vücudu iyi dinlendirmeye bak
Selamlar
19 yaşındayım, boy 1.83 kilo 105. daha önce spora hiç gitmedim ve konuya biraz göz gezdirince bir sürü ilaç isimleri falan gördüm ve ilk kez duydum bunları. kilo vermek için bu ilaçlardan kullanmam gerekiyor mu yoksa sadece spor ve düzenli beslenme ile kilo verebilir miyim? hedefim 85 kg civarına inmek sizce ne kadar sürede yaparım?
Yazın gelmesiyle konuyu hortlatayım, yokmu spor yapan :)
Yaklaşık 8-9 kilo verdim, foruma önce göbekli fotoğrafını atıp sonra baklavalı fotoğrafını atan abiye saygılar.
Kilo verirken bana çok güzel moral verdi önceki-sonraki fotoğrafı.
Birkaç ay önce yaklaşık 90 kiloydum şu anda 81 küsür kiloyum, hedef 75 :D
Sağlığımda çok güzel değişimler oldu, artık daha rahat hareket edebiliyorum.
Teşekkürler TechTURKEY.
Yarın yazılıyorum spor'a ben. defalarca yazıldım daha once, spor'da yaptım ama bu sene tamamen bıraktım. Yarın tekrar baslatmayı umuyorum. hadi hayırlısı, göbek aldı yürüdü araba da cabrio herkes göbegimi gorucek :D
Herkese merhabalar.
8 mart tarihinde apandisit ameliyatı oldum.Biraz geç kalınmış bir ameliyattı,sorunlu geçti.Doktordan ameliyatı kapalı yapmasını istemiştim.Kapalı olmamış,açık ameliyata dönmek zorunda kalmış.Normalde 15-20 dakikada biten apandisit ameliyatı bende 3 saat sürmüş..Kısaca 2 kez ameliyat oldum gibi bir şey oldu.Şuan dikişleri aldırdım.Herhangi bir ağrım kalmadı.Geleyim sadede.Spor yapmak istiyorum lakin doktor 1 yıl uzak durmamı söyledi.Amacım ağır spor yapmak değil zaten biraz hafif kol göğüs ve karın çalışmak.Çok kendimi kasmadan karın için evde yarı mekik çalışsam,zararı olur mu dersiniz ? İç dikiş mevzusu korkutuyor..
2 yıldır yoğunluğuma yada keyfime göre bırakıp bırakıp başlayarak evde spor yaparım, barfiks temelli spor yapmaya çalışıyorum, sırtım vücudumun en çok gelişmiş yeri diyebilirim. Bu güne kadar hiç besin takviyesi almadım. Boy tam 170, kilom spor öncesi 65 lerdeydi, 75 e kadar çıktım şu an 71 kg. 70-75 arası değişiyor. Yağ oranımda benim ölçtüğüm kadarıyla %10 larda. Diyet olarak beyaz ekmek, mayonez ve gazlı içeceklerden uzak duruyorum. Ama çok tutucu değilim diyet konusunda, canım çok çekerse kızartmada yerim, antepli olmanın etkisiyle yarım tepsi tatlıda gömerim :D Amacınız sadece fit görünmek ve sağlıklı olmaksa 1 gün dinlenip 1 gün yapacağınız yarım saatlik bir program 1 ayda etkisini göstermeye başlar, 1 ayın üzerine devam ederseniz gerçek gelişim o zaman başlar. Kabaca salona gitmeden, haftada (duş almayıda hesaplarsak spora ayırdığım vakit 2 saat) Evde spor yapmak isteyenler için seve seve program önerebilirim. İnternetteki hemen hemen tüm "home workout" programlarına hakimim :)
http://i.hizliresim.com/m6pqv4.jpg
Spor salonu var, havuz var.
Güzel bir program bende alabilirim.
Kardeşim 1. gün için,
https://www.youtube.com/playlist?lis...AQf3liXcKTbr5P
ilk 16 dk lık kol programı dumbell ile 20 dk ya yayarsan daha iyi olur, program süper set, yani dinlemesi pek yok. 12 lik setlerin aralarında 30 saniye civarı dinlenebilirsin durdurup. Sakatlanmamak için ağırlık seçimin başta biraz düşük olursa iyi olur.
1 gün dinlendikten sonra
2. gün https://www.youtube.com/playlist?lis...3vubpKR9FPWILW
2 programın sonunda da barfikse alışma egzersizleri var, barfikse geçildiği zaman 9 set barfiks idmanı sırtı kanatlandırır, duruşu düzeltir :D
Bu arada bu işi profosyonel yapan kişiler varsa forumda, onlara ukalalık gibi olmasın, bunlar sadece benim sık sık uyguladığım ve faydasını gördüğüm programlar.
Usb labs modern bcaa elinde olan var mı veya bulabileceğim bir yer ?
Best model yarismasi icin nasil bir vucut lazim bilgisi olan varmı ?
bisiklet kullanımında yağ yakıcı olarak ne tavsiye edersiniz daha once hiç ihtiyacım olmamıştı ama son donemde ciddi kilo aldım tekrar başlarken ihtiyacım olduğunu duşunuyorum
Grenade Thermo Detonator veya Weider L-Carnitine Liquid tarzı birşey düşünüyorum , yada Muscletech Hydroxycut Hardcore Elite mi alsam
daha once yağ yakıcı kullananların yorumlarını alırsam iyi olur içim kolaylığı yan etki vs :)
Grenade ve Hydroxycut guzel ürünler.Weider gereksiz.Grenade'de beta alanin var daha iyi bir ürün hydroya göre.Maddi sıkıntı yoksa Animal Cuts en iyisi.
Liquid amino, hardcore elite ve animal cuts kullandım.
Aralarında en memnun kaldığım hardcore elite oldu. İşin yoğunlaştığı dönemlerde konsantrasyon için de kullanıyorum gayet işe yarıyor. Yan etki olarak hiç bir şey hissetmedim. Liquid amino ve animal cuts dan memnun kalmadım doğrusu.
Yağ oranım kullandığım dönemlerde epeyce düşüktü genellikle diyeti desteklemek amacıyla kullanıyordum ben zira şekeri kesince kafam çalışmıyor ve sarhoş gibi oluyorum. Ancak hardcore elite ciddi manada rahat çalışmamı sağlıyor.
Ben günlük dozu hiç arttırmadım kutusunda yazdığı gibi ancak çalışanlarımdan biri uyarmama rağmen işe yarıyor diye fazla fazla kullanınca doktorluk oldu(midede gastrit gibi bir sıkıntısı olmuştu). 2 kutu hardcore, 2 kutu liquid ve 1 kutu animal cuts kullandım 4-5 sene içinde. İçtiğimde en acayip hissettiğim animal cuts dı ilk aldığım dönemler acayip hissediyordum(güzel bir his değildi.) Bu arada animal cuts ın avrupa da kullanılanı ile amerika versiyonu aynı değil içerik farklılığı var.
Grenade detonator kullanmadım yorum yapamayacağım dolayısı ile.
teşşekkurler yorum için aslında benim yaşantıma Hydroxycut bayağı uyuyor onceliğim olucak gibi grenade detonatorde ise içerik ile ilgili çok güzel yorumlar var fiyat karşılaştırması yapıp alıcam bitanesini