Arkadaşlar öncelikle merhaba . Başıma gelen bir sıkıntıyı sizinle paylaşmak istiyorum . 93 model Honda civic si otomatik arabam var alalı 6-7 ay oldu 1 ay öncesine kadar herşey çok güzeldi . Uşak'ta üniversite okuyorum İzmir'liyim sürekli İzmir-Uşak arası arabamla gidip geliyorum bu zamana kadar hiç sıkıntı çıkarmadı taa ki 1 ay önce devirdaim kırılana kadar , devirdaim kırıldıktan sonra 10 sn geçmeden aracı stop ettirdim triger kayışı tam olarak yerinden çıkmadan subapları kurtardım . Ancak şu an başıma sanayiide öyle bir sıkıntı geldi ki herhalde sizler de okuyunca şaşıracaksınız . Daha önce otomatik şanzıman tamirimi de yapan ustama çekici ile aracı götürdüm tabii bu sırada araçtaki tüm su yere boşaldı . Usta dedi bırak malzemeleri getir ben hallederim . Neyse triger setini de devirdaimi de aldım geldim bıraktım 2 gün sonra almaya gittim tabi onlar o arada susuz halde aracı çalıştırmışlar bakmışlar subaplarda sıkıntı yok stop etmişler . Ben almaya gittiğimde yola çıkıcam diye arabanın yağına baktım gayet normaldi neyse usta tamamladı herşeyini aracı verdi bi çalıştırdık arabayı dedim usta suyu var mı bunun bilmiyorum dedi baktık su yok ben hemen getirdim ekledim ondan sonra birden köpük atmaya başladı tabi conta iptal bana dedi ki bu araba çok hararet görmüş sen conta yakmışsın zaten bu arabayı ondan sonra getirmişsin ben de dedim usta conta yanmış olsa evin önünde anlardım ve hep harareti kontrol eden biriyim hiç öyle birşey yaşamadım da neyse dedim boşver tamam 500 lira pahalı pahalı işçiliğini de verdim conta setini de aldım getirdim bıraktım 3 gün önce , bugün arayıp diyor ki senin arabayı tamamladık ama senin üst kapak çatlakmış ondan öle yapmış şimdi birdaha işçilik+conta+çıkma üst kapak gerekiyor diyor ben de hiçbirşey demeden kapattım telefonu .
Sizce sanayiide duran arabaya ben binmediğim halde nasıl conta yakıyor ve nasıl üst kapak çatlıyor ?
Hadi onu da geçtim üst kapak kapakçıya gitmeden nasıl takılıyor ?
Bu usta bana bu zamana kadar ne fatura verdi ne de başka birşey , sizce yapılması gereken nedir ? Üst kapakta ufak da olsa bi çatlak olsaydı ben bu zamana kadar kullanamazdım ama sanayiiye girince çatladı hayret ediyorum bu nasıl iş ...
Yardımcı olursanız sevinirim çünkü kafam şu an allak bullak ne yapmam gerektiğini hiç düşünemiyorum ...