+1000 ve silivri selimpasada ev yada tekirdagda arsa acayip degerleniyor
Printable View
TRAKYA zaten emlak ve gayrimenkulde açık ara TR'de önde. Bir de buna T.dağ'ın Büyükşehir olacağını kattığınız zaman PRIM nasıl olur anlaşılır sanıyorum az çok.
Bu arada, 89'dan beri T.dağ'da oturuyoruz. Sırf internette ya da sahibinden.com'dan bakıp da rastgele bilgi paylaşımında bulunmadığımı da belirtmek isterim.
NOT: Emlakçı değilim, değiliz, emlakçı akrabamız da yok... :)
Edit: T.dağ'da şu arsa, tarla işlerinden kimler şansa, bala zengin oldu; anlatsam duygulanırsınız !!! Hatta, kısa bir örnekle taçlandırayım. Köseilyas denen bir köy vardır Merkez'de. Tabii, B.şehip olacağı kesinleşince burası da mahalle statüsüne geçti şu an. Yaklaşık 1 sene olmuştur belki bu dediğim. Sonra ne mi oldu?? Arazileri rekor prim yaptı. Köy denen yerin neredeyse şu an tüm sakinleri potansiyel zengin !!!
İnmeli çıkmalı işlere güvenilmez burda. En güzel yatırım daire dir.Dairenin tapusunda bir sorun yoksa gözün kapalı al.Golf parası ne olcak al unut.
Connecting site...
köpek baglasan oturmaz bile desen yinede al eski ise.3-5 seneye hepsi yenilenicek...
oralar her daim prim yapar.. ama oralarda artık raice doydu istanbullular çok yerler aldılar.. oralardada hala körde kalmış raici ağır ilerliyen yerlere yönelip bir köşeye bırakıp beklemek lazım şu sıralar..
selimpaşa çatalca silivri çerkezköy artık bu saatten sonra ucuz yer bulmak hayal..
hani şu kanal yeni yapılıcak üçüncü şehir havalanı falan.. onlar oldukdan sonra isterse senin aldığın yer körde kalsın gene rant yapar..
Bnm tercihim arsadan yana olurdu.
vaktin yoksa ev alıp tadilat yaptırmak biraz zor iş açıkçası...
ama vakit varsa uygun ev kovalayıp içi yıkık alıp 20 civarına yenileyip 1 yıl kiraya verip satmak en mantıklısı, özellikle şişli beşiktaş civarında ev kulübe bile olsa 1 ay boş kalmaz gayet prim de yapar...
arsa konusu biraz daha orta vade işi, hisseliydi imar izniydi gene uğraştıracak işler, ama her daim kazandırıyor katılıyorum.
arsaya yatırın , veya yeni projelerden topraktan 1-2 1+1 daireye girin prim yapıyor her türlü. Beylikdüzü ve Esenyurt taraflarında hala var topraktan 60-70 liraya satılan evler.
Arsa konusunda detaya girersek ;
Alırken nelere dikkat etmek lazım
Tapu işleri nasıl oluyor
Hisseli arsa ne demek
Dolandırılmamak için nasıl bir işlem yapmak lazım , belediyeden gidip parsel v.s. mi kontrol ettirmeli
Gabari v.s. ne demektir.
Her arsaya bina yapılır mı , hangi arsada hangi oranda inşaat yapılır vs.
ülkemizin şu an en zenginleri gayrimenkul kazançlarıyla bulundukları yerlere gelmişlerdir.
tek önerim arsaya yatırım yapman dolandırılmamak içinde alıcağın yerin emsal yerlerini piyasada araştırman.
İnnovia dan 2 tane 50 ser bin pesinle durumuna gore al daire:) kiraya ver yada bekle sat 1 2 sene sonra
Kadıköyün merkezinde galeryum pasajı var ilk dükkanımız 4 bin liraya aldık daha sonra para lazım oldu 8e sattık askere gitmeden önce alıyım bi dükkan öle gidiyim dedim 15 20 istediler dükkanlara geçenlerde sordum 35 40 dan aşağı dükkan kalmamış bence yatırım yapılıcak çok mantıklı biyer çok güzel değer kazanıyor
arsa işi en mantıklısı fakat bütçenize uygun arsa ilerde size fazla getiri sağlamaz.
sizin yerinizde olsam daire alırım.
yarın ne sürpriz olacak derdi yok,kira geliri, satışı, değeri her zaman kendini hızlı ve garanti amortiler.
tapu arsayı aldığın yerin belediyesinde tapu işlemlerinin yapıldığı bölüm olur alım satımının yapıldığı bazısında yan binadada olur ama genelde küçük yerlerde bir aradadır hükümet konağı gibi ordan alım satımı yapıyorsun..
alırken arsanın konumu dikkat et almadan önce tapudan adam çağır en son 50 tl gibi bir rakama geliyordu arsanın tam yerini belirlesin yoksa ne simsarlar var adam şurası der götürür seni bir yere ama arsa aslen kelalaka bir yerde çıkar :)
dolandırılmamak için tapudan gidip genel bilgiyi teyit alın arsa hakkında..
gabari misal arsana bina yapıcaksan belediyenin verdiği yükseklik kat iznidir.. arsa ise ve bina yapmaya müsait ise proje çizimi yaptırılır yada önceden vardır zaten..
hisseli işlere hiç ama hiç bulaşmayın girmeyin hisseli işde kardeşler arasında bile kavgalar sorunlar çıkıyor..
birde arsa diye o kadar takılı kalmayın neticede param erimesin değerli olsun diye giriyorsanız ileriye yönelik alıyım dursun derseniz tarlalarda iyi prim yapar.. heleki tarlaya imar izni çıkarda arsaya dönerse paranın gözünü vurursunuz :) tarlayken 100 bin tl ye aldığınız sallıyorum 3 dönüm yer arsaya dönerse olur en az 400-500 bin oda en az :)
en sonda arsama kimse bir şey yapmasın istiyorsan telle çevirirsin millet özel mülk sahipli olduğunu anlar..
corludan taksi..yada tekırdag cevrelerınden hatlı munubus dusunun derım ben..kımsenın fark etmedıgı ama bı anda sacma sapan fıyat artıslarını daha once cok gordum..buna ınanarak 3 tane aldım...buyuksehır olduktan sonra hatlar yerıne oturdumu baya para eder tahmınen..dıger sıhırlerdende orneklere bakabılırsınız..
Arkadaslar cok tesekkurler bilgi ve ilginiz icin arstirmalara devam ediyorum ama kafamda cok sekillendi ozellikle darkmoon arkadasimizada tesekkur ederm