Bi bitmediniz haa neyini cozemedin arkadasim? :)
Printable View
ALLAH in rahmeti sadece muslumanlar ustunemi geliyor bende anlamiyorum bunu ? Yaradandan bir olu icin rahmet dilemekle kendi dini inancima zarar gelecek olmasi kadar sacma birsey olabilirmi ?
Gayr-i Müslim olarak öldükleri kesin olarak bilinen kimselere rahmet okumak caiz değildir. Bu, aşağıdaki ayete göre yasaktır. Allah Teâlâ şöyle buyurmuştur:
“Cehennemlik oldukları iyice belli olmuş olan müşriklerin bağışlanmalarını istemek ne Peygambere düşer ne de müminlere; isterse en yakınları olsun.” (Tevbe, 9/113)
Şöyle bi haber okudum. Acaba gerçeklik payı var mı?
Paul Walker'la ilgili şok iddia: 'Ölmedi'-Sabah - 03 Aralık 2013
Konu değişik yerlere gelmiş yine :)
Hey sen kafa nereye sen oraya :)
Herkesin inancı kendine beyler.. Ben Allah rahmet eylesin derim.. Kimisi Rip der.. Kimi toprağı bol olsun der.
Kimi bundan dolayı günaha girdiğimizi düşünür, kimide bir insan için bir dilek dilediğimizi.. O yüzden çok kurcalamanın anlamı yok..
Nedir yani müslüman olmayan cehenneme mi gidecek ? Saçmalamayın.
:icon_tup: dinimize göre inanç bu şekildedir gayr-i müslim cehennemin yolundan geçecektir
Müslüman olmayan herkesin ebedi Cehennemlik olacağı hükmü, bizim görüşümüz değil, yüce Allah’ın kesin emridir, âyet ve hadislerle sabittir. Bunu inkâr eden Müslüman kâfir olur. Bu konuda yüzden fazla âyet vardır. Birkaçının meali şöyledir:
(Elbette, ehl-i kitaptan [Yahudi ve Hıristiyan] olsun, müşriklerden olsun bütün kâfirler Cehennem ateşindedir, orada ebedi kalırlar. Onlar yaratıkların en kötüsüdür.) [Beyyine 6]
(Kâfirler için hazırlanmış olan ateşten sakının!) [Al-i İmran 131]
(Allah’a ve Resulüne karşı isyan edip sınırlarını [dinin hükümlerini] aşanı Allah ebedi kalacağı bir ateşe sokar.) [Nisa 14]
(Resule karşı gelip, müminlerin yolundan başka bir yola gideni, o yönde bırakır ve Cehenneme sokarız; orası ne kötü bir yerdir.) [Nisa 115]
(Allah, Meryem oğlu Mesîh’tir diyenler kâfir olmuştur. Allah, kendine ortak koşana Cenneti haram kılar; artık onun yeri ateştir ve zalimler için yardımcı yoktur.) [Maide 72]
([Allah, Şeytana] dedi ki: Yerilmiş ve rahmetten kovulmuş olarak, oradan çık, defol; and olsun ki sana uyanları ve sizin hepinizi Cehenneme dolduracağım.) [Araf 18]
(Kâfirlerin akıbeti ateştir.) [Rad 35]
(İçinde ebedî kalacağınız Cehenneme girin! Kibirlenenlerin yeri ne kötüdür.) [Nahl 29]
(Biz, Cehennemi kâfirler için bir zindan yaptık.) [İsra 8]
(Tartıları hafif gelip hüsrana uğrayanlar, Cehennemde ebedi kalır.) [Müminun 103]
Daha da çok ayet var
@S.Özeren
Çok mu çok iyi bir insan, oldukça sevap işlemiş, kalbinde en ufak kötülük olmayan birisi. Ama hristiyan. Şimdi bu adam cehenneme mi gidiyor ? Bana bunu bi açıklar mısın ?
yabancı filmlerin turkce dublajlarında ınsanlar hep bırbırlerıne cehenneme git diyolar aklıma geldi birden
Beyler konuyu uzatmanin alemi yokta. Arkadasin orneginde Soylenen kafir oldugu kesin birine denmis, sen bilemezsin adam belki musluman oldu 2 gun once?. Kafir sadece musluman olmayanlara soylenmez ki. Kafir oldugu kesinlesen denmis. Sen gidipte hitlere vs rahmet okursan tamam soylenenlere tam ortusur ancak hayir kurumu kurmus, yardimlar yapmis vs biri icin bence rahmet okumak gunah olamaz. Sonucta kesin kafir diyebilecek biri var mi? Ancak kotu birine kesin kafir denebilir oyle degil mi?
S.Ozeren kardesim buyur. Soyledigin yazdigin hepsine cevap:
Diyanet İşleri : Şüphesiz inananlar (müslümanlar) ile Yahudiler, Sabiîler ve Hıristiyanlardan (her bir grubun kendi şeriatında) “Allah’a ve ahiret gününe inanan ve salih ameller işleyenler için hiçbir korku yoktur. Onlar mahzun da olmayacaklardır” (diye hükmedilmiştir.)
Diyanetin mealini okuyun.
MÂİDE 69 meali | MÂİDE Suresi 69. âyet-i kerimesi meâlleri - Kur'ân Meallerini Kıyasla - Kuran-ı Kerim Meallerini Kıyasla
Yangin bombasi atmislar araba ondan yanmis ben dediydimm
(Elbette, ehl-i kitaptan [Yahudi ve Hıristiyan] olsun, müşriklerden olsun bütün kâfirler Cehennem ateşindedir, orada ebedi kalırlar. Onlar yaratıkların en kötüsüdür.) [Beyyine 6]
ben bu cümleden ister müslüman iister diper dinlerden olsun kafirlerin cehennemlik olduklarını anladım
kafir ne demektir?
Konuyu açarsak şu an ki hak din olan İslama inanmayanlar cennete giremez giremicek lakin hak din islam olmadan önce müsevilik hristiyanlık gibi 4 büyük kitabı olan dinlere inanalar o çağda o devirde o Hak din geçerli olduğundan ona inandığından sevabı fazlaysa giricektir.
Müslümanlarda kesin girer diye bişey yok sevabımız fazla olması lazım defterimizin sağ taraftan verilmesi gerek
Beyyine/6
Şüphesiz, inkâr eden kitap ehli ile Allah’a ortak koşanlar, içinde ebedî kalmak üzere cehennem ateşindedirler. İşte onlar yaratıkların en kötüsüdürler.
Al-i İmran/85
Kim İslâm’dan başka bir din ararsa, (bilsin ki o din) ondan kabul edilmeyecek ve o ahirette hüsrana uğrayanlardan olacaktır
Al-i İmran/19
Şüphesiz Allah katında din İslâm’dır. Kitap verilmiş olanlar, kendilerine ilim geldikten sonra sırf, aralarındaki ihtiras ve aşırılık yüzünden ayrılığa düştüler. Kim Allah’ın âyetlerini inkâr ederse, bilsin ki Allah hesabı çok çabuk görendir
Al-i İmran/32
De ki: “Allah’a ve Peygamber’e itaat edin.” Eğer yüz çevirirlerse şüphe yok ki Allah kâfirleri sevmez.