Son çare olarak satışı alabilirsem para bulamassam artık olücüye saticam....
Son çare olarak satışı alabilirsem para bulamassam artık olücüye saticam....
Abi arabadan indim olanları gördüm kendimi yerden yere vurmaya başladım sakin olamiyosunki zaten tamami borcla alındı. Biraz sakinlestigim halde şeytan diyo at kendini balkondan hak değil bu hayat sana........
Abicim oncelikle sakin ol, en buyuk derdin bu olsun insallah, cozulur bi sekilde. Ya Allah korusun yayaya felan carpsaydin, beterin beteri var. Bence arabanin once satisini al, cek ustune brandasi karsi tarafin hasarini bir sekilde odedikten sonra maddi durumun duzelince yaptirirsin arabani.
"Korkmadık, savaştık"
Karşı tarafın masrafı yaklaşık 3000 bin tl çıkarsa cepten yaptirayim diyorum. Denilene göre bidahaki sigorta daha yüksek çıkarmış bozarsam. Bide aracı göstermeden bi şekilde kasko yapamazmiyim.
Sakin ol olmuşla ölmüşe çare yok. Canına bi zarar gelebilirdi ya da bi yayaya çarpabilirdin. Satışı aldıktan sonra aracın eski sigortası 10 gün geçerli. Diğer aracı o sigortadan yaptırabilirsin. İnşALLAH senin arabanın da fazla bi hasarı yoktur. Çekersin kapalı bi yere imkanın olduğunda yaptırırsın.
Maddi şeyler bunlar ödenir bi şekilde elin ayagın tutuyo cok şükür çalışır ödersin Allah sağlığına bişey vermesin boşveeeeeeeeer geçer bunlar. Sonrada güzel güzel anlatırsın arkadaslarına.
Kenarda 2bin var tlfnumu saatimi tabletimi satsam o aracı yaptiririm.
aslında yuzde 50 sekılde dedıgın dogru.
suan mevcut sıgortası var aracın.
arac sıgortasız trafıge cıkmamıs.
yanı baska bırının uzerınede kayıtlı olsada suan aracın sıgortası var suandada bı rapor tutulabılır .(ki ben olsam bunu yapardım)
ama trafık sıgortaları ıcın cıkan yenı kanuna gore bır arac ıcın belırlenen trafık sıgortası uzerınden sıgorta sırketı 3 kata kadar para talep edebılır .
yanı nasıl oluyor 100 tl ye aracınızı kanunen sıgortalatabıldıgınız halde trafık sıgorta sırketlerı sıze 300 tl odeyeceksınız dıyebılıyor.
ona bakarsan buda haksız kazanc.
bırde trafık sıgortaları kendı ıclerınde ulastırma bakanlıgına baglıdır.
yıllık sıgorta gelırlerınden bır fon olusturulur ve trafık sıgortaları o fon uzerınden kazaların tutarını karsılar.
yanı yok hak gecmıs yok sole daha kanunı ıslerı suan kı trafık sıgortaları ıcın bnce mantıksız.
neden denıcek olursa eger eskıden kazaya trafık polıslerı bakardı.
sımdı bakmıyor.
verdıler bı tutanak herkesın elıne.
ıstedıgınız gıbı doldurun dedıler.
bu yuzden ınsanlar sahte raporlar doldurmaya basladı.
sonuc ne oldu fonda acık olustu ve her 6 ayda bır zam gelmeye basladı sıgortalara
ardından baktılar ıcınden cıkamıyoruz her 2 ayda bır zam gelmeye basladı.
sonra ne mı oldu kaza yapan adama belırlı bır kota koydular mısal senede 2 kaza yapan adam kırmızı bolgeye dusuyor ve 2 kat para odemek zorunda kalıyor dedıler.
kısacası yemısım ıllegalını.
tıcarı aracımıza yakın zamanda sıgorta yaptırdık.
gectıgımız sene hıc kazası olmamasına ragmen (ondan oncekı senelerde vardı)
aldıgımız en uygun teklıf 9.500tl ıdı.
bu arada kasko su 2.500 tl tutuyor aracın.
he en pahalısımı neydı29.000 tl .
şimdi bu legal mi
kusura bakmayın bıraz uzun oldu.![]()
sıkıntı cıkmaz
benzer durum benımde basıma geldı ben bıde bayramda taksiciye vurdumanlatıyım yol haritanı
onun arabanın sigortadan yaptıramazsın arabanı sigorta anlar
ilk once satısı al sigortanı yaptır ruhsatını cıkar
iki arabayı aynı sekılde koyup fotolarını cekıp ceza tutanagı tutun tramer sonucunu bekleyın arkadan carptıgın ıcın sen suclu cıkıcaksın
eksper karsı tarafın arabasına bakar senın anlasmalı oldugun servıse bırakmanız ıslemlerı hızlandırır
tramer sonucundan sonra karsı tarafın arabayı servıse cektırın yapılsın ısın bu kadar
ondan sonra kendını ayarlayıp kendı arabanı cepten yaptır
bundan emın degılım ama kaskoda yaptırıp kaskodan beyanla kendı arabanı yaptırırsın ama hasar kaydı cıkar
yenı cıkan kasko hemen kazayı karsılarmı emın degılım ama sigorta karsılar karsı tarafı
daha satısı almadıysan sıgortası var suan arabanın eskı sahıbıyle gorusup o sıgortadan yaptırın arsı tarafın arabayı sonrada satısı alırsınız buda bı secenek
İlker G.
Ruudvan verdiğin bilgiler beni biraz cesaretlendirsede şuan yapmam gereken şemayı tam olarak oluşturamadım uyumaya çalışıyorum ama nafile gözümden gitmiyor. Yarın hayırlısı ile yolumuz çizilir inşallah..
ne olursa olsun senet imzalamaman gerekirdi... neye dayanarak 3500 tl senet imzaladın veya adam üstünde senet kocanımı tasıormus???? geçmiş olsun
yaw canını sıkma .suan calısmıyorum bı 6 ay once olsaydı bu olay bana bırak derdım
hallolur dert etme en kotu kendı aracını yaptırıcan onuda uyguna yaptırman ıcın sana bılgı verırız.
bu arada dip not olsun.
senet ımzalarken tek ımza yeterlıdır.
genelde cıft ızma atılması gerektıgı bılınır ama.
cıft ımza var dıye mevcut yazan rakamı 2 kez tahsıl eden avukatlar varmış. gecmıste yasanmıs bu tarz davalar.
avukat arkadas soylemıstı.
doğru dedi şuan senin aracında sigorta var, sen onunla tutanak tut kendi ehliyetini yazıcaksın zaten oraya
vatandaşa sıkıntısı olmaz , prim artarsa ki sanmıyorum (alcağın kişiden bahsediyorum ) o farkı verirsin olur biter.
kendi aracınıda artık kaskodan mı yaptırırsın , cepten mi sana kalmış
geçmiş olsun
Livestrong
!KO Sağolasın eline sağlık. Peki karşı taraf suçlu olmayı kabul etse. Misal yeşil yanıyordu bir anda ben sola kırdımoda arkadan bana vurdu dese bunun onun için ne zararı olabilir. Sonuçta arabasını ben yaptiricam elden ve adamda köylüm ama tanıdık değil vede çok iyi biri sakalla namazinda niyazinda??
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)