Yargısız infaz yapmayın, ayıptır, herkes alkollü araç sürebilir, burdakiler gene sütten çıkmış ak kaşık gibi konşmaya başlamışlar, çok yönlü düşünün.
Printable View
Bir hayat bir başkasının sorumsuzluğu yüzünden geçti gitti ve iki taraftan da bir çok kişi bu durumdan dolayı telafi olamayacak yaralar aldı, buna sebep olana daha büyük bir ceza olamaz, tabii vicdanı varsa..!!
terslik çıkarıyormuş gibi algılanmasın ama, yok öyle bir dünya.. burada konuşulan şeyde bu, kimse alkollü araç sürmemeli. Beraber çıkıp bir kavgaya da karışabilirlerdi, birinin burnu kırılır belki birinin kolu kırılırdı ama iyileşirdi, giden bir can var ortada, muhakkak o hayatta kalan arkadaşta acısını cekiyordur bunun ama, bir canın telafisi olmuyor malesef. Herkes alkollü araç kullanabilir diye kendimizi boş yere teselli etmememiz lazım.
Boş boş konuşma,
Herkes alkollü araç sürebilir, herkes adam bıçaklayabilir, herkes tecavüz edebilir.. Yapamazsın diyen yok, yaparsın. Yaparsan da sonucuna, cezasına katlanırsın. Yaptığın hem etik, hem ahlaki hem de kanuni değerlere göre de hatalı ve suçtur. Ha senin etik ve ahlaki değerlerin bunu normal karşılayacak kadar genişse, dua et eşinin dostunun başına böyle bir şey gelmesin. Sonra tükürdüğünü yalamak zorunda kalırsın
Sen ne biliyorsun da benim etik ahlaki değerlerimi yargılayabiliyosun ?
Daha 20 gün önce istanbul da spor bir arabanın içinde bir arkadaşım öldü diğer arkadaşım da cezaevine girdi duruşma tarihini bekliyor ?
Sen bu acıyı yaşadın mı da bana ailenden birnin başına gelmez diyorsun, 2 si de 20 senelik can ciğer arkadaşımdı, konu o yüzden dikkatimi çekti ve okudum yorumları.
Etiği de ahlakı da büyüklerimizden öğrendik, senden öğrenecek değilim. Ahlak konusuna çok takılıyorsan tükürdüğünü yalama vb. cümleler kurmazsın tanımadğın birine karşı.
Asıl sen boş boş konuşuyorsun haberin ola.
Üstadım, olsa olsa dersek eğer, konu farklı yerlere gider, neticede iki tane sorumluluk sahibi insan beraber alkol alıp arabaya binmişler ve kaza yapmışlar biri vefat etmiş biri de cezaevine girmiş elbette ceza alacak ama iki tarafı da tanıyorsanız eğer, geri de kalanın hayatını karartmamak önemli olan değil mi ? Sonuçta olan olmuş artık ve geride kalan zaten vicdan azabından hayatnı mahvedecektir, acı bir şey ama ölen kurtulmuş bu pozisyonda.
Yanlış anlamayın ama aynı olay az önce de belirttiğim gibi 20 gün önce başımıza geldi, her iki tarafında sonuna kadar yanında olduk olmaya da devam ediyoruz, ama bu "vurun abalıya" mantığı nedir ?
Adam ister mi arkadaşının ölmesini, yada belki de hiç alakası yok kazanın alkolle biri geldi vurdu, yada bişi bişi bişi işte bişiler oldu çıkıldı yola, sonuçta vefat eden de bir birey, çıkmayalım yada binmeyelim diyebilirdi.
Ben şahsen alkollü araç kullanan birinin yanına binmiyorum ne kadar alkollü olsam da.
Son olarak sadece konu dikkatimi çektiği için yazıyorum, aynı şey başımıza geldiği ve sonuçlanmasnı bekledğmzden ve her avukattan farklı cevaplar aldğmzdan dkkatimi çekti.
Öncelikle yazdıklarımı gözünle oku, okuduğunu da doğru algıla.
"Ha senin etik ve ahlaki değerlerin bunu normal karşılayacak kadar genişse" demişim. Bu bir yargı cümlesi değildir, şarta bağlıdır. Türkçe dersi ve algılama eksiğin varsa, öğretecek hoca bulurum sana.
Daha 20 gün önce istanbul da spor bir arabanın içinde bir arkadaşım öldü diğer arkadaşım da cezaevine girdi duruşma tarihini bekliyor ?
Sen bu acıyı yaşadın mı da bana ailenden birnin başına gelmez diyorsun, 2 si de 20 senelik can ciğer arkadaşımdı, konu o yüzden dikkatimi çekti ve okudum yorumları.
Demişsin, sen kısa pantalonla gezip arabaya vın vın ben caddede kaç arkadaşımı kaybettim. Bunun sidik yarışını mı yapıcam senle? Velev ki yaşamadım, ne farkeder?
Etiği de ahlakı da büyüklerimizden öğrendik, senden öğrenecek değilim. Ahlak konusuna çok takılıyorsan tükürdüğünü yalama vb. cümleler kurmazsın tanımadğın birine karşı.
Tükürdüğünü yalamak bir ahlaksızlık değildir, tanımadığına da kurulabilir. Etik dışı da değildir. Bu bir deyimdir, aç deyimler sözlüğünü öğren bunu da bilmiyorsan. Benden öğrenecek değilsen de bu sitede alkollü araç kullanmış birini savunamazsın. İster öğren, ister öğrenme. Zerre umrumda değil ama bunu burada yapamazsın. Burada ne yapabileceğini ben söylerim. Bir daha yazıyorum, bu sitede alkollü araç kullanmak savunulup hoş gösterilemez.
Sakin ol şampiyon, Sorumluluk sahibi İnsan alkol almaz diye bir durum yok, sorumluluk sahibi İnsan alkol alıp araç sürmemeli diye bir durum var, bu konu ile ilgili bir çok yaşanmışlık var hatta sizde bu duruma benzer bir olay yaşamışsınız, bunca yaşanmış olaylara rağmen "bana bir şey olmaz mantığı ile" araç kullanan veya kullanılmasına vesile olan her birey hem kendisine hem de topluma olan sorumluluğundan çok ama çok uzak demektir.
Benim tepkim herkes alkollü araç kullanabilir cümlesine idi... Kullanmayacak kardeşim !..
Bana sor sen hiç mi kullanmadın alkollü araba diye .... Çoook. Burada ahkam kesmek kolay
bunu hepimiz biliyoruz ama mantık vurun abalıya değil kesinlikle...
Geçenlerde Bursa da bir kaza vardı Siyah Subaru. Sürücüsü alkollümüydü bilmem ama
yaptığı cinayetti bana göre. Bu da benzer bir olay. Elbette kasıt yok ama sebep var.
Hepimizin alıp vereceği soluk nefes sayısı belli, olmuş bitmişe getirmenin de bir anlamı yok.
Bende çok basit bir olay anlatayım... Bundan 6-7 yıl önce (gençken :)) bir arkadaşımla barın
tekinde demleniyorduk. Cuma akşamı... Sonra 2 arkadaş daha geldi hadi çekmece boş bu
gece istanbul a taksim e gidelim dediler. Ben de hep zıplarım böyle durumlarda gidelim diye...
O akşam nedense bir ses gitmememi söyledi. Neyse sonradan gelen arkadaşlar ve yanımdaki
arkadaş 3 kişi bastılar yola çıktılar, bende eve çıktım. Neyse arabayı kapattım asansörle eve
çıktım telefon çaldı "Acil gel Füze rampasında patladık biz" diye.... Neyse atladım gittim,
sürücünün burnu kanamamış, yanında oturan felç, arkada oturan mevta. 206 GTI ın arka tavan
döşemeleri ile jantlarla birleşmişti. (Muhtemelen rahmetli olanın yanında ben olacaktım)
Neyse sürücü vicdan azabı çekecek dimi bir arkadaşını pert etti diğerini mevta diye... Yok
arkadaşım öyle olmamış. Geçenlerde okudum gazetede kayınbiraderini silahla vurmuş 24 sene
yemiş... Alkollü gene ve konu ne biliyormusun ? Alkollüsüh arabanı ben kullanayım demiş
kayınbiraderi. Yani burada demek istediğim ikincisini yapmayacağının garantisini verebilirmisin
bana ? Bu arkadaş bir daha içki içmeden araba kullanmayacağının garantisini kim
verebilir ? İnsan olan çeker vicdan azabını... Olmayan da devam eder serseri mayın gibi
dolaşmaya sağda solda patlamaya yer arar.
Dediğim gibi abicim, yapanı savunmuyorum, savunulacak bi durum yok, ama kimse böyle olmasını istemezdi, bu sorumsuzluk sadece yapanın değil, vefat edenin de sorumsuzluğudur. Geri de kalan sürücü diye şuan bütün suç ona yıkılıyor, elbette ki o da istemezdi arkadaşının ölmesini, tam tersi de olabilirdi, sonuçta ikisi de alkollüydü vefat eden direksiyona geçip geride kalan da ölebilirdi.
Sonuçta ikisi de alkollü ve yakın arkadaşlar.
Herkes alkollü araç sürebilir cümlesini yazarken süreni savunmayı kastetmemiştim.
İlkokulda bize gözümüzle okumayı beynimizle anlamayı öğrettiler.
Dilbilgisi hakkında önerilerinize gelince, dikkate alacağım.
Kulağıma Küpe Olsun.
Son olarak ne süreni ne vefat edeni savunuyorum, yorumlarımı sizde gözünüzle okursanız savunmadığımı anlarsınız zaten, sadece bütün suç burda kalanın değil, vefat eden kurtulmuştur demek istiyorum.
Kolay gele.
Tam da dediğime geldi işte, sen gitmemişsin ve olabilicekleri farketmişsin, bu sorumluluğundan kaynaklanıyor, ama gidenler sorumsuzluk etmiş, belki alkolün etkisiyle belki isteyerek. Anlatmak istediğimde bu, vicdan konusuna gelirsek bu olaydakileri bilmem ama benim arkadaşım uzun yıllar arabaya bile binemeyecek kadar vicdanlı.
Bir de şunu ıskalıyorsunuz; bu forumu 15-16 yaşında da okuyanlar var, yazdıklarımızla onların da yaşamını bakış açılarını etkiliyoruz, o adamın beyninde bu durumun normal olduğunun görünmemesi gerekiyor..
12 senedir üye olduğum bir forum var, kapandı, isim değiştirdi ama hiç bir zaman gazlamadır, bu tarz harekettir konularına forumda hiç izin verilmedi, bu çizgisini hiç bozmadı, şimdi 10 kişi anca var yazan, ama aile gibi olundu, nicelik olarak büyümedi ama nitelik olarak büyüdü.
Şöylede bi durum var eğerki alkol almaya arabanla gidiyorsan zaten hata orda başlar.
Alkolun insana verdiği gereksiz cesaret yüzünden kullanamıcak durumda bile olsan o direksiyona geçersin. 1 bira içerim sürerim nolcak diyerek çıksanda 1 birada kalınmaz 2 olur 3 olur 4 olur tekila jager....
İçiceksen anahtarın yanında olmıcak. Sonuçta yanındaki arkadaşında alkol alıp sağlıklı karar veremiyebilir. Hata alkol almadan önce önlem almıyarak yapılır. Önlemini ayıkken alman lazım.
O anahtar kimin cebindeyse o suçludur...
sanırım bu kazayı yapan arkadaşlar, 350z ile TIR'ın altına giren arkadaslar..
Buradaki durum su ki, Arabada ki herkesin sorumlugugu sofordedir. Yani o araca binenler, bir nevi sofore canini emanet etmis oluyorlar. Arkadasi zorlamis olabilir vs gibi yorumlar yapilmis. Kimse kimseye silah dayamiyor. Alkolluyse o direksiyonun basina gecilmesi yanlis. Ve boyle bir kazada suc soforun oluyor malesef. Keske alkollu surmem deseydide bunlar hic yasanmasaydi. Ben burda ne sosyal mesaj verme amacindayim ne baska birsey. Ancak yapilan 2 yoruma karsiyim, 1. si Herkesin basina gelebilir. 2. si sofor sucsuz olabilir. Malesef bunun savunulabilir bi yani oldugunu dusunmuyorum
2side alkollü ise bence bişeyler daha değişir ki muhtemelen öyledir.bayan değilse vefat eden,arabayı alkolsüz yolcunun kullanmaması için bir neden yok çunku