Ahmedinecattan önce ülke sınırları içindekilere kapak olsun ;)
Printable View
muhteşem tek kelime ile..paylaşım için teşekkür ederim..ortada lider diye gezen, diğer ülkelerin Türkiyede uşaklıklarını yapan, "sezonluk liderlerin" kulakları çınlasın...
Çok güzel bir yazı okuyuşumda tüylerim dikendiken oldu.
Bazen gerçekten sırf birmi değerini bilmiyoruz yada bize yaptığı bunca şeylerin karşılığını veremiyoruz diye düşünüyorum.
Çok Güzel bir paylaşım gerçekten ellerine sağlık.
Bana öyle geliyorki biz ATATÜRK'ün yetiştirdiği nesiller değiliz, Onun gibi olamadık bakamadık.
Yani ciddi anlamda onu devam ettiremedik, siyasi , askeri ve vatandaş yanlarını, duyarlılığını bizler yaşayamadık. Yaşasaydık biz TÜRKİYE CUMHURİYETİ böyle olmayacaktık bence.
Çok güzel bir yazı Gürselim sağol ...
Okumayanlara zorla okutturulması gereken bir yazı. Benim de okumamı sağladığı için konuyu açan arkadaşa çok ama çok teşekkürler.
Okuyamadım tek nefeste 3 kere gözyaşlarımı silmek için durakladım.
Büyüklük odur ki, kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için hakikî mefkure(ideal) ne ise onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır, herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. İşte sen bunda mukavemetli (dayanıklı) olacaksın. Önünde namütenahi (sayısız)manialar (engeller) yığılacaktır. Kendini büyük değil küçük, vasıtasız, hiç telâkki ederek (görerek), kimseden yardım gelmeyeceğine kani olarak (inanarak) bu maniaları (engelleri) aşacaksın, ondan sonra sana büyüksün derlerse, bunu diyenlere güleceksin.
Mustafa Kemal Atatürk
Bize düşen görev doğruların daha çok insan ulaşmasını sağlamaktır . Yönetici oldugum forumda da paylaştım .
Ben nasıl olmuşta bu yazıyı atlamışım okumamışım 2 sene sonra gördüm başlığı mesaj atıp konuyu dirilten arkadaşa ve Gürsele teşekkür ederim..
Erel gerçekten haklısın bende hep bu yazıyı okurkan Türk halkı olarak ona hiç ama hiç laik olamadığımızı düşündüm, utandım.. Geldiğimiz hale bak başımızdaki Cumhurbaşkanına Başbakana bak.. Atatürkün zamanında diğer ülkeler bizi davet etmek için tüzüğü değiştirirlerken, şimdi Israil gibi bir ülke tarafından hakarete uğruyoruz?
Kahroluyorum bu ülkenin gidişatına..
bende 1 yıldır hiç foruma girmiyorum bi bakim dedim yazıyı gördüm kitlendim aynen. çok güzel bir yazı bi solukta okudum. bu ülkenin gidişatına bende kahroluyorum. bende utanıyorum ama ben bu başımızdakilere oy verip bu düzenden rasız olmayan cemaat liderlerinin konuşmalarını saatlerce dinleyip sohbetlerde bulunup şu yazıyı okumaya bile gerek duymucak sadece boş laflarla doldurulmuş kendi gerçeği ile yaşayan ve bizi sürekli geri götüren zihniyetten utanıyorum ben. herkez para pul kendini kurtarma derdine düştü ortalık kötü ama bu sırada neler gidiyo neler can derdinden farkında deil insanımız düşünmüyrz bile çünki hergün bişi sokuyolar zam zam yaşanmıcak hale getiriyolar ülkeyi ben 20 30 yıl sonrasını düşünemiyrm. sonumuz hayır olur işşallah.
Mesaj atılmayacak gibi değil di konu.
Gün utanılacak gün değildir hocam. Söz herzaman gencindi dimi? Genç konuştu, genç coştu, kalabalık olup sokağa döküldü, genç birbini tartakladı kavga etti, yeri geldi işkence gördü,susturuldu. Birileri çıkarlarının peşinde koşup parsel parsel sattı ülkemi ses çıkaranı ezdi susturdu. Bende gencim bende coştum, bende sokağa döküldüm, işkence görmedim nispeten daha özgür bir Türkiye'de yaşıyorum ama susturuldum. Ha daha özgür bir Türkiye'de yaşıyorum çünkü gençliğinde sözünü söylemeye çalışırken susturulanlar geldikleri konumlarda kendi kartlarını oynadılar onlara teşekkür ederim. Ben daha 23 yaşındayım sözümü söyledim ama kozumu oynamadım. O yüzden gün utanılacak gün değildir üstadım.
Biz Türk gençliği ağzına Atatürk adını alacak kadar densiz Atatürkçüyüm diyecek kadar kendini bilmez, çok hırsız,dolandırıcının taktığı maskenin ardında taşıdığı yüzü biliyoruz artık. Uyandık.
Bakın gene çok konuştum. Ben susayım artık birazda benden genç olanlar konuşsun onların hakkınıda yememek lazım kıvılcım onlar, bizse sadece benzini taşırız bağnazlığı, yobazlığı, Türk ve Atatürk düşmanlığını yakacak ateş için.
Siz utanmayın , inanın ,okuyun,anlayın,anlatın, yaşatın Atatürk'ü . Çünkü o sadece bir insan, bir lider, bu ülkenin kurucusu yada kurtarıcısı değil. Bu ülkede iyi olan herşeyin sembolü.
Saygılar
belki alakasız olucak ama. Atatürk'e sormuşlar neden bu kadar rakı içiyorsunuz diye. Türkler rakı içtikleri zaman benliğini kazanır demiş. Güzel paylaşım teşekkürler...
hehe:) adam cidden gelecekte olabilecekleri görüyorsa neden içmesin?
Cemin yazdıgı mesajdan sonra fark edip okudum 45 dakika sürdü nerdeyse agır agır okuyunca...
Sunları okuyup ogrenine yazık diyorum su zamana su zamandakilere
"İstanbul Üniversitesinin açılış töreni. Çok mütevazı bir salon, tahta iskemleler, ortaya ATATÜRK’ün oturması için kırmızı renkte süslü muhteşem bir koltuk konmuş. Profesörlerle birlikte geliyor, buyurun diyorlar. Bir koltuğa bakıyor dönüyor profesörlere, aynen şunları söylüyor; “ Sizlerden öğrenecek o kadar çok şeyim olduğuna göre bu koltuk sadece sizlere layıktır” diyor. En kıdemli profesörü o koltuğa oturtuyor ve kendisi tahta iskemlede programı sonuna kadar izliyor. Evet yani kendince hak etmediği hiçbir koltuğa oturmayan bir Mustafa Kemal’i görüyoruz orada. Dünya lideri olmak sanıyorum bu evet .
Bu arada İstanbul ve Ankara illerinden birisine ATATÜRK adının verilmesi için bir kanun önergesi veriliyor meclise. ya İstanbul’a ATATÜRK diyorduk ya Ankara’ya. Bu önergeyi vereni hemen çağırıyor ve aynen şunları söylüyor ;“ Bir ismin dillerde kalması için şehrin temellerine sığınmasına gerek yoktur. Bakın bu şehrin ismi İstanbul ama Fatih Sultan Mehmet’i hemen hatırlıyoruz. Eğer ben bir şey yapabildiysem bunu binaların tepelerine, şehrin temellerine ismimi yazarak değil milletimin kalbine yazarak anılmak isterim ” diyecek, hiçbir yere adının verilmesini kabul etmeyecektir. Şimdi bakıyorum da hortumcunun soyguncunun hepsinin adı bitaraflarda şey gibi yazıyor merak ediyorum nasıl oluyor bu diye. Evet, galiba beni bıraktınız, ben 25 yıl kolay değil, beni bırakırsanız sabaha kadar buradayız. En iyisi son iki anı ama onu en iyi anlatan anılarla programıma son vermek istiyorum;
Peki yerin altına geçelim. Krom, brom ,toryum, bor. Tamam güzel ama petrolün zekasına hayranım. neden mi? Burda çıkıyor, burda çıkıyor, burda çıkıyor ama Türkiye’nin sınırını ezberletmişler petrole, bir kilometre girmiyor içeri.
Çok güzel bu yazı ya . Not aldım elimden geldiğince yaymaya çalışacagım .
Konuyu paylaşan arkadaşa ayrıca teşekkürler .
Herkes üsenmeden okusun, inanılmaz ;)
Atanın en saglam lafıdır bence
İngiliz kralı resmi bir izaret için ülkemime gelir ve atatürkün onun için düzenledigi geceye katılır gecenin ilerliyen dakikalarında bi garsonun ayagı halıya takılır ve elindeki tepsi ile yere düşer
Atatürk derki ben bu millete herşeyi çok kısa zamanda ögretim ama hala başkalırna uşaklık yapmayı ögretemedim der taktir sizin
Paragraf paragraf ayırıp özel fotograflarıyla profilimde paylastım, facebookta profiline koymak isteyenler paylas diyip paylasabilir ;)
http://www.facebook.com/notes/yavuz-...k/185192109976
Bir zahmet oku Ey aciz! O sana bu ülke topraklarını emanet etsin , sen şu yazıyı okumaya üşen . Senin emanete saygın bu kadar işte .''Artık onu anmayı bırakıp anlamaya başlamalıyız ''
Başlıgıyla notu paylaştım .