Arkadaşlar içinizde bu konuda bilinçli buna dikkat eden kişiler mutlaka vardır ama çoğunlukla arkadaş ortamımın ve aile dostlarımızın bu konuda hiç mi hiç bilinçli olmadığını,doğal olarak dikkat etmediklerini görüyorum ve burada da siz TT ailesine paylaşmak istedim. Çok önemli olduğunu düşündüğüm için paylaşmak istedim.
Su alırken(Pet,Litrelik,Damacana) PH seviyesinin en az 7 yani Alkali olmasına dikkat edin. Hatta mümkünse 7 nin de üstünde olmasına dikkat edin.
PH seviyesi 7 'nin altında olan sular asidik özelliğine sahip sulardır ve içerisinde bakır,demir,çinko,kurşun gibi elementleri taşır.
Dolayısıyla bu sular geçtiği boruları aşındırarak ilerler ve vücudumuza ciddi zararlar verir.
Zaten içtiğiniz zaman ağzınızda ekşi ve metalik gibi bi tat bırakıyor yani ben az çok hissediyorum.
'Sağlıklı besinler' ile ilgili okuduğum bi kitapta PH seviyesi 6 olan bir suyun 7 olan suya göre 10 kat daha aşındırıcı olduğu yazıyor.
Yani kısacası PH seviyesi 6 olan bir su hemen hemen gazlı içeceklere eşdeğer gibi gözüküyor.
Ülkemizdeki büyük spor klüplerinin çoğu bunun bilincinde ve sporculara uygun sular veriliyor.
Ben Hikmet Karaman tarafından bilinçlendirilmiştim ve sizinlede paylaşmak istedim.
Mutlaka PH seviyesi 8-8.1-8.2 gibi olan suları tüketin benden söylemesi![]()