hangi strafor kullandin kardesim
Printable View
hangi strafor kullandin kardesim
iç yalıtımı bilmiyorum da, eğer ertelemezlerse 2017'de tüm binaların yalıtılmış olması gerekiyor
Yeni binalar için yalıtım zorunlu - Milliyet.com.trAlıntı:
Mevcut binalar için Enerji Kimlik Belgesi 2017 yılından itibaren zorunlu olacak. Dolayısıyla 2017’den itibaren binanın Enerji Kimlik Belgesi’nde yer alan karbondioksit salınım miktarları, o tarihte yürürlükte olan mevzuatta tanımlanan asgari değerlerin üzerinde olanlara idari yaptırım uygulanacak. Yani mevcut binaların bu sürece hazırlanması için bir an önce yalıtılması gerekiyor
Iceriden uygulama belirli oranda yararli olur,
sogugu geciren yerler, yada bu pisayadaki adiyla isi kopruleri beton kisimlardir. yani binanin kolonlari ve tabandir.
Iceriden yaparsaniz, duvardan soguk gelmeyecek fakat tabandan gelecegi icin, sicak soguk farkindan, zemin ve tavanda terlemeler ve boya patlamalari olur.
Ayni sekilde iceriden izolasyon yapilacaksa kesinlikle EPS kullanmalisiniz. XPS in isi yalitimi 10% daha fazla olabilir ama, hem daha sagliksizdir (karbon dioksiot ile sisirenler haric) hem de hava gecirmez.
hava gecirmedigi icin , XPS lerin arkasinda su kanallari olur zaten, su buharu yogusup akabilsin diye..
O yuzden EPS tavsiye ederim, bildigin beyaz kopuktur, ama dansitesi 20 civarinda alirsaniz ayni zamanda sert olur.
Soba yak.En güzeli.Elektrikli ısıtıcıyla istediğin gibi ısınamazsın.
Slm...
Şimdi ben yaklaşık bu işi 10 yıldır felan yapıyorum uygulama,üretim,teknik..vs.Sitedende birçok kişiye yardımım olmuştur.
1.si yapılan yalıtım kesinlikle soğuk veya sıcak havayı en az %10 oranında keser ve hapseder,bu oran binanızdaki yada odanızdaki konum,cephe,bölge,şehir..vs.etmenlere göre değişiklik gösterebilir.
2.İçerden yapılan mantolama tabiki fayda sağlar ancak,tam performans gösteremez bunun nedeni ise çevresininde yalıtımlı olmadığındandır.
3.Şimdi biz dışardan yani binanın dış kısmını komple yalıtım yapıyoruz onda bile %100 yalıtımlı diyemiyoruz sebebi ise sonradan yalıtım yapılmasıdır bununla ilgili teknik makaleler oldukça mevcut.Çünkü bina yalıtımı temelde başlar!!!
Gelelim gökhan beyin problemine abi en ucuz şekilde bu iş çözmenin formülü içerden bildiğimiz şefaf silikonla XPS yalıtım levhası uygulamaktır XPS iç cephede güzel işler çıkarır,sonrada istediğiniz hafif kaplama malzemesiyle kaplarsınız.
Altarnatif olarak;1 paket 5cm/28 dansite xps alıp yere halının altına döşerseniz baya faydasını görürsünüz.Bu arada aynı malzemeyi yatagınızın altına serdiğiniz zaman ısı kaybının olmadığını hissedeceksiniz.
Herhangi bir sorunuz olursa özelden mutlaka cevaplarım...
Kolay gelsin ..
Mustafa.
Ben sert EPS diyorum, XPS su buhari gecirmedigi icin, yogusma olabilir..
Doğrudur ancak üzerini herhangi bir kaplama malzemesiyle kaplaması ekstra işçilik+maliyet getirecektir, xps+ucuz duvar kağıdı daha uygun ve dayanıklı olacaktır, tabi ki her zaman eps daha iyidir.Yanlız iç mekanda xps daha sert ve dayanımı yüksek olduğundan tercih sebebidir.:)