Konuya bir güncel çekelim ne durumda sektör alasak çalışırmı nelere dikkat etmeliyiz....
Printable View
Konuya bir güncel çekelim ne durumda sektör alasak çalışırmı nelere dikkat etmeliyiz....
bende sunu yazayım bende matbaag fırmasında lojıstık sorumlusuyum yurt dısı ıle calısıyor komple tır yada parsıyel olarak sevkiyatlarım oluyor ben musterıyım eger lojıstık fırması acarsanız bunun yanında bırden cok hızmette vermenız gerek cunku ben hergun tırımın konum bılgısını almak durumundayım ayrca lojıstıkle olmuyor sadece yurt dısında acentelıgınız olması lazımkı urunlerım eksıksız ve sorunsuz olarak gıtsın acentenız yurt dısı gumruklemede kolaylık saglasın bunlar hep malıyet ve pıyasada calıstıgım gunde gorustugum en az 3 fırma var bunlar bılındıgı gıbı ekol netlog horoz balnak borusan gıbı ve bunlarla yarısmanız gercekten cok zor ozellıkle ekol ve horozla yarısmanız cunku ben parsıyel olarak spot fıyat alıcagım zaman hepsınden teklıf ıstıyorum en dusuk ve hızmetı en yuksek olanla gönderıyorum hem ıyı kalıte hemde dusuk malıyet bunları bırlestırısenız bu lojıstık pıyasasında ekmek yersınız yanı tır alıp fırma kurup bas etmek cok zor ama bunlar gıbı daha kucuk fırmalar var tır kıralıyıp naklıyecılık yapıyorlar acıl işlerimde onlarıda tercıh edıyorum anca öyle fırmalara tır alıp kıralarsanız kar etme olasılıgınız bıraz daha artar cunku sız 3 tır alsanız haftalık ben 3 sevkıyat ıngıltereye cıkarıyorum yolladını gıttı 3 tırda gıtmesı 12 gun gelmesı 12 gun sız bır ay yatıcakmısınız? bence hıcbır anlamı olmaz bu işin ya lojıstık fırması kıralıyın bır belge vardı aklıma gelmıyor o belgeyı alın dıgerlerı gıbı tır kıralayıp calısın yada tır alın kucuk fırmalara tırınızı kıralayın aksı takdırde cok zor sorunuz olursa pmden cevaplıyabılırım hocam
matbaag yazmısım duzeltemedım matbaa olcaktı
Uluslararası Lojistik okuyan birisi olarak , doğru şöför ile üstesinden gelinmeyecek iş değil.. Ama benim bölüm de öğrendiklerim, yurtdışında gördüklerim ve sektördeki ideallerime göre, tır veya kamyon ile değil , şehiriçi Sprinter , Transit vs. gibi kapalı veya açık kasa hafif ticarilerle kurulacak filo ilk etapta daha başarılı olacaktır. İlk sebebi , işler genelde günlük ve kısa mesafe olacağından, şöförü ve araçları iş başlangıcı ve bitişi depoda görüp kontrol etmeniz daha kolay olacaktır. Artı , ehliyet sıkıntısı yok. Lastik , bakım , mazot vs. masrafları çok değil.
Sonuç olarak , biryerden başlanmaz mı? Başlanır. Maksat girşim ve güvenilir çalışan olsun... :)
daha önce yazdıklarım yazıldımı bilmiyorum ama babam bu 23 senedir tır şoförlüğü yapıyor yurt dışına gidip geliyor sürekli . Babamdan öğrendiğim kadarını yazayım iş yapılcak iş ama şoför çok önemli . Tek bir tır mı alacaksınız onu bilmiyorum ama bildiğim kadarıyla devlet en az 12 ya da 15 tır olmadan yurtdışına çalıştırmıyor ya da öyle bir şey . Şoföre mazotta limit koyacakmısınız mesela 100 km de 35 litre yaksın gibi eğer bu tarz işler olacaksa usta bir şoför 32 litre yaktırır mesela 3 litresi kendine . Daha sonra ne taşıyacağınız çok önemli yurt dışına sebze meyve mi yoksa genel tekstil araba parçası falan filan ... Çünkü sebze meyve termokin sistemle taşındığın için araç maliyetleri filan dorse bakımı artıyor . Ee sebze meyvede yurt dışana malın zamanında yetişmesi lazım adam bozuk malı almaz sonuç olarak yurtdışına çalışan şoförlerin elektronik ehliyetleri var araca marş bastıklarında takıyorlar 8 saat yol gidip 8 saat uyumaları lazım sebze meyve taşımacılığında çok mümkün değil bu o yüzden avrupada polis çevirmesinde bu anlaşılırsa 2500-3000 euro gibi bir cezası var babam yedi ama bu patron sorumluluğunda olan bir şey yani şirket sahibinin ödemesi lazım , müşteriyi kaçırmamanız lazım . İyi bir şoför kadrosuyla herşeyin altından kalkarsınız . 90 lı senelerin başında ektrans diye bir lojistik şirket vardı babam ordan çıkma belki forumdaki bu işle uğraşmış abilerimiz varsa bilir zamanında orda çalışanlar veya eski tırcıların çoğu şuan baş şoförlük yapıyor yani şoförler bile iş bağlayabilir onu demek istiyorum . İş bağlamak çok önemli yeri gelecek para kazanmayacaksınız müşteriyi memnun edeceksiniz . Eee bu sektörde en önemli şey araç ve babamın tecrübelerine göre volvo ve daf tırda en iyisi denilebilr. Şuan boş bir sıfır volvo 105 bin euro civarı olması lazım , bu araçların bakımı var yeri gelecek bu araç bir hafta içinde almanaya gidecek gelecek arızası var falan filanı yani kazalarda kaçınılmaz , daha geçen ay babamın çalıştığı şirket 1 ay içinde 2 kere kaza yaptı ama cana gelmsin diyelim . Bunun gibi şeyler kısacası şoför ve iş bağlamak önemli olan . Daha geçen babamla bir iş için hesap yaptık iyi bir araç önemli tek bir tır aldık diyelim bir kargo şirketine sözleşmeli bağlasak bu araç haftada 3 kere izmir git gel çalışsa mazot onlardan olsa ayda 12-13 bin tl gibi bir rakam bırakıyor ama burda önemli olan iyi bir araç ve o kargo şirketindeki bağlantınız
Biz 23-24 yıldır nakliye işi yapıyoruz Bursa'da mako ve o tarz fabrikaların araba parçalarını taşıyoruz 1.si şöförlerle uğraşmak gerçekten aşırı zor 2. Si her sene ihale oluyor Türkiye çapında 30-35 firma ihaleye katılıyor her sene diken üstündesiniz Bursa'da çok var ihale kazanıp 10-15 trilyon borca girip ertesi sene ihaleyi alamayıp batanlar Allah yardımcınız olsun ancak benim tavsiyem başka sektöre girin
Ayrıca kamyon çekici alım satım da yapıyoruz ***** siteye dankar otomotiv yazıp satılıklara bakabilirsiniz alcak olursanız yardımcı oluruz
Babam 16 sene şöförlük 10 sene Hollandada firma sahipliği yaptı. 2011 de emekli oldu 2014 te dayanamadı Tr de iki tane araba aldı Arçeliğin hammadde işini yapıyolar birini kendi diğerini şöför kullanıyor arada değişiyorlar vs.
Benim mesleğim muhasebe finans ve bu işlere girmemi hiç istemedi :D buradan anlayabilirsin sektörü :D
Gelelim yapmak istediğiniz işe bu sektörün en sıkıntılı ve çözülemeyen sorunu şöför faktörü mazot çalar uyuya kalır ceza yer arıza yaptırır sağa sola zarar verir malınıza itina ile bakacak güvenilir birini bulamazsanız işiniz zor.
Uluslararası pazarda taşımacılık işi kıran kırana bir sektör olduğu için 3 araba ile pazarda büyük firmaların indiği rakamlara inemezsiniz.
Yurtiçi piyasada ambarlar kooperatifler tanıdık firmalar bağlamadan bu işe girmeyin.
Yapmak istiyorsanız önce işi anlamaya çalışın 1 sene şöförlük yapın yazı kışı görün sonrasında sadece bir araba alın sadece kendiniz kullanın işi iyice hazmedip şöförün nerede yalan söyleyeceğini anlayana kadar birden fazla araba alıp paranızı malını ziyan etmeyin
bende lojistik firmasında çalışıyorum. şöförde patronda çalışanda herkes memnun.
ayrıca 30 senelik arkadaşım tır şöförü, maşallah çok iyi kazanıyor. hiç ağladığını duymadım.
çok iyi kazanıyor dediğim ayda 1k 2k falan değil baya iyi hee aracıda 85 model.(maşallah)
bulunulan konum ve çevre faktörü herşeyi belirler. bağlantılarınız sağlamsa işinizide iyi yaparsanız sorun yaşamazsınız.
şöförüde iyi seçip düzgün maaş verirseniz sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum.
bende bu işe atıldım, araç takip programının iyice kurdu olmak lazım, bu trafik lambası raporu nedir ne değildir yardımcı olabilecek varsa sevinirim :)
Bizde mazot çalmalarına karşı önlem olarak a şehri ile b şehri arası şu araç hep 70 litre yakar biz 71 litre veririz az yakarsa ister alsın satsın çok yakarsa cebinden öder
biz İzmir içi çalışıyoruz, kendi araçlarımızla kendi yükümüzü çekiyoruz, Soma-İzmir ve Aliağa-İzmir arasında
Tek önemli nokta şoför. Gerisi çok önemli değil.
Yazılmıştır illaki ama, yakın bi akrabamız bu sektörle uğraşıyor. 10 15 tırları var, şöförlerinin bir kısmı akraba yine, bir kısmı güvendikleri tanıdıkları şöförler. Firma sahibinin akrabası olan şöförler dahil bütün şöförlerine söylediği tek şey; 'Edepli çalın. :) ' Bilmem anlatabildim mi..
yurtdışı çalışan C2 belgeli şirketimiz var. çok stress'li ve çok insanla muhattap olduğun bir sektör. şoför'de sıkıntı yaşarsan imkanı yok para kazanamazsın ki sektöre yeni giricem diyosun mazot,gider fişi vs birçok yerden kendi kendine 2.maaşını çıkarabilir.hepsini göze alarak giricem diyosan piyasa arabası olan Mercedes'ten şaşma derim yakıt konusunda hem düşük sarfiyat hemde mazotu diğer arabalar kadar seçmez. servis alanında'da türkiye'nin hiçbiryerinde sıkıntı çekmezsin.
eski yazımı yazarken başka bir firmadaydım suan mercedesteyim truckstore'da calısıyorum :)
dampere şantiyeye götürceksen mercedes alın kesinlikle parçası ucuz servisi ucuz piyasası var zaten kamyon piyasasının %55 ine mercedes hakim
az çalan söför bulursanız bu iş olur
Cümleten merhaba,
Görüyorum ki sitede nakliye işi yapan lojistik sahibi çoğunlukta...
Samsun'da MERCEDES-BENZ YETKİLİ SERVİSİ ERÇAL OTOMOTİV firmasında çalışıyorum.Mercedes-benz kamyonların bakım+tamirat +yedek parça (il farketmez) her türlü yardımcı olurum.