Yer seçmek en önemli şey mekan açmakta. Biz mekanı açarken hata yaptık. Şuan anca dükkan kendini döndürüyor. Bulabilirsek bir yer taşınacağız.
Printable View
Yer seçmek en önemli şey mekan açmakta. Biz mekanı açarken hata yaptık. Şuan anca dükkan kendini döndürüyor. Bulabilirsek bir yer taşınacağız.
Ben anlamıyorum bu künefe dir nargile dir kahvedir yenimi icat edildi? Her yerde zebil gibi sonra batan batana alin bir örnekte lokma işine ;
https://www.youtube.com/watch?v=GtSs5euk5Kk
Yahu gelmişler izmir de lokmacı açıyorlar, izmir de sokakta bedava dağıtılıyor bu lokma para verir mi millet yahu. insan bir duşunur akıl var mantık var hesap var kitap var.
Bu ülkede niye herkez bir mekan açma peşinde?
Millet ne çok seviyor oturduğu yerden para kazanmayı, hem kendi aksama kadar mekanda takılacak yıyıp içecek birde para kazanacak oh ne guzel.
Niye kimse birşeyler üretmeyi imal etmeyi düşünmüyor? Çin mekan aça aça mı bu hale geldi?
Tüm millet mekan açsın sonra Her yer mekan, herkes açtı peki bu mekana kim gelecek gelen parayı nereden bulacak. bu kahvedir kafedir nargiledir bana göre cacık işler ömürsüz işler verimsiz işler. vardır illaki kazanan eden ama her önüne gelen açıp kazansın yok öyle bir dunya.
Lokma, künefe, çiğ köfte, tütüncü bunlar benim gözümde boş işler stabilliği yok.
Kiz kardeşim ic mimar ben muhendisim en yakın arkadasim işletmeci ki gerçekten isinde iyidir. Kardesim çalışmıyor. İsletmeci olan arkadasim is bulamayip garsonluk yapmaya baslayinca farklı bir sektöre gecti bense 3 4 yil piyasada çalışıp durumun icler acisi oldugunu gorunce son isimi teslim edip yuksek lisansa basladim. Siz ne isle mesgulsunuz bilemiyorum hocam ama Türkiye'de yasiyoruz. Farkinda olduğunuzu umuyorum... Bu ülkede "tek basina" ve "paran\destekcin" yoksa hicbir sey yapamazsın. Ve oturmus bir kültürü de kolay kolay değiştiremezsin. Yurtdışında take away meşhurdur yani ürünü alır gidersin ama burda bir kioks açın bakalim tutuyor mu. Milletimiz oturmayi yemeyi içmeyi ve konusmayi sever. Ve bu isten cok iyi paralar kazanılabiliyor. Kose basi bi cafe acmayip franchise ile isi yuruturseniz 30 yil calisip kazanamayacaginiz parayı 3 5 yıldan kisa surede kazanabilirsiniz. Adanada yaşıyorum ve burasi yeme icmenin başkentidir. Mekan açıp sonra kapayan nadir olur. İdealist olmam gereken yasi ufak ufak geride biraktim, biraktirildik hocam... Gerçekler acı maalesef. 3 4 ortak bir sermaye oluşturabilirsem meslegimi de birakip franchise veren bir firmanin işletmesini kesinlikle alirim.
hocam tespitler çok doğru, ben de üretim olmayan ekonominin aynen şimdi olduğu gibi patlayacağını çok önceden öngörüyordum ama yanlış politikalar maalesef buna sebep oldu, 'halkımız neden pahalıya alsın, üç kuruşa ürün ithal edebiliyoruz, herkes aklını başına alsın!' diyen bakanlarımız oldu, 3 kuruşa Çinden oyuncak geldi, bütün oyuncak fabrikaları battı, Çinden ayakkabı ithalatı patladı, ülkedeki bilindik markaların çoğu konkordato ilan etti, sarmısak pirinç bile ithal edildi güya halka ucuz ürün vermek için, çiftçi battı!!! ülkedeki yağ-su firmaları içecek firmaları yabancılara satıldı, resmen yerli markamız yok şu anda, böyle bir ortamda ne üretelim? iş kuracaklara o nedenle diyorum, paranızı koruyun şu anda çünkü devlet politikası üreticiyi korumuyor...
şu her köşe başına açılan ucuz et dönerciler de yakında batar sanırım
Et görünümlü yağ yediriyorlar..
Üzülüyorum aslında yapacak bir şey yok,millet ucuza karnını doyuruyor bir yandan sağlığından oluyor. Karnı aç şekilde yaşamayacağına göre bir şekilde yiyor.
3.5 tl +ayran tavuk döner falan . Liseli çocuklar kapısında kuyruk.
Ben de hiçbir şey bulamazsam sokak simiti yiyorum :)
Kavaklıdere gop tarafında çalışıyorum en kötü yemek en ucuz yemek 18 lira(tavuk döner), 2 lahmacun olmuş en kötü 24 lira. Millet artık damak tadını kaybetti fakirlikten, b*ku yedik iyice dibin dibini gördük. Mecburiyetten en ucuz en sağlıksız olanı tercih ediyoruz günden güne, 4 5 liraya tavuk döner veren yerler batmaz bu yüzden.
Tavuk döner dediğiniz şey o kadar maliyetli bir ürün değil. Zamanında hem et hem tavuk döner işi yaptık.
Düzgün malzeme ile bile günde 100+ ekmek satan yer para kazanır. Ama bizim çok şerefli milletimiz içinde kıymayı basıyor, deriyi basıyor.
Olması gerektiği gibi yapsa yine kazanır, ama aç gözlülük varken neden uğraşsın.
et dönerde sattım tavuk dönerde
100 gr et döneri hakkıyla yapıp 10 liraya satabilirsiniz
eğer sürümünüz günde 200kg üstü ise güzel para kazanırsınız paranoyak olmaya gerek yok %85 dana but %15 kuyruk yağı kullanarak 8 liraya kıymasız et döner vermiştim vaktinde kimseyi de zehirlemedim
hesaplayacak olursak; etin kilosu 45 lira yağın(kuruk) kilosunu da 45e bulmak mümkün 1 kg dönerin maliyeti sosuyla falan 52 lirayı bulsun, et döner %35 fire verir yani 52 kiraya 650 gr döner alırsınız 100 liraya 13 ekmek gibi bir şey çıkar, 13 ekmekte ekmek maliyetiniz 7 lira soğan maliyetiniz de 3 lira tutsa döner başına 2 lira para kalır.
200kg döner takarsanız 1300 ekmek satarsınız bu da size ekmek başına günlük 2600 lira net kar yapar
ayda 26 iş günü çalışsanız sabit kar 26*2600= 67,600 tl yapar
buradan da sabit giderleri düşersiniz mesela 10bin tl kira, max 20 bin tl personel(200 kg döner için 2 usta 1 kasiyer bir komi yeter) 5000 tl elektrik-gaz-su gideri, 5000 tl paketleme gideri, 5000tl de görünmez maliyetlere yazarsanız elinize ay sonu temiz 22,600 lira para kalır..
bu adamlar içecek te satıyor orada kar marj ları %60larda ve biz bunu hesaba katmadık
1300 ekmekten sadece yarısı 1.50 kuruşa ayran alsa 750*0,75 lira bırakır günlük extra..
sürüm :D
ben restoranı ilk lüks bir yer olarak açtım sanayi ortasında 9 personel çalıştırdım iş yapamadım yani karşılamadı ama o zamanlar döner yoktu ızgara sulu yemek vs falandı, sonra baktım batıyorum herkesi kovdum işi basitleştirdim satana kadar dedim dükkan para çevirsin zarar yazmasın bari, 1 usta, 1 komi, 1 de paketçi aldım kasaya da ben geçtim sadece pakete ve gel-al olarak et-tavuk döner sattım en basit haliyle fiyatı kıstım yakında içecek ikram ettim, 15 ay zarar yazan dükkan 3 5 bişiler kazandırmaya başladı sonrada hemen devrettim
o gündern beri kulaklarımda ingilizlerin meşhur sözü çınlar hep "simple is the best" :)
bizim sorunumuz dönerciler değil kasaplar ve et üreticileri
bugün en güvendiğiniz migros bile devletin fazla fazla ithal ettiği etleri satıyor, eski sağlıklı hayvan kalmadı her şey kar mantığına büründü insanların gözü doymuyor
ankaranın eti ile meşhur cins bir ilçesinde 3 buçuk sene çalıştım her kasap en az e 350 cdi'a biniyor, o da 2. araba falan ama hayvanlar hep ucuz gdo lu yemle besleniyor sadece kesim için yetiştiriliyor haliyle bizde o hayvanları yiyoruz
Ucuz dönercilerin genel merkezinde çalışıyorum.. Ürün kalitesiz değil, 7-20 arası fiyat skalamız var..
Sırf ''ucuz dönerci'' olmak için fiyatlar bu şekilde.. Normal şartlarda 12-30 arası olması gerekiyor..
Markalaşma bilinci OUT, macera peşinde koşmak IN..
bu yüzden günü kurtarıyoruz.. Hep başa baş hesabı..
Techturkey dönercisi açsak maslakta tutar mı beyler?
Varımı yoğumu bu işe yatırmak istiyorum, Maslak sanayide tek olucaz Teçtörki ile el ele hadi Teç dostları dönercimiz için 10'ar TL bağış kampanyası...
Iban'ı @XoR bey ileticek.
@XoR bey var ise ben +1
ConciergeDöner
ponzide deneyimliler var, onlara bir danışın, daha karlı birlikteliklerin anahtarı olabilir :)
Bu aralar çine maske ihraç edenler baya kazanıyormuş, 1e 10 kazanan var diyolla
Beyler köşe olucaz katılım payı 20tl oldu döneri 75TL'den satabiliriz.