Adamın oturucak evi yok sıfır araba alma derdinde, Türkiyenin yarısı böyle. Koysunlar zam az bile
Printable View
Adamın oturucak evi yok sıfır araba alma derdinde, Türkiyenin yarısı böyle. Koysunlar zam az bile
Yalnız bu otomotiv sektöründeki neredeyse hareketsiz pazarı hareketlendirmek için yapılmış açıklama/söylenmiş yalan olabilir. Sıfır düşünüyosan al, ileride zamlanacak gibi. Çünkü %20-30 çok yüksek bi oran vs.
şu an bile almak çok mantıksız ki
şu son 6 aydan bu yana fiyatlar 10 bin pahalı zaten ortalama
Bu yaz 2.el piyasa cok fena prim yapicak
Beyler siyasete bulaşmayın, forumu zor durumda bırakmayın, konuyu temizledim, bir daha bu yola sapan ciddi ceza yer haberiniz olsun.
otomobil sektorunde calişiyorum, sektorde 2014 yılında ciddi daralma ön görülüyor. ilerleyen vadede işten cikarmalar bile başlayabilir...
mercedes-benz mengerlerdeyim showroom a giren müşteri sayisi bile baya azalmiş durumda suan...
2013 model fiyat destegine ragmen ocak ayi icinde otomobilde %8 ticaride %14 kayip yasanmis
Aylar gectikce dusus orani artacaktir
Satislarin %58 i krediyle yapilan sektorde kredi faizleri muazzam yuksek seviyede sifir fiayatlarida uctu gitti
Durum kotu..
yaw audiyi alırken kpeder sordu ne kadar bütçen var. 50-55 ayırdım dedim. Hemen 0 alalım dedi. Baba o paraya 0 clioya mı binicem dedim. Olsun 0 sıfırdır iyidir dedi. A6 yı aldım 38 bine. 2 gün önce arabaya bakmaya geldi dedim 0 clioya mı binersin buna mı? Başladı vergisi çoktur. Yaw 0 cliodan az vergisi. Çok yakar. Yaksın 12 bin liralık benzin kredisi var kaç senede kapatır. Bakımı ağırdır. Dizelin yetkili servis bakım masrafı daha fazla. Aman be dedi. Bindi dibi düştü rahatlığına sesizliğine. Tek bulduğu kusur. Megane kadar gitmez bu dedi en son. :D
bu tip konular her ötv zammnında yada başka zamlarda açılıyor
Gel görki pahalı bütün markalarda istisnasız bütün markalarda kuyruk var..
adamlarda bunu bildiği için 2014 yılında avrupa birliğinin üretimde zorunlu kıldığı donanım ve ekipmanlar dışında bomboş donanımı bile olmayan sıfır donanımlı araçları 70-80-90 bin tl ye satıyorlar milletde sadece markası var diye kapış kapış alıyor..
ikinci elde gırtlak dolusu yada full+full bedava fiyatına satışda olan araçlar bugün 60-80 bin tl arası satılan bomboş araçlardan üç mislide dolu donanıma sahip araçlar olmasına rağmen üstelik çeyrek yada yarı fiyatına yüzünlerine bakan yok..
ne zaman ikinci elde şimdiye kadar değeri anlaşılmamış cevherler keşfedilir onlara talep olur yoğunluk olur o zaman sıfır araçların fiyatlarında tepe taklak düşüş olur çünük satışları düşer..
hiç şaşırmadım böyle memlekette normal. otomobilin % 53 ötv olduğu memleoluktte herşey olur yakıtada en %30 zam gelir kur farkından aklınızda bulunsun büyük tankı falan varsa stok yapsın:)
benzeri dayımla başımıza geldi 508 aldık daha yeni 1.6 hdi en dolusu full+full 86 bin tl ye.. yazık günah dedim iş yapdığımız avukat bir bayanın kyronu vardı tertemiz kazasız op orjinal servis bakımlı 2010 en dolusu 4x4 falan 2.0 dizel
kadın sıfırda a3 almış buda elinde fazla
bana söylemişlerdi elimde zaten 3 araç var alamadım fiyatıda çok çok makul bir rakama bırakdılar piyasasından 7-8 bin tl ucuza bırakdılar dayıma o kadar dedim yok parçası yokdur parçası var dedim yok servisi yokdur servisi var zaten mercedes motoru dedim yok çok yakar yaw yaksın 11-12 litre 508 yaksın 6-7 litre birine vericen 32-33 bin tl diğerine vericen 86 bin tl aradaki farkla bin kere o yakıt farkını amortisman edersin üstüne 4x4 suv sınıfı araca biniceksin ve 2.0 vergiside düşük olucak full+full de araç sunrrof navigasyon kafalıkalrda ekran deri döşeme ısıtmalı elektrikli koltuklar v.b aldıramadık tabiki :) bu mantık varken türkiyede her şekil sıfır araç satılır..
bna 2. el piyasasını canlandırmak için yazılmış hbr gibi geldi :)
Ben de çok yakın arkadaşım Golf 7 tdi alacaktı yılbaşından önce. Dedim 0 almayın yazık günah 10-30 bin arası sahane bi araba buluruz etmeyin dedim dinletemedim. 65-66 bine manuel tdi comfortline golf aldı sunrooflu. Yılbaşı geçti araba 70-75 oldu ama yine de yazık günah.
İnsanımızın gereksiz 0 tutkusu çok garip. Tamam krediye mecbur olup alan var da vermeyin yani kredisiz alamıyorsun diye 0 araba alma. Bir yerden bir yere gitme aracı sonuçta bu kadar zarar etmeye değmez.. Çok paran varken keyif için alırsın başka..
Bence yalan arkadaşlar.Dolar yükseldi firmalar 2013 araç kotalarını dolduramadı ve stoklar eritilsin satışlar hızlansın diye çıkan bi haber gibi düşünüyorum.Yanlış olabilir kendi düşüncemdir :)
bence 2013 satış adedi olarak fazla iyiyidi
fakat bu haber asılsızsa 2014 dün 45 günlük durgunluğunu atmak içindir diye düşünüyorum
aracımı satmaktan vazgectım :) belkı aslı vardır olayın
Elimizdekini korumaktan öte depodaki benzini korumak için 1,5 aydır arabamız yatıyor... Eldeki araçları satmak için olabilir bu haber geçen hafta avcılar - Borusan oto'daydım müşteri yoktu içeride. Yalnız bmw artık fiyatları yazmış m-paket 1.16i 136.000 tl olmuş, 5.20i m paket-full 227.000 tl olmuş ve sunroof'lu-xenon'lu 3.20d'ye 208.000 tl yazmışlar...
Saygılar
Alırlar alırlar millet evini arsasını tarlasını satıyor araba alıyor.. hiç bir şeyi olmayan 48 ay 60 ay maaşının hepsini 4-5 yıl bankaya gömüyor alıyor..
Oy verenler hiç ağlamasın, hırsızlara oy verenlerin sayesinde bu halde.
Cok değil bundan 3 yıl önce 3 liradan benzin alıyorduk. Ozaman deseydılerki 3 yıl sonra benzını 5 liradan çakıcaz size. Herkes oo olurmu oyle şey yapamazlar edemezler vs derdi. Şimdi kimse gıkını çıkartmıyor
Yani diyecegım oki kademeli bi şekilde yükseltilir. Kimsede birşey demez yuksek fiyattan arac alır
Allah desin camiye gitsin oy verenlere yeter, gene verecekler görün.
2 senede aracım 35 k artmış satıcaktım satsam ne alıcam bmw felan almak hayal , en mantıklısı uygun bulursam ew almak için satmak olucak ...
Dün Borusan'a gittim, vasat sıradan bir F30 3.20d fiyatı aldım, 200bin tl dedi... dedim hayırdır? daha önceden sabitledikleri kurdan vazgeçmişler, şu an 3.09 dan çarpıyoruz dedi... neyse çıktım Emek'te 5bin km 2013 vardı aynı spec... girdim dedim kaç para? 170bin TL dedi... dedim ki yahu bu aracı 2013 de alan adam 145 den aldı.. ses yok...
sonra Mercedes Koluman'a gittim... CLA nın benzinlisi 148bin tl olmuş, dizeli nerdeyse 180bin... 2. el varmış 10bin km 2013, 125bin TL diyor, ona da çattım mayıs ayında 98.500 den sattınız o aracı...
otomotivcileri anlamak çok güç, yarın krediler elde patlasın da görücem onların halini...
yok ebesinin şeyi ali sami alkış fiyatlara bak :eek:
kıyas acısından 320d fiyatına abd'de m5 92bin$ cık
arabadan anlıyan ustası tanıdığı iyi garage servisi olan insan için şu anki ikinci el piyasasındaki kupon araçlar bedava fiyatına..
en leş bitik aracı bile en fazla 10 bin tl harcar kondisyonunu fabrika standartlarına yakın hale getirirsin.. tabi bunun için tekrar dediğim gibi arabadan anlayıp iyi bir ustası servisi olması lazım insanın.. yoksa beş liralık işe on lira isteyen yerlerde var..
uzun süredir elimdeki a6 2.0tdi satıp 2007 sonrası makyajlı W211 almayı düşünüyordum.. piyasa fiyatlar uçmuş almış başını gitmiş ekime kasıma kadar 70-80 bin tl istenen arabalara şimdi 100 bin den kapı açıyorlar.. satılıkdaki aracımıda galeriden aldırdım vazgeçdim..
onun yerine arabayı donanımsal konforsal ekipman olarak yurtdışından orjinal parçalarını alıp doldururum daha iyi aracın konfor çıtasını yükseltirim..
bu arada klasik araba ithalatı denen bir şey var 25 yaş üstü araçlar için..
o kadar parası imkanı olan varsa bence nsx gibi efsane bir araç getirtsin bugün sıfır satılan değme bmw lere mercedeslere taş çıkartır yolda kendine çok fena baktırır.. :) yada o tipde ona benzer bir araç ..
biliyorum şahane araç..
piyasadaki bedava kupon araçlar derken bu tip araçlarda var..
sınıfında segmentine statüsüne göre bu xf lerde bedava..
bu arabada mercedes bmw amblemi olsa imkanı yok ki 150-180 bin tl lerden aşağı kapı açılmazdı dediğimde ikinci el sıfır değil..
Aynı alternatif segmentlerde D , E , F segmentinde 15 binden başlayıp 100 bin tl lere kadar kupon makul fırsat araçlar var..
Fiyatları bilmiyorum ama benim demek istediğim hani 200-250 bin tl ye statü yapıcam kasıcam diye gidipde bomboş donanımsız araçlaraydı.. o fiyatlara ona veriliceğine nsx ve türevi bir araç getirtip yollarda tekde olabilirsin.. :) ve paranın karşılığınıda alırsın yıllarca sürsen gene tek olursun gene dikkat çekersin :)
Otomobille, telefonla, ye kurkum ye ile, kisaca gosteris icin gorgusuzce para harcamayla ADAM olundugu dusunulen bir memlekette bence az bile zam yapiyorlar. %100 arttirsalar, insanlardaki seviye o kadar dusuk ki gene gider alirlar gosteris yapmak icin bunlari. Evde coluk cocuk ac gezer, lavugun elde iphone "masaya koydun mu elma aaabi havasi yeter" der.
Eziklik bu milletin geninde var, kolayina da gecmez, istisnalarda kaideyi bozmaz. Daha da cok duduklerler bizi, milletin genelinde bu kadar asagilik kompleksi oldukca...