ben azda cokda olsa lpg nin motora uzun vadede zarar verdiğini düşünüyorum. yanılıyormuyum? oktanı yüksekdir v.s. ama benzinle binilmis arac kadar uzun ömürlü sorunsuz olacağını düşünmüyorum.
Printable View
Bmw ye lpg takdıranların çoğu benzinde çok yaktığı için lpg ye geçiyor , kimsede bu arac neden çok yakıyo demiyor, oksijen sensörü arızalı, mafı bozuk aracların 300-500 tl verip aracı düzeltmektense 1500-2000 tl verip lpg takdırdıklarına çok şahit oldum.
sormak lazım araç sahibine, m3 e binip ki 2.8 den bile az yakan bir araca , hangi marka lpg takdırmış nekadara mal olmuş nekadar az yakıyormuş, arada km de 0.30 kuruş gibi fark varken. Okadar ekonomiyi düşünen arkadaş m3 e günlük bibmiyordur heralde, bakımlarınında diğer araçlardan daha pahalı olduğunu göz önüne alınca , m3 için çok gereksiz saçma bişey.
Yeni model aracların yeni model lpg system lerıyle kıyaslamadan önce ne marka ve ne için takıldığını bilmek lazım .
Hala Amerika'dan örnek veren arkadaşlar var...
Heeeeyyy !!! Dostuuumm... Kalk kalk geldik. Burası Türkiye.. VELKAM VELKAM...
Hey Allahım ya...
Burada, çoğu LPG montajcısı(%70 en az) hala mahalle kasabı modunda. LPG kalitesi, USA ile karşılaştırırsanız o bile tartışılır.
2-3 marka hariç çoğu araçta tam randıman alınamayan o kadar çok marka-model var ki. Yıl olmuş 2014 !!!
Uyanın beyler... LPG'yi kötülediğim yok !!! Beni inandırın, ben de RS'ime takayım. ;)
:)))
kanka lpg uygundur güzeldir severim ben bişi demiyorm ama bilirsin alkol sigara v.s. de güzeldir ama bi yere zararı var illaki bunun gibi düşün.
lpg kullanımına v.s. karsı değilim adam ben gibiyse senede 20+bin yapıyorsa taksın tabi neden takmıyor :)
Kullanım sıklığına gore taktirmamak saçmalık. Ayda 2000km ve üzeri yol yapıyorsanız havaya para saçıyorsunuz demektir benzin ile.. Sadece hafta sonu, ay başı kullananlar icin benzin uygun.
ne olursa olsun m3 gibi belli bi klası olan araca lpg taktırmak bencede çok saçma.
km bazında değerlendirirsekte ayda 2000 üzeri km yapan m3 varsada sıkıp kendini ucuz yollu bi dizel alıcak :)
sen nerelere bakiyosun bilmiyorum ama 10 bin tl den 30 bin tl ye kadar essek gibi binilecek surusuyle dizel - benzin - benzin lpg li arac var..
bahsettigim para 200 - 300 bin tl degil ama soz konusu arac kiymetli oldumu parasindan ziyade kullanimi daha onemli oluyor benimde soylemek istedigim madem sartlar bu kadar vahim bi 10 20 daha harcayip dizel yada yine benzin lpg baska arac alinabilir. hersey sahibine kalmis ister essek eder ister baska bisey benim umrumda olmaz ama bana ters herkes gibi bende fikrimi soyledim
senin icin hic onemli olmayan bisey baskasi icin kiymetli olabilir..
he bunun disinda madem o arkadasin durumu seni bu kadar incitti butun yakitlarini sen karsilayabilirsin
Lpdi takılırsa benzinden daha iyi. direct injectionda lpg sıvı olarak aracın kendi enjektörlerini, kendi yakıt pompasını ve yakıt hattını kullanıyor. Sıvı olarak veriliyor motora. oktan 110. ayrıca egt düşmesi de cabası. Lpdi takmak benzinden çok daha verimli ve sağlıklı diye düşünüyorum. aşırı beslemeli araçlarda lpdi takılıp basınç daha da açılabilir. avans da aynı şekilde.
araba onun yakit onun
yazdıgımı oku iyi anla
ne varmıs kullanımında ?
niye 10 20 daha versinki parası okadardır keyfide , kahyasımısın ?
hayırdır anlamadım kimi lpg takar tu kaka olur , tam tersi kimi koyar yakıtını ethanol metonal kıl yün 100 bilmemkac vs. oktanını ooo ozaman kralsın.
lpg ye karsı olan sensin buarada madem benzine cok paran sen vericen ben degil...
edit: arattırdın bana aksam aksam forumu al burayıda incele bak belki anlarsın
http://www.techturkey.com/forum/vide...ed-300kmh.html
lpg nin tek övünülecek yanı ucuzlugu,bunu herkes biliyor diger ülkelerden örnek vermek mantıksız,lpg mi daha kaliteli benzin mi tartışmasına dönmüş konu ,bezinle lpg aynı fiyat olsa adam gidip yinede lpg mi taktıracak ,gördügüm kadarıyla lpg li araçlar rampalarda yıgılıyor
birincisi evet hala lpg ye karsiyim bu seni ilgilendirmez.
ikincisi aksam aksam zahmet etmis aramissin ama ben onu okumustum
ucuncusu savundugun seyi kendin yikiyosun kimin ne yaptigi seni ilgilendirmez sen seversin ben sevmem bundan sanane yada banane
ben adama neden yada nicin yapiyor dedimmi ?
millet gibi vayy lpg takmis arabayi p..c etmis dedimmi
bunlarin hic birini yapmadim adam yada sen yada baskasi kim malina ne halt ederse eder bu benim sorunum degil karismamda
ama burda herkes gibi bende kendi gorusumu soyledim benim icin kiymetli olan bi arac ve buna lpg takilmasi garibime gidiyor.. bunuda belirttim bu yuzden kalkip adama yakit yardimi mi yapicam ? cocukca sacma muhabetler yapmayalim lutfen..
sen bi m3 alinca lpg takar ayaarlar oktanini arttirir hem ekonomy hem guc alirsin ben benzinle gezerim
birincisi evet hala lpg ye karsiyim bu seni ilgilendirmez.
ikincisi aksam aksam zahmet etmis aramissin ama ben onu okumustum
ucuncusu savundugun seyi kendin yikiyosun kimin ne yaptigi seni ilgilendirmez sen seversin ben sevmem bundan sanane yada banane
ben adama neden yada nicin yapiyor dedimmi ?
millet gibi vayy lpg takmis arabayi p..c etmis dedimmi
bunlarin hic birini yapmadim adam yada sen yada baskasi kim malina ne halt ederse eder bu benim sorunum degil karismamda
ama burda herkes gibi bende kendi gorusumu soyledim benim icin kiymetli olan bi arac ve buna lpg takilmasi garibime gidiyor.. bunuda belirttim bu yuzden kalkip adama yakit yardimi mi yapicam ? cocukca sacma muhabetler yapmayalim lutfen..
sen bi m3 alinca lpg takar ayaarlar oktanini arttirir hem ekonomy hem guc alirsin ben benzinle gezerim
Lpg montajcilari kotu ve bilgisiz kabul..
Ama itin gotune sokulan atiker kiti + wideband ile senin arabanin sorunsuz yuruyebilecegini ben biliyorum.. İnaniyorum demiyorum biliyorum.. Cunku lpg sistemleri oldukca basit pratik ve uygulama olarak esnek..
Lpg ile cok sorun yasayan varsa bunun sebebi hatali lpg setupi (yanlis nozzle enjektor, regulator secimi) ve aracin kendi enjeksiyon sistemindeki arizalardir..
Lpg ile ilgili foruma uyeyim sadece nozzle delik capi (matkap ile delme) ve regulator ayari (alyan anahtar) ile surekli ariza isigi yakmakdan rolantide calistigi hissedilmeyen araca donusuyor..
Yani sorunsuz lpg ile sorunlu lpg arasinda cok cok ince bir cizgi var, ama sorunsuz uygulamaya ulasmak cok kolay..
lpdi dışında lpg takılırsa yazık olur bence de. fakat sadece lpgnin tankını koyarak aracın yakıt hattı ve pompasıyla sıvı olarak verildiği sürece benzinden daha verimli ve sağlıklı bir sistem. önümüzdeki günlerde fikirler değişecek. hem de çok yakında. basınç açabilmek için lpdi takanlarla dolup taşacaz. milletin E85'i bizim lpgmiz. akıllarda hala eski sistemler var. ben de takmam diyordum fakat şuanda gelinen durum çok farklı oldu.
http://viallelpg.com/?s=detail&t=pages&id=2