internetten biraz araştırdım. anlayabildiğim kadarıyla sizlere aktarayım.
Özet olarak ;
mevcut sisteme göre ulaşılabilecek maksimum BTC limiti 21 milyon adet.
şu anda piyasada 11 milyon civarı BTC var. Ve minerlar -btc üreticileri- (her ne kadar gün geçtikçe zorlaşsa da) sürekli BTC üretiyorlar.
Sonuç olarak ortada git gide azalan bir elektronik para birimi, ve buna sürekli artan bir talep var.
Dolayısıyla uzun vadede, arz talep dengesinden dolayı , yatırılan para mutlaka değer kazanacaktır (şahsi görüşüm).
istatistiksel olarak kur dalgalanmalarını incelediğimizde ise zaman zaman tavan ve zaman zaman taban yaptığı olmuş ama genele baktığımızda sürekli artmış..
işin özü fiyatlar -son bir seneye göre- taban yapmışken alınıp , 5 - 6 ay sonra tavan yaptığı bir gün satılarak kayda değer bir kar elde etmek mümkün görünüyor.
Yalnız , burada kafamı şu kurcalıyor... Buradan bir gelir elde etme durumu var , ne olacak bunun VERGİSİ ???
Sistemin şu an ki halinin devlet tarafından kontrolünün yapılabileceğinin yakın zamanda pek mümkün olmadığını düşünüyorum. Ama bu iş yaygınlaşırsa mutlaka bir şekilde el atılacaktır..
Fakat devlet bu olaylara el attığını noktada bu fiyatlarla alınan BTC ler , mutlaka zarar ettirecektir.. burası kafamı kurcalayan birinci kısım..
ikinci kısım ise kara para aklama mevzusu..
para aklama noktasında , bu sistemin çok cazip olduğu vurgulanıyor. İşin bu kısmıyla ilgili ne olur ne biter hiç bilemiyorum. Bu noktaya kafası basan bir arkadaşımız var ise o da açıklayabilir ne olup ne olmayacağını ..