Bişey merak ettim, mesela aracı yabancı plaka olarak trye soktuk hiç vergi ödemeden filan misafir gibi sonra plakaları söküp sadece cekici üstünde garaj pist pist garaj yaptık bir sıkıntı olurmu?
Printable View
Bişey merak ettim, mesela aracı yabancı plaka olarak trye soktuk hiç vergi ödemeden filan misafir gibi sonra plakaları söküp sadece cekici üstünde garaj pist pist garaj yaptık bir sıkıntı olurmu?
6 ay girdin bindin , 6 ay doldu cikarttin , tekrar bir 6 ay daha girmek icin Mert'in de 6 ay yurt disinda kalmasi lazim . gir cik yapinca sayac sifirlanmiyor . devlet artik solunan havadan vergi alacak neredeyse , arac getirme goturme isinden bi cacik olmaz .
yaris otomobili ithalati bedelsiz ithalata giriyor sanirim . net bilgim yok ama arac bedelsiz ithalat yapilip , lisansli tosfed onayli yarislarda yarismak uzre anlasmali olarak geliyor dye biliyorum , hatta sampiyona fln varsa yarismazsaniz bile takibi yapiliyor diye biliyorum .
Ne insanlar var , yaris otomobili adi altinda bedelsiz ithalat ile ne araclar gelirdi kolay olsa .
Devlet bu vergileme sistemi ile insanlari suca tesvik ediyor resmen , piyasada tonla sahte otvli , change yapilmis araclar dolu ... yazik ....
ha birde bu ara bi kac suriyeli ile muhattap oldugum icin soyle bir durum soz konusu , suriyede savas oldugundan gumrukten aracla girenlere 6 ay sarti soz konusu degil , suan tanigim birinin 1sti ve 1 evosu ankarada yatiyor suriye plaka ile , suriyede nikah kiyip esinizin ustune alip gelebilirsiniz cok ugrasmak isterseniz :D ithalattan daha ucuza cikar emin olun :D
suriye nin islamı evlilik siteleri var mı :D :D
Mustafa TR ye dondun heralde . Oyle ise arastirmissindir heralde her yolu. Ben burada kullandigim araci Tr ye getirsem 6 ay kullansam ve sonra Amerikaya geri donsem. Araci 6 ay gumruge birakabilirmiyim kullanilmamak uzere yoksa aracin Tr den cikmasimi gerekiyor? Cikmasi gerekiyor ise illaki geldigi yeremi gitmesi gerekiyor yoksa Bulgaristana fln birakilabilirmi ? :D
yok kanka donmedim , bi sure burdayim sadece :)
Abi getirirsin binersin 6 ay sonra istersen atar gidersin gumruge . baska ulkeye goturme nedir bilemem , ama binmek icin 6 ay getirebiirsin , almancilarin yaptigi gibi . 2000$ gibi bi paraya sigortali konteynirlar var . Turkon holding tasima yapiyor , Turk firmasi arastirabilirsin . Aracin 6 ay sonra ya gumruge birakilmasi , ya cikmasi yada vergisinin odenip tr plakaya cevrilmesi gerekiyor . Geldigi yere gitmese de olur sanirim kim neden sorgulasin ki ? dunyayi gezdigini farzet ? 6 ay binip giderkende bulgarda tanidigin evinin onune 6 ay birakirim diosan neden olmasin .
Su an icin 6 ay Tr 6 ay USA imkani yokta sadece meraktan sordum. Aslinda uzun sureli tatillerde dusunulebilir $2k fazla bir rakam degil Tr de sacma sapan vergiler alinmiyorsa.
gelen araçla kaza yapınca prosedur nasıl peki perte ayrıldımı mesela yine gümrük alıyormu aracı kazalı halde
Moruk birde kasko, sigorta olaylari nasil ? Tr de mecburi arac sigortasi yaptirmak zorundamiyim yoksa buradaki kaskom yeterlimi ?
Benim aklıma başka bir şey takıldı;
Diyelim ki 6 aylık getirdik bi yarış arabası,komple yürüyenini,motorunu zartını zurtunu TR plakalı başka bi kasaya aktardk,6 ay sonra boş kasa şeklinde çıkardık arabayı yurt dışına ya da tamamen parçaladık TR'de çıkarmadık. Olmaz mı böyle bir şey?
tamamen parçalarsan takibi olur senin araba nerde gibisinden filan ama benim merak ettiğim örneğin m3 getirdik motorunu aldık o getirdiğimiz m3e de doğan motoru taktık geri çıkardık ülkeden sorun olur mu? getirdiğimiz m3 motoru sadece yarışlarda kullanılsa trafikteki araca takılmasa?
bu konu kitlenir demedi demeyin :D
girip çıkarken motora bakacak degiller komple sök motoru koy 3.16 gümrüğe götürsün yeter
Benim de bu isi cozmem lazim. 1 klasik, 1 guncel motor ve muhtemelen klasik bir arabayi, temelli donus yapacagim sira ucunu de ithal edip plakasini cikartmak istiyorum.
Eskiden permih hakki vardi, hala varmi?
acaba simdi oturum izni veya vatandasligi olanlar icin durum nedir?
:P
http://u1312.hizliresim.com/1j/f/vgnx9.jpg
şaka şaka bu ferrarinin müze arabası, gelip gidiyor bunlar, cant touch this :D
ama bunlar var mesela, fotografı bende olmayan daha birsürü araç var. Buldukça eklerim.
http://u1312.hizliresim.com/1j/f/vgnzh.jpg
bizim burda bulgar plaka bir mercedes e kasa var..adam rahat 2 senedir biniyor ne bu 6 ay gir çık filan yapmıyor herhalde o nasıl oluyor ? cezasını bilmeden mi kullanıyor acaba yoksa bi yolunumu buldular ?