba ztn hurda gözüyle bakılacak bir araba değildir
burada amaç trafikte fazlalık yaratan işlev görmeyen amaçların kaldırılması ve ekonominin canlanması
Printable View
şaka amaçlı sorduğunuzu düşünüyorum :)
20 bin tl ederi olan araba ztn hurda gözüyle bakılacak bir araba değildir
burada amaç trafikte fazlalık yaratan işlev görmeyen amaçların kaldırılması ve ekonominin canlanması
Peki aracı verdik diyelim bayiye sıfır araç almak yerine direk canlıyı alsak oluyormu?
Hayır neden şaka yapayım.
Şimdi senin 300 Sel aracın var diyorsunki ben sıfır araç almak istiyorum.
Gideyim bu teşvikten yararlanayım.
Devlet de sana diyorki tamam gel senin mersoya 6.500 vereyim.
Oldu mu şimdi?
Bu teşvikten illa aracı yürümeyen tofaşçılar mı yararlanacak?
Ayrıca ötv indirimi yada hiç ötv almamaları gerekir.
Yoksa kimse gidipte şahini verip sıfır symbol almaz bu durumda.
Adam zaten ekonomik nedenlerden dolayı biniyor şahine.
Bu teşvikde bi işe yaramaz bu şartlarda.
benim motoru vermemem lazım.
ae92 gti ı hurdaya vermeyi düşünüyorum ama üzerindeki motor çok değerli (4age) onu alıp ae86ya takıp ae86nın motor ile ae92yi hurdaya verebilir miyim ki (karışık mı oldu) motor numarası farklı olacak.
aklına bir formül gelen var mı?
eee bugün bi 90 model serçe almak istesek adam en kötü arabam hurdada 6.5 ediyo dicek serçelerin fiyatı artıcak :) birde burdan bakmak lazım olaya :D
ne kadar zeki insanlarız devlet teşvik veriyor millet hala nerden çarparız vites kolunu alsak sorun olurmu peşinde :D
iyi ama örnek gösterdiğiniz araç 30bin tl
devlet buna 35bin tl teşvik yapsa ztn satacağı araçlar (tr üretimi olursa) 40 bin tl
dediğim gibi burada amaç hurda statüsündeki araçları ortadan kaldırmak
mesela ben şimdi 1000-2000tl ye bi 131 alıcam
sonra onu bayiye verip 5000tl indirim alıcam
ve sıfır arabam olacak
bu teşvik yokken düşünmüyordum 0 aracı ama şimdi düşünebilirim 3bin tl extra kar söz konusu
sonuç olarak ben 0 araç sahibi olucam
devlet ekonomiye ve sektöre can vericek
eski araç sahibi 1000tlye elinden çıkartamadığı hurdayı 1500tlye elinden çıkartacak
ben mantıklı buluyorum
ki 2004 yılında bu teşvikten bir çok insan yararlandı..
burda amaç ticaret değil .. :) trafikden hurda konumundaki araçları çekmek adından belli hurda yasası.. sizin dediğiniz 300 sel hurda kıvamında ise zaten oda ikinci elde ancak 7-8 bin tl eder kimse hurda 300 seli 500 seli yürütmek adam etmek için cebinden 10-20 bin tl harcamaz (çok hastası meraklısı dışında öyle adamda zaten değil 6 bin 60 bin tl koysan satmaz) .. :) sağlıklı temiz 300 sel 20 bin tl ediyorsa zaten yasa sağlıklı arabalarınızı sürmeye devam edin o sizde kalsın tarzında hareket ediyor..
Burdaki mantık trafikde gitmekden ziyada tehlike yaratan yürümeyen tamamen artık getiriden çok zarar gözüyle bakılan hiç bir güvenlik ve frensizayon standartı olmayan araçların trafikden çekilmesi..
bu gün tertemiz sağlıklı yürüyen 85 model bir mercedes bmw bile ncap e girse gene en kötüsü bi bir yıldız iki yıldız alır gene fren durma mesafesi iyidir.. ancak bir doğan şahin eski reno 9 lar 12 ler bunların hiç birinden geçemez..
arabayı verene canlıyı verseler ne de güzel olur
94 şahin var bende de
direk canlıyı verse benim aklıma yatar bu iş ama yerli üretim araba almak şartıyla kredi vermesi pek işime gelmez.şuna da razıyım ikinci el 2006-2007 model araba içinde kredi desteği sağlasın +6500 versin komple soyar veririm arabayı :)
Ula sıfır arabayı alabilecek durumda olsa neden kelle koltukta 25 yaşında arbaya binsin adam. b sınıfı olmuş 30bin. 6 bin düş, 24bin. Zaten 24bini verecek durumu olsa neden eskye binsin adam?
Aracın bedeli dışında önceden 100 lira öderken bu sefer bin tl ye yakın vergi ödiyecek, servis bakımı vs. vs.
birde alıcağı o 25 bin tl lik b sınıfı araç yüksek ihtimal bom boş paketli model olucakdır.. yani sattığı araçdan ne donanım nede kalite olarak amanda aman bir farkı olmıycak hatta verdiği araba mercedes tarzı kalite bir araba ise alıcağı b sınıfı araç daha donanımsız ve kalitesiz gelicekdir..
Zaten alabilecek durumu olsa her turlu alir insan. Bizim 89a 8 verdiler vermiyor peder bey adam arabasina asik. Napcaz bilmiyorum
şimdi ötv den yararlanınca arabanın motorunu başka bir araca işletemiyormuyuz?