User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
29 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Yardım, 3.18i 3.20i 3.25i. E46

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Exclamation Yardım, 3.18i 3.20i 3.25i. E46

Selamın Aleyküm abilerim, kardeşlerim.
    Allah nasip ederse yakın bi zamanda E46 kasa BMW almayı düşünüyoruz. Uzun süredir araştırıyorum ama kendi başıma çözebileceğim bi durum olmadığını anladım. Bu yüzden forumda bilgili abi ve kardeşlerim olduğunu düşünerekten konuyu sizlere açtım. Öncelik olarak yakıt tüketimi konusunda bilgi almak istiyorum 3.18 4 silindir daha az yakar dediler ama diğerleriyle yakıt tüketimi karşılaştırdığımda aham şaham bi fark yok. Bir iki litreden kaçıp da 6 silindir motor sesini kaçırmak da istemiyorum açıkçası 3.20 yle 3.25 yakıt tüketimi farkı bir litre gibi duydum doğruluğu var mı acaba ?
    M paket olmak kaydıyla bu kasaların bu araçların genel olarak birbirine üstünlükleri, zayıflıkları nelerdir, hangisini neden tercih etmeliyim. Kronik sorunları, ajantajları nelerdir bu konularda yardımcı olursanız gerçekten sevinicem kafayı yemek üzereyim çünkü

Şimdiden hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim, zamanınızı alıyorum hakkınızı helal edin, Allah'a emanet olun...
    BMW E90 320d LCI

Emir_b16a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    3.18 is ler bazen egzantrik kırabilir ustalar subap lastii değiştirmediği için motor kucaklayan çok gördüm sanayide genelde kullanıcı hatasıdır sıkıntılı motorlar değildir başına gelme olasılığı çok düşük tercih edilebilir ama performansı zayıftır

e 46 da 3 20 hakkında pek bi bilgim yok kronik şusu vardır vs gibi bişi söleyemem ama

tercih edilmesi gereken en düşük 3 25 tir aralarında çok büyük yakıt farkları olmasada kategorisindeki arabalardan az yakmaz ama performans olarak gayet tatmin edicidir

imkanın varsa 2.5 in yakıtına yetişirim dersen 2.5 (ki 70 kuruş yakıcaktır muhtemelen) hatta mümkünse 2.8 yada 3.0

3.18 bunlara oranla az yaksada gitmez 3 20 hem gitmez hem yakar mantıklı olanı 3 25 yaktığı kadar gider senide memnun eder

sen ne kadar üzersen arabayı oda seni o kadar üzer

500 000 kapak açmadanda giden görürsün 100 000 e gelmeden motor yapanda
    atın iyisine ''Doru'' yiğidin iyisine ''Deli'' derler.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Emir_b16a Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    3.18 is ler bazen egzantrik kırabilir ustalar subap lastii değiştirmediği için motor kucaklayan çok gördüm sanayide genelde kullanıcı hatasıdır sıkıntılı motorlar değildir başına gelme olasılığı çok düşük tercih edilebilir ama performansı zayıftır

e 46 da 3 20 hakkında pek bi bilgim yok kronik şusu vardır vs gibi bişi söleyemem ama

tercih edilmesi gereken en düşük 3 25 tir aralarında çok büyük yakıt farkları olmasada kategorisindeki arabalardan az yakmaz ama performans olarak gayet tatmin edicidir

imkanın varsa 2.5 in yakıtına yetişirim dersen 2.5 (ki 70 kuruş yakıcaktır muhtemelen) hatta mümkünse 2.8 yada 3.0

3.18 bunlara oranla az yaksada gitmez 3 20 hem gitmez hem yakar mantıklı olanı 3 25 yaktığı kadar gider senide memnun eder

sen ne kadar üzersen arabayı oda seni o kadar üzer

500 000 kapak açmadanda giden görürsün 100 000 e gelmeden motor yapanda
    Çok teşekkür ederim yorumlarınız için. Şunu sormak istiyorum 3.25 70 kuruş benzin de mi gazda mı ? Tanıdığım bi abide 3.30 Ci var 80 100 arası yakıyor benzinde demişti. Yoksa 3.30 la 3.25 in yakıt değeri birbirlerine yakın olduğu için mi öyle ?

Emir_b16a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tlgylmz106 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok teşekkür ederim yorumlarınız için. Şunu sormak istiyorum 3.25 70 kuruş benzin de mi gazda mı ? Tanıdığım bi abide 3.30 Ci var 80 100 arası yakıyor benzinde demişti. Yoksa 3.30 la 3.25 in yakıt değeri birbirlerine yakın olduğu için mi öyle ?
    benzinde tabiki

hacim yüksek yakıt tasarrufu beklemek yanlış ufak motorlarda da kasa ağır motor güçsüz o yüzden yeni nesil şanzımanlı motorlar hariç (8 ileri vs) bu tip araçlarda ekonomi zor yani 10 lt yakıtın altını düşünmek hayalcilik

sağ ayağına bakar ne kadar yakacağın 3 25 lede 1 lira yakma ihtimalin var ama 13 lt nin altına inmek zor olur
    atın iyisine ''Doru'' yiğidin iyisine ''Deli'' derler.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    70 kuruş benzin değeridir, lpgdede en az 450 kuruş falan yakar ki o bile şu zamanda zor lpg 3.10 tl olmuş pek bi artısı kalmadı lpgnin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    70 i veren 80 i verir hesabı 3.30 a bakma hevesi geldi Şakası bir yana teşekkürler yorumlarınız için

drago - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    e46 da is motor yok

imkan varsa her zaman en büyük motorlu bmwyi alacaksın. kesinlikle sunrooflu alacaksın sunroofsuz bmw hem keyifsizdir hem zor satılır. Sedansa otomatik, coupe ise manuel alacaksın. şasesinin son 7 hanesinden bütün donanımına bakacaksın, atıyorum çatal direksiyon, bmw business cd gibi donanımları satılmış ya da sökülmüş olmasın. 318 makyajsız kasa ise 1.9 118 hpdir, gitmez, ama manuel vitesse öldüm bittim de dedirtmez alt devirleri şehiriçi için iyidir. makyajlı kasa ise, 143 hp valvetronik motordur, n42b20 kodludur; e90 3.20lerde çıkan n46b20 motorun çok büyük oranda aynısıdır, yani atasıdır. bendeki otomatik versiyonu kış gelince şehir içi 11 litreye çıktı ki 2000cc otomatik bir araç için bence iyi. 320 ne yakar bilmiyorum ama makyajlı 318 ile performans olarak aynı olduğunu biliyorum.

almadan önce elektrik tesisatına, kompresyonuna, difransiyeline, şanzımanına baktır. krank sensörü, şu bu sensörü arızaları verir genelde. O yüzden alelade bir serviste değil de elinde bmw cihazları olan bir serviste baktır. Vanos değerlerini falan incelesin. Araçta arıza kaydı yok demek araçta arıza yok demek değildir, özellikle bmwde. Aracın motor, şanzıman, abs, kadran vs. yazılımları tek tek güncel mi değil mi onu da kontrol ettir.

rebel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    330 da normal yari gazlamali yari saki 15 ltre yakar . Surekli yuklenirsen 20 de yakar. Emekli spec 15 litenin altinada duser bu senin kullanimina bagli . 3.25 de 2 litre az yakar 3.20de ondan 2 litre az yakar bole gidiyo ama basarsan 3.20 de 20 litre yakabilir. Gidermi ? Tabiki hayir. Biri yaktiginin karsiligini verir digerinde ses var goruntu yok hesabi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı drago Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    e46 da is motor yok

imkan varsa her zaman en büyük motorlu bmwyi alacaksın. kesinlikle sunrooflu alacaksın sunroofsuz bmw hem keyifsizdir hem zor satılır. Sedansa otomatik, coupe ise manuel alacaksın. şasesinin son 7 hanesinden bütün donanımına bakacaksın, atıyorum çatal direksiyon, bmw business cd gibi donanımları satılmış ya da sökülmüş olmasın. 318 makyajsız kasa ise 1.9 118 hpdir, gitmez, ama manuel vitesse öldüm bittim de dedirtmez alt devirleri şehiriçi için iyidir. makyajlı kasa ise, 143 hp valvetronik motordur, n42b20 kodludur; e90 3.20lerde çıkan n46b20 motorun çok büyük oranda aynısıdır, yani atasıdır. bendeki otomatik versiyonu kış gelince şehir içi 11 litreye çıktı ki 2000cc otomatik bir araç için bence iyi. 320 ne yakar bilmiyorum ama makyajlı 318 ile performans olarak aynı olduğunu biliyorum.

almadan önce elektrik tesisatına, kompresyonuna, difransiyeline, şanzımanına baktır. krank sensörü, şu bu sensörü arızaları verir genelde. O yüzden alelade bir serviste değil de elinde bmw cihazları olan bir serviste baktır. Vanos değerlerini falan incelesin. Araçta arıza kaydı yok demek araçta arıza yok demek değildir, özellikle bmwde. Aracın motor, şanzıman, abs, kadran vs. yazılımları tek tek güncel mi değil mi onu da kontrol ettir.
    Aklımdaki bayağı soruları giderdin abi çok sağol.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rebel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    330 da normal yari gazlamali yari saki 15 ltre yakar . Surekli yuklenirsen 20 de yakar. Emekli spec 15 litenin altinada duser bu senin kullanimina bagli . 3.25 de 2 litre az yakar 3.20de ondan 2 litre az yakar bole gidiyo ama basarsan 3.20 de 20 litre yakabilir. Gidermi ? Tabiki hayir. Biri yaktiginin karsiligini verir digerinde ses var goruntu yok hesabi
    Çok teşekkürler. Anlaşılan 3.20 silindi listeden

rebel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    3.20 silindi diyosunda 3.28 ve 3.30da bi vergi var kol gibi pnu hesaba kattinmi ? Oyuzden en cok 3.25 iyidir. Hem hizlidir hemde gittigi kadar yakar ve vergiside optimumdur. 3.25 her anlamda en uygunu oluyor genelde

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende m52tub28 var , şehiriçi sakin kullanım 10-12 lt max , çok gazlarsan 15 litre .

2000 model 328in vergisi 1400 lira , 1999modelin 520 lira
    Form > Function

burakgunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    e36larda 3.28in bloğundansa 3.25in bloğu yüklemek için çok daha sağlıklı deniyordu bi konuda. aluminyum blok muhabbeti. 46 da var mı bilmiyorum pek anlamam bmwden ama bilgin olsun diye yazdım. bu arada arabayı almadan önce bir aylık benzin paranı biriktirmeye çalış bi önhazırlık yap, her ayın öyle geçecek, sonra 3.25 makina ızdırap olmasın zor iş bu devirde 2.5 litre makinaya yetiştirmek.

furkane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2005 318i kullanıyorum , şimdi 318i filan gitmiyor diyenler ya aracı kullanmadılar , yada turşu motorları kullandılar, Makyajlı kasa 143hp olanlar şehir içinde gayet verimli motor 0-100 değeri ort. 10 saniye 4 kişi filan gayet güzel aracım 90binde hiç bi yetersizliliğini hissetmedim 1 viteste çıtırdan yanda verirsin. Gelelim yakıta 10 ile 12lt. arası yarısı akıcı yarısı trafikte yakıyor. Temiz bir 330 rahat 15-16 tüketir tabiki inanılmaz keyfi vardır almaya çalışırken 100bin altı almaya çalış bana göre kesinlikle bmw motoru uzun ömürlü değil bi audinin ömürlülüğü yok .

BoOoM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı burakgunay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    e36larda 3.28in bloğundansa 3.25in bloğu yüklemek için çok daha sağlıklı deniyordu bi konuda. aluminyum blok muhabbeti. 46 da var mı bilmiyorum pek anlamam bmwden ama bilgin olsun diye yazdım. bu arada arabayı almadan önce bir aylık benzin paranı biriktirmeye çalış bi önhazırlık yap, her ayın öyle geçecek, sonra 3.25 makina ızdırap olmasın zor iş bu devirde 2.5 litre makinaya yetiştirmek.
    46lar için geçerli değil söylediğin. m50/m52 farkindan bahsetmissin 90-94 arasi için geçerli.

Model yilina göre motorlarin performanslari ve teknolojileride değişiyor , dikkat et , misal 150lilik 3.20 üzer ama 2.2 - 3.20 üzmez tatminde olursun. Yakarida gideride değişiyor. Araştirmani tavsiye ederim çoğu siteden motor kodlarina ulaşabilirsin.. Ona göre aklinda bir seçenek oluşur ve onun üzerinden yola çikip tercih edebilirsin. Bu tamamen sana bağli bi seçenek kullanicağin beygire sen karar vericeksin 2 sene önce 2000 3.28cimiz vardi basmadiğm zaman 8-9 litre arasi yaktiriyodum araca 15k kmden fazla kullandim kendisini bence ahim şahım bi yakarida yoktu.. Ama tavsiyem 25-28-30lara bakman.. Hiç birşey olmazsa kaliteli bi gaz işe yarar. Ama 3000 motorlar için ayni olduğunu düşünmüyorum 3.30xi var elimizde km'de bir liradan fazla yakari var (benzin). Benim 5.30 da benzinde şehir içi karma 15lt ama tüplü olduğumuz için sıkıntı yok bmw motorlari zor değildir çabuk anlaşilir ve performansli motorlar sonuçta her türlüsü hoşuna gidecektir.. Tek yapmaman gereken otomatiğini almamak. Bmw nin herşeyi mükemmel olabilir ama şanzımanlari asla tribundü falandi filandi dikkat etmek gerekir yani

Ha bu arada bmw dediğin "straight 6" olur be kardeşim

Arabası kadar kafası var anahtari kadar beyni yok.

İbrahim33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bütün teknik özelliklerine , buradan bakabilirsin.

BMW - 3er - Teknik özellikler, yakıt tüketimi
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İtalyan aşktır Alman ticaret
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

Turboğuz54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    3.25 candır şehir için sakin kullanımda 50 krş yakıyo smg + 18 jant uzun yolda cok düşüyo 35 krş a kadar basarsan farklı bunlar tabi ama bastığında gücü hissedebiliyosun
    SAPANCA AUTO CLUB

CRM PERFORMANCE

E46 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    30 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tlgylmz106 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Selamın Aleyküm abilerim, kardeşlerim.
    Allah nasip ederse yakın bi zamanda E46 kasa BMW almayı düşünüyoruz. Uzun süredir araştırıyorum ama kendi başıma çözebileceğim bi durum olmadığını anladım. Bu yüzden forumda bilgili abi ve kardeşlerim olduğunu düşünerekten konuyu sizlere açtım. Öncelik olarak yakıt tüketimi konusunda bilgi almak istiyorum 3.18 4 silindir daha az yakar dediler ama diğerleriyle yakıt tüketimi karşılaştırdığımda aham şaham bi fark yok. Bir iki litreden kaçıp da 6 silindir motor sesini kaçırmak da istemiyorum açıkçası 3.20 yle 3.25 yakıt tüketimi farkı bir litre gibi duydum doğruluğu var mı acaba ?
    M paket olmak kaydıyla bu kasaların bu araçların genel olarak birbirine üstünlükleri, zayıflıkları nelerdir, hangisini neden tercih etmeliyim. Kronik sorunları, ajantajları nelerdir bu konularda yardımcı olursanız gerçekten sevinicem kafayı yemek üzereyim çünkü

Şimdiden hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim, zamanınızı alıyorum hakkınızı helal edin, Allah'a emanet olun...
    Sevgili 106 kardeşim öncelikle ben bir BMW sever olarak tercihinden dolayı seni tebrik ediyorum. E46 lar sürüş özellikleri olarak çok başarılı araçlardır.
    E46 nın bilinen kronik büyük bir sorunu yok.
    sadece SMG alma derim smg belli km den sonra sorun çıkarıyor yeni smgler sorunsuz ama eskilerinin ömrü kısa birde çok pahalı bir parçalar otomatik alırsan çok dikkat etmelisin.
    ben manuelciyim hem sorunsuz hem keyifli bu bakış açısına göre değişir ama manuel çok az var denk getirisen düşünebilirsin. Birde kapı içlerinden tıkırtı gelmesi kroniktir. yaklaşık kapı başına 100 TL maliyetle büyük oranda gideriliyor. Aracın yaşından dolayı debimetre ve sensör arızaları yaşabilirsin ama bunlar seni çok üzmeyecek arızalarlardır. aracın verdiği mutluluğun yanında emin ol bunlar gözüne gözükmeyecektir. yakıt konusunda arkadaşlar yeterli açıklama yapmış hesabını kitabını yap Bol şans
    Peugeot 206 RC Feline -1.4 Hdi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öncelikle yardımcı olan olmayan tüm abilerime teşekkür ederim. Kısacası 3.25i veya 3.20ci konusunda karar kıldım. Bu iki araç arasında kıyaslama olursa nasıl olur sizce?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)