bende anlamıyorum neresi yerli fiat olunca para sağa cebe giriyor tofaş olunca sol cepden sağa cebe giriyor.. gene aynı hesap..
neye yerli deniyor anlamıyorum..
Printable View
bende anlamıyorum neresi yerli fiat olunca para sağa cebe giriyor tofaş olunca sol cepden sağa cebe giriyor.. gene aynı hesap..
neye yerli deniyor anlamıyorum..
arkadan iteklemeli olcak yerlanbir 6bacak slx cant öff diyorum .
Fluance ve 508 arası bir model, olsun nihayet bir babayiğit çıktı çıkmasına da....
Flence C segmenti 508 D segmenti.. Bu yeni üretilicek araç B segmenti olucak yani clio ,city,albea aynı platformda..
Edit : yanlış yazmışım düzelttim..
bir nevi yeni linea olacak herhalde ? ekonomik motorlar ve uygun fiyatla satarlarsa rekor kırar.
yerli olursa tek mevzu şu olur. Tofaş mühendislerinin ucundan el attığı bir araç olur. Yan sanayi üreticilerine de iş çıkar.
Bence başarılı bir model olacak gibi dart body kit jant + yerle bir bence olur.
Benim anlamadığım herkez tasarıma kaliteye vs. yorum yapmış. Sadece platform kullanılacak + bide fiattan motor alınacak. Alman mercedes Renaultun motorunu kullanıyorsa. Yada Volvo S60, Mazda 6, Ford Mondeo, Jaguar X-type aynı platformu kullanıyorsa. Bizimkilerin fiatın platformunu kullanmasını garipsemem. Otomobil artık böyle üretiliyor yapacak bişey yok uyum sağlayacak tofaşta. Hayırlısı olsun diyelim artık.
kasa görünüm olarak tatlı duruyor
Geleceğin şahin Doğan'ı hayırlı olsun
İ.e Slx i biraz daha geliştirip 2.0 ve Dizel seçenekleri sunsalar Accent Era'yı Albea'yı ve Linea'yı saf dışı ederler aslında :D
dodge dart baz alinicaksa cok da dandik olmaz kasa ama az yakan multijet ve lpgye uygun benzinli motorlarla guzel olur.
yanliz tahminen arabayi guzel yapan her malzeme ve muhendislik detayi Turkiyeye uydurucaz kisvesi altinda tuketiciden calinirsa hic bir ise yaramaz bu arabada..
Türkiye' de çakmada olsa yeniden amerikancı havası geliyor sanki :) cruze vs.
mopar' dan parça getirenleri hayal etmek güç değil :D
arkadan itiş olsun bizim olsun :D
dediğin şeyle tofaşda yapılan şeyin alakası yok.. o dediğin platform share olayı sadece proje bazında yani adam mondeo nun platformunu alıyor onun üstüne gene sıfırdan kendi arabasını geliştiriyor sadece sıfırdan platform yapma masrafından ve derdinden kurtuluyorki buda büyük arge paralarından tasarruf etmesi demek ama fabrika gene sıfırdan kendi aracını yapıyor..
misal mondeo mk4 platformu üstüne kuruludur xtype bana mondeo ile xtype ın görüntüsel yol tutuşsal yada başka benzer bir yanını bulabilirmisin bulamassın..
motor paylaşmak ap ayrı bir şey senin dediğin o markalar zaten motor üretebilen markalar yani bir mercedes motor üretemiycek kadar acizmiki reanultdan alsın yada mazda ford diğerleri adamlar tamamen ekonomiksel düşünüyorlar almak daha ekonomik ise ona yöneliyorlar ama yarın motor üretmeleri gerekse hemen üretirler hiç zorluk çekmeden.. zaten motor üreticisi firmalar bunlar..
bana göre bunlarla gidipde tofaşı bir tutmak bence yanlış..
bahsedilen markaların seviyesine gelmemiz için yıllar gerekli çok geride kaldık ben bir tutuyorum çünkü oralara gelmek için başka çare yok bir yerlerden destek almak gerekli. En yakın örnek proton. Benzer strateji ile günümüze geldiler. Hayırlısı olur diyelim...
mercedes ford mazda v.b gibi markalarla tofaşı bir tutuyorsan bir şey diyemem..
Arkadaş benim gıcık olduğum konu neden fiat'ın altına yatma gereği duyuyorlar. Türk mühendisleri gerçekten hiç bir markanın yardımına ihtiyaç duymadan mükemmel bir araç çıkarabilirler ortaya. Hem Fiat mükemmel bir marka mı? İtalyanlarla aramız çok mu iyi? Bizi çok mu severler? Madem illa ki bir markadan yardım alınacak, Japonlar Türkleri gerçekten sever ve bu işe el atabilirler, hiç olmadı Almanlardan destek alınsında bi b*ka benzesin bari. Linea-Albea kırması bir araba yıllarca üretilip halkımıza kaktırılıcak yine malesef.