Selam, Motronic m1.5 enjeksiyon sisteminde ateşleme sistemi nasıl çalışır bilen var mı ?
Selam, Motronic m1.5 enjeksiyon sisteminde ateşleme sistemi nasıl çalışır bilen var mı ?
Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..
Özellikle ateşleme avansını soruyorum dinamik avansı nasıl ayarlıyor, statik avans olayı bu sistemde varmı vs.
Güncel olsun arkadaşlar distribütör üzerinde vakum otomatiği yok ecuya giden sinyal kablosu yok bu durumda dinamik avansı nasıl ayarlıyıyor ?
Elektronik enjeksiyon ve atesleme oldugundan, motor hizina ve devir sinyaline gore atesleme derecesi belirleyip distributore atesleme icin gerektigi zamanda sinyal veriyordur.
Distributorden geri sinyal olmasina gerek yok bu durumda.
Motor yukune (maf / map) ve devre gore tanimli derecede ateslemeyi yapiyor.
Mekanik mudahale olmadigi icin ayarda yoktur diye tahmin ediyorum.
Bunu biraz daha detaylandırabilirmisin distribütöre sinyali nasıl veriyor mesela distribütörde hiç bir bağlantı sensör kablo vs yok![]()
Zaten bobinde distributorde sensorluk yani olcum yapmalik bir durum yok. Sistem devri ve motor yukunu olcerek kac derecede (ust olu noktaya gore), bobine sinyal vermesi gerektigini hesaplar.
Ornegin rolantide 7-8 derece, motor tam yukte (tam gaz) 5000 devirde, 25 derecede, bobine sinyali verir.
Distributorlu sistemde tek sinyal var, 4silindir li bobinli motorlarda genelde 2 sinyal, benim arabadaki 6 silindir motorda beyinden gelen 3 ayri sinyal var.
Her silindire tek tek sinyal gelen sistemde var (buji ustu tek bobin olan sistemler)
Ama mantik ayni. Devri ve motor yukunu olcup, tanimli derecede silindirleri atesliyor.
O zaman avans ayarı diye bir şeyde yok kendisi ayarladığına göre ? Aslında distribütör dönüyor fakat çok uzun bir aralığı var ve stabil çalışma aralığında ne tarafa çevirirsem çevireyim değişen hiç bir şey olmuyor.
Teşekkür ederim sağolasın![]()
motronic 1.5 i tam hatırlamıyorm ama chiplenebiliyosa kendi haritanı yapabilirsin hatta yolda ayar bile mümkün olabilir![]()
Han Performance
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)