alırken ucuza alakasın saterken pahalıya satacaksın :D :D
Printable View
alırken ucuza alakasın saterken pahalıya satacaksın :D :D
7. Aracimi aldim. Hicbiri 10 gunden fazla ilanda kalmadi. Hatta birkacini 2-3 gunde verdim. Aldigim adamlarda verdigim adamlarda hep duzgundu, hic sorun yasamadim, sanirim birazda sans işi. Sacma sapan teklifler geldigi oldu ama cvp bile vermedim. Arayip dusuk fiyat teklif edene de olmaz deyip kestirip attim.
bende 8. arabamı kullanıyorum.7 sinide 3 aydan önce sattıgımı hatırlamıyorum:D
bide şöyle bişi var.senın arabanıın aynısından satanlar senın arabanı bokluyor kendı aracını satmak ıcın.clio rs i satarken rs satan elemanlar yada daha once kullanmıs birileri olmayan bi ton şey söledi kaç tane alıcı vazgeçti o şerefsizler yüzünden.hepside bu siteye üye
Ne Dediği Anlaşılmayan Adamın Araba Pazarlığı - YouTube
pazarlık boyle yapılır ...
şuan arac alacak adamın bandrolu arac sahıbine ödetmesini ben anlayamam arkadaş.ödenecek vergi ocak-haziran arasına ait sonucta.sankı ben bınecem araca.neden ben ödeyyeyımkı senın vergını.ben bmw yi hazıran ayında aldım ve hemen 1100 tl vergısını ödedım adama hıc soylemedım bile dusermısın diye.
Babamin araci gecen sene satacagimiz zaman ilana koydum ilan aciklamasina da "mantikli takas olur" yazdim . Bu arada arac 2011 Mercedes s350 cdi long . Hayatimda o kadar guldugumu hatirlamam yazarken bile guluyorum mantikli takas teklifi olarak "mercedes axor" 2012 kamyon teklifi gelmişti . Usenmedim adami aradim dedim dalgasina konusayim abi dedim kamyon düşünmüyoruz . Verdigi cevap yine ayri bi vaka , - abi baktim fotograflar bakliyat fabrikasinda cekilmis arkada kamyonlari da gordum hepsi nakliye firmalarina ait bende nakliye firmasi sahibiyim ikimizinde isi gorulsun diye yazdim....
Edit: arac plakasi icinde ayrica 2 adet iphone5 teklifi gelmisti keske verseydik dedim sonra plaka arac ustunde gitti cok üzüldüm :D
Hiç araba satma işim olmadıda şimdiye kadar en az 15 takım jant yada lastik satmışımdır.
En son kış lastiklerini ilana koymuştum 400 tenekelerle 500 diye adamın biri tenekelerle 300 olur mu diye mesaj atmış nasıl sinirlendim anlatamam :D
Bu işlerde en sinir olduğum şey mesela 800e anlaşıyosun herşey bitiyo parayı alcan ya kardeşim işte 20 lira 30 lira çıkışmadı muhabbetini yapanlar oluyo 3 kere başıma geldi buda önemli bi para deil ama enayi yerine konmuş gibi hissediyo insan :D e o kadar söküldü takıldı 20 30 lira için uğraşmak istemiyo insan ama 3.den sonra çok snrlendm bidaha öyle bşy olursa yok yicem 800 se 800 799 olmaz :D :D
Benim pek tecrübem yok 2 araba sattım sadece.
Gelip bakıyor üstüne kredi alcam bişi alcam beklicem ffln filan diyen indir şu olsun diyor. Bende yineliyorum telefonda ne konuştuk usta ben sana son oluru bu dedim sen gelimiş hala böyle diyorsun paran yoksa alma diyorum göndermiştim tutuluyorum fakir edebiyatına paran yoksa araba alma :D
getzi 16500e koydum ilanı, 16ya olmadı 15500e satma düşüncem vardı, ustayla geldiler baktılar, usta pazarlığa başladı 15 diyor, olmaz dedim, 15500 dedi, bütün ağır bakımları yapıldı, triger dahil dedim, usta triger önemsiz boya değişen önemli deyince "ben bunu diyen ustayla pazarlık da yapmam" dedim döndüm gidiyordum, alıcı eleman girdi araya "abi ben alcam arabayı son birşey yap da alayım" dedi 15700e anlaştık, aralık ayıydı yeni yıl vergisini ödememek işime geldi :)
çözümü buldum
bir araba alın ve hiç satmayın
benim gibi 14 sene kullanın ehehehe
Bandrol konusunu bende çözemedim birtürlü kimi sen öde diyor kimi ben öderim diyor standartımız yok malesef
Pazarlık konusu biraz kişilerin ahlakı ile ilgili benimde bu işteki tecrübem satacak olduğunuz ürüne/araca ilk ciddi teklif verene verin 3ü 5i aramayın yoksa mundar oluyor
Geçen Corsa'yı satarken aracın ilanı. 14.750 idi.
biri yazmış 10,000 veriyim diye,
cevap yazdım;
yanında 100 tane pokemon taso verirsen neden olmasın ?
diye...
mesajı almıştır herhalde :D
Sahibindene istediğin fiyatı yada yakın bi fiyat yazamıyorsun ki 30 yazdıysan adam 26-27 ye verir bu diyo 26 yazsan 23e alırım her türlü diyo tam psikolojik savaş :D
rs i satarken.. ilanda 22 23 falan yazıyordu soruya bak
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.n...20774394_n.jpg
sonrakı muhabbet daha acı
KAMERMR2 :
son 14 olur
tolsty76 :
arkadasım dalga gecmene gerek yok zaten satamıyosun bakıyoruz arada barı adam akıllı bı fıyat yazda elınden cıkar
Bi kere almaya niyeti olan adam gelip bakıyor beğenirse zaten alıyor aracı.
Piyasayı iyi görüp doğru fiyatı belirledikten sonra o fiyatta diretirim usulen 3-4 bin fazla yazarsın aracın değerine göre. Kalkıp 30 bin TL lik araca 40 bin yazılmaz bence.
Fiyatta iyise adamda alıcıysa zaten fazla diretemiyor. Ama kalkıp malını değerinden fazla okutmaya çalışırsan çingenesi de gelir ısrarcısı da gelir gelirde gelir.
Ve bir kaç arkadaş yazmış ilk çıkan müşteriye vereceksin lafı gerçekten çok doğru .Bugüne kadar ilk gelen müşteriye vermediğim her malı daha ucuza haftalarca bekleyip başkasına sattım. Bu yüzden ilk geleni çok kırmadan 3-5 bakmadan vermek lazım.
Geçen gün Discovery ve NC'de bir belgesel vardı. KAdın biri 67 Camaro SS satıyor. Sunucu en son şu kadar olmaz mı dedi? O fiyata olsaydı ilanı neden 10 bin dolar yazayım dedi ve kadının istediği rakama anlaştılar. History Channel'da Kont'un arabaları diye bir program var. Ordaki pazarlıksa çok garip. 50 bin dolar dedikleri arabaya adam 20 bin dolara alıyor.
Ben bakırköy'de oturuyorum adamın arabası Tuzla'da. Hem kendi hem de onun vaktini öldürmemek adına en son ne olur diyorum. Sonuçta rakamım belli. Olmayacak duaya amin demenin alemi yok.
geçen elimde satılık lastik vardı 350 tl yazdım çok arayan oldu son ne olur kargo parası düş şunu düş vs vs Denizliden biri aradı 325 olur dedim 2 gün sonra yine aradı ciddi alıcıyım dedi 290a bıraktım al işin görülsün dedim haber vereyim dedi aradan 2 gün daha geçti başkası aradı fiyat son ne olur diye şudur budur derken 300e bıraktım 2-3 kişiye sanada öyle olur aşağı vermem dedim abim geçen gün aramış 290a bırakmışsın dedi evet dedim o fiyattan vereceksen gelelim dedi iyi gelin dedim geldiler baktılar lastikte kusur aradılar 270den kapı açtılar olmaz dedim ben size son 290 demedimmi dedim ozaman ortada buluşalım dediler daha önceki alışverişlerimden bildiğim için inatlaşmadım verdim gitti ilk bakan kişi almış oldu
Temiz efendi gerçekten kullanıcı adama pazarlık bende yapıyorum. Ama bazı ölücüler var ki, bu kişilerle sizde muhattap olmuşsunuz malın değeri 5 se 5 10 sa 10 gram aşşağı inmiyorum.. Galericilere falan daha fazla fiyat çekiyorum keza alım-satımcılara da öyle :)
Misal geçen ay aracımı satıyordum, adamın biri ölü bir fiyat verdi 1-2 yaş büyük arabalara yönelttim :) ama yılmadı 2 kere daha arayıp ölü fiyat çekti... Yetmedi başkalarını arattırdı... En son geldi benim istediğim fiyata, bu kez de arabanın fiyatını arttırdım :) Allah zora sokmasın, yoksa bu tip insanlar arabadaki taş izini bile problem yapıp 10-20 nerden koyarsam derdine giriyorlar. Arabana güveniyorsan gerçekten temizse burnundan kıl aldırmazsın. Olay budur bence.
Fluence i satarken cok kişi cingen pazarligi yapti arac 36 istiyorum digerlerinden fazlasi da var ee 2010 modeli 33 e veriyorlar pert kayitli al onu ozaman beni arama biri geldi 35 dusunurmusun iyi gel konuşalım o para diye dusunme pazarlik sunnetir geliyor e su bu zaten piyasadan 2 milyar asagi yaziyorum hizli satilsin diye adam diyor e servis bakimi yapilmamis kardes yazdim oraya okumamistim 34 e alalim maden geldik dedim gerek yok bastim gittim ariyor tmm 35 olsun sana satacak arabam yok dedim bi arada galerici dadandi 32 verem 33 verem su bu dedim isim olmaz ya kardesim Allah tan ne istiyorsun arabani alacam iste diyor cevap yazmadim sovecem yoksa sonra ariyor arayinca sana satacagima yakarim dedim siz cagresiz insanlara yapiyorsunuz ah li arac alip satiyorsunuz iş anlayisinizi sikim dedim sizin gibilerin dedim ne kufur ediyorsun diyor la satmiyorum kapa dedim akoyarim arabaninda seninde dedim aramadi birdaha 35 e sattim gitti duzgun birisine binicye istanbul a
son arbamı 24.050 tl ye aldım gerisini siz düşünün...
adamın yüzüne amma çingenmişsin dedim armut gibi sırıtıyordu...
Hepimiz hem alıp satıyoruz. Benim gözümde alıcılar ne kadar sacma sapan teklif yapıosa bi o kadarda sacma sapan sekilde yalancı dolandırıcı satıcı var yani al birini vur ötekine :)
pazarlıktır edilir neyse de yanına gidince söylediğinden farklı birşey çıkınca insan çok kızıyor..üstüne birde şu var diyip o da çıkmayınca kazıklandığını hissediyor..
43 bin liralık arabamıza telefonda arıyıp 40 teklif ediyor kabul etmiyoruz adam neyse geliyim arac basında anlasırız diyo arac basında 38 teklif ediyo.. şaka gibi :)
bende ilk çıkana satma taraftarıyım artık valla vti aldım aldığım gibi 29 verdiler vermedim komple oem di sonra 9 lira harcadım o fiyatı veren çıkmadı,birazda nasip kısmet sonrasında satıldı pazarlık konusunada gelirsek adam 200 lira istediğim ürüne 150 olurmu diyo gönlün olucaksa 300 diyim 200 yapıyım diyorum :)
Bende şimdi aveo'yu satıyorum ilanı falan yok kendi çevreme lafta söylüyorum, aracın üzerindeki ekstraları yaptıklarımı sökecek bir bayana kullanabileceği şekilde vereceğim diye kafamda planlıyorum
Amcanın biri müşteri oldu dükkanda otururken dedim bu fiyat böyle böyle. Bindi ee bu çok sekiyo orjinal teyp takılı değil lastikler ince falanda fistanda şu fiyata olur ancak ben buna böyle nasıl bineyim dedi..
Tamam dedim senin dediğin fiyattan ama yaylarımı alırım jant lastik alırım tesisatımı sökerim zenonlarımı sökerim vs. vs. sana orjinal fabrikadan çıktığı şekilde teslim ederim dedim
Ozaman ne anlamı kaldı diyo :) cümleye bak lan nedemek ne anlamı kaldı sen onları kusur olarak görmedinmi bende fiyatını kabul ettim ama herşeyi sökerim üstünden dedim
Ben ama aracı bu şekilde gördüm. Tamam gördünde bu şeklini sevmedin ama dedim. Sonra dedim bana şuan araç lazım şuanda dedim satmak pek işime gelmez biz senle anlaşamicaz amca sana başka araç verelim vs. direk postaladım adamı. Uyanığa bak ordan para kesiyo üstündeki ekstraları beğenmiyo ama kalsın diyo söküp satacak...!
Başka forumdan bir arkadaş Golf ünü satılığa çıkarmıştı 26 bine. Almayı isteyenle aralarında geçen muhabbetin fotosu, belki bilenler vardır :D
http://i.imgur.com/Nyg7ymvl.jpg
telefonda pazarlık ederim. ama arabanın herturlu kusurunu eksiğini söylerim. bakmaya gelen adam arabada söylediğimin dışında birşey bulamaz. işine gelirse alır gelmesse güle güle derim.
şehir dışına da 2 tane araba sattım. ikiside geldikleri zaman teşekkür edip gitmişlerdi.