Uzun yol dogru olabilirde su zamla 20 kurus sehir ici banada mantiksiz geldi yanlis olma ihtimali yuksek :)
Cunku aracin benzinde sehir ici 9 litre yakan bi arac buda demektir ki lpg de 11-12 litre rahat rahat :icon_tup:
Printable View
Eskiden gazlamalı araçlara LPG takımına karşıydım. Çogu forumdan, çogu yazıları okudum ve günden güne LPG'nin sorunlarında azalma, kullanıcılarda memnuniyet (techturkey üyelerinde de memnun sayısı çok) gördüm. Dogru sistem, dogru ustayla takılırsa hiç sıkıntı olmaz. Allah nasip ederse alcagım araç Type-R bile olsa LPG takarım. En pahalısını, en sorunsuzunu takarım kafam raat olur... Konuyu takipteyim, görüşleriniz fikir bulmamız için önemli ;)
ek olarak şunu eklemek istiyorum: Kocaelinden arkadaşım Accord 2.4 aldı. LPG'de sakin bile gezse 40kr civarı sarfiyat söz konusu diyor. Burdaki bazı Accord kullanıcıları ise sakin kullanımda iES kadar az yakabilcegini söylüyor. İşin aslı nedir ? Araç 76binde 2004model. LPG yeni takıldı. Acaba uyumlulukmu göstermedi yoksa hakkatende böylemi ?
benim arac grand cherokee 5,2 dolayısı ile LPG bizde farz :)
şehir içi 0,57tl anık tüketim... memnun muyum? yani evet memnunum şimdilik çünkü benzin tüketimim 1,3tl civarında ve gazlamadan, normal kullanımda rakam bu...
sistemde veya motorda bi problem yada bakımsızlık olabilir.
dönem dönem benzinde de kullanıyorum aracı
aynı sekilde benzinde kullandıgımda yıne benzinli 1.6-1.8 arac gibi yakıyor yani lpg de 30-35krs arası tüketim varken benzinde kullandıgımda 40-45krs arası bir tüketim gerçekleşiyordu.
bu arada hakkını vererek kullanmaya basladıgınızda tüketim degerleri inanılmaz değişiyor yani sakin kullanımda oldukca ekonomik olan arac agresif kullanımda hacimli bir motora sahip oldugunu hissettiriyor:)
aynı yolda subaruyu kullandıgımda 80km de ortalama 50tl yakıt tüketiyor :) agresif kullanımda tl km paralel gidiyor :D
30 Litre Gaz (89tl - 2.94tl/L) = 400+ km sehirici
Arac civic 1.5 EX
bende lpgde kullanıyorum ama hıc masraf cıkartmadı ama bu aralar bu soguk havadanmıdır neydendır bılmıyorum ama felaket derece yakıtta artıs var 60 kmde 7lt(20tl) yakıyor sehır ıcı :(
1-1.5 ay oldu atiker fast taktirdim sehir ici disi karisik 10 lt, benzin de olsa 9 lt civarinda harciyordum.
Arac 95 vectra 2.0
Cok memnunum daha once lpg ye gecmedigime pismanim
90.000 km'dir Atiker lpg kullanıyoruz aynı arabada. 50.000 km'de enjektörlerim değişti sanırım yakıt aldığım yerdendi şimdi ismini ve yerini vermiyim. Onun dışında bir sıkıntı yaşamadık Allaha şükür. Uzun yolda çok ekonomik. Şehir içinde kışın benzin tüketimim biraz arttığından dolayı tüketimim arttı ama memnunum. Lpg'de araç çok önemli uyumlu bir motor olması gerekiyor. Eğer motor uyumluysa sıkıntısız kullanılıyor.
1.4 jazz cvt.
gayet memnunum. ayda en az 2000km civarı yapıyorum. lpg olmasa batarım :)
35LT depo ile en az 400km gidiyordum. bir ara en az 450-60km gidiyordum ama son 3-4 aydır ne oldu anlamadım daha çok yakıyor geçen senelere göre. sorun çıkarmadı allaha şükür.
yazın 2.5-3 ay kadar 2010 mondeo kullandım.araç günde ortlama 500 km (bazen daha fazla) yapmasına rağmen en ufak bir sıkıntı olmuyordu , çokta ekonomikti , 37 litre lpg ye 320 km gidiyordu klima açık , performanslı kullanımda.lpg önyargımı kıran araçtır o yüzden mondeo ve brc.
Tam litre fiyatını hatırlamıyorum ama 2.30-2.50 arasındaydı sanırım 2.0 8v temprayla 20 lira gazla 117 km yapmıştım rekor olarak :D normalde 80-90 km yapıyodum.
Şimdi 16v var onlada şu anda 20 lira gazla anca 65-70 km.
Lpgyi bende severdim tasarruf bakımından taaki aracın üst kapağına girişmek için açtığımızda...Durum rezaletti o subaplar su hortumları vs vs. o kadarda benzinde kullanırdım arada ama ustanın yorumuylada anladım biraz daha zamlanırsa lpg benzinle devam.Kurutmuş arabayı resmen
Civic 1.6 Vtec 2 2. aracımız Ecotech marka lpg kiti mevcut çok memnunum ayarını bizzat usta ile beraber yaptık karışımı doğru ayarladık performans kaybı yok sorun yok :) şuan 300 krş yakıyor kış ve kısa mesafeli
3yıldır peugeot 206 1.6 8v aracımda tup kullanıyorum kat iptali sonda orj.susturucu ve hava filtresi var uzun yolda 180kurusun altına rahatlıkla dusebiliyodum ama daha dün 650km yol yaptım kılometrede 210kurusun altına dusmedi tabı hava ve yol sartlarıda farkettırıyo.sonuc olarak memlunum.
abi dizel lpg canmış ya bmw de 131de benzinliydi bmw 60 kr 131 40 kr yakıodu şehir içinde şimdi corsa aldık cdtı 1.3 cebimiz para gormeye başladı bildiğin bitmiyo yani :D
arkadaslar ;LPG de her 25.000 30.000 km de bır subap ayarı yaptırırsanız daha cok performans elde edersınız cunku bır sure sonra subap ayarları kacıyor ve arabada ufak tıtremeler meydana gelıyor en azından benım basıma geldı subap ayarından sonra tek bı tıtreme yok aklınızda bulunsun. ustanızada bı danısın derım subap ayarı konusunda