rebelh Nickli Üyeden Alıntı
et dönerde sattım tavuk dönerde
100 gr et döneri hakkıyla yapıp 10 liraya satabilirsiniz
eğer sürümünüz günde 200kg üstü ise güzel para kazanırsınız paranoyak olmaya gerek yok, %85 dana but, %15 kuyruk yağı kullanarak 8 liraya kıymasız et döner vermiştim vaktinde kimseyi de zehirlemedim
hesaplayacak olursak; etin kilosu 45 lira, yağın(kuruk) kilosunu da 45e bulmak mümkün 1 kg dönerin maliyeti sosuyla falan 50 lirayı bulsun(ki bulmaz sosa sıvı yağ, tuz, soğan girer genelde), et döner %35 fire verir, yani 50 liraya 650 gr döner alırsınız 100 liraya 13 ekmek gibi bir şey çıkar, 13 ekmekte ekmek maliyetiniz 7 lira, soğan maliyetiniz de 3 lira tutsa; döner başına 2 lira para kalır.
200kg döner takarsanız 1300 ekmek satarsınız, bu da size ekmek başına günlük 2600 lira net kar yapar
ayda 26 iş günü çalışsanız sabit kar 26*2600= 67,600 tl yapar
buradan da sabit giderleri düşersiniz mesela 10bin tl kira, max 20 bin tl personel(200 kg döner için 2 usta 1 kasiyer bir komi yeter) 5000 tl elektrik-gaz-su gideri, 5000 tl paketleme gideri, 5000tl de görünmez maliyetlere yazarsanız elinize ay sonu temiz 22,600 lira para kalır..
bu adamlar içecek te satıyor orada kar marj ları %60larda ve biz bunu hesaba katmadık
1300 ekmekten sadece yarısı 1.50 kuruşa ayran alsa 750*0,75 lira bırakır günlük extra..