User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
49 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: çok küçük yavru kedi

Ahmet Saraçoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

çok küçük yavru kedi

beni buluyor hep , yürüyüş yaparken bu seferde sitenin otoparkında iki küçük yavru buldum.Tekerlerin altından alıp bakkaldan süt almaya , ordanda evden kutu almaya götürüp yolla kot farkı olan bahçe kısmına kutu içinde havluya sarıp koydum.Fakat bu bulduğum gördüğüm en küçük kedi , bir öncekiler büyüktü bundan.En azından süt içmeyi biliyorlardı.
    Bunlar süt içmeyi bilmiyor , ağızlarına tuttum ama çektiler , öksürdüler.Yalanmayı bilmiyorlar.Biri titriyor , ikisininde küçüklükten osla gerek gözler yarı açık ve bulanık.
    Anneleri vardır diye bahçeden çok uzaklaştırmadan göz önünde bi yere koydum , geçenkileri almıştım , annelerinin gelme imkan ihtimali yoktu çünkü.

Yarın sabahtan bakıcam gelen giden kimse olmuş mu diye , inşallah bişey olmaz , ama olurda yarına sağlam kalırlar ve anne baba namına kimse gelmez ise ; bu küçüklükte bi kedi nasıl bakılır?süt içmek nası öğretilir?çiş olayı poposuna ılık ıslak pamuk sürülüp yapılıyodu onu hatırlıyorum ama yemek olayını bilmiyorum öbürleri kuru mama dahi yiyebildikleri için.Bide tahmini kaç günlük bunlar?

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    çok tatlılarmış be Ahmet,

besleme olayını şırıngaya süt çekip ağızlarına damıtarak yapmak gerekir bu ufaklıkların ancak.

inşallah sağlam kalırlar yarına, ısı tutacak bir kutu koymuşsundur umarım, sabaha karşı soğuk oluyor *****

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tiplere bak ya cok kucuklermis insallah sag kalabilirler

Burak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gecen yaz baktığımız kedi doğurduğu icin biliyorum, bu yavrular birkac haftalık. Hatta nerdeyse 1 aylık diyebilirim. Patilerinde pembelik vs kalmamış. Emmeye odaklı oldukları icin dilleriyle içmeyi bilmezler. Parmağınıza sut alıp emdirebilirsiniz. Yok uğraşamam derseniz bir kabın icine sut koyduktan sonra küçük ve buyuk gozenekli bir süngeri icine koyup sutu emmesini sağlayın sonra yavruların önüne koyun, su anda aklıma bu geldi. Anneleri olmadan hayat cok zor onlar icin En fazla 1 ay sonra kendilerini savunacak duruma gelirler.
    Alıntı Sert@ç Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ünal turanı ara yurdun önüne getirsin bütün kekoları, "tedavi olmak istiyorum"de, girsinler 2-3 dakika kesiciye, kız arkadaşınada yaz; barışmazsak tedaviye devam.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    biz elimize aldık diye (varsa)annesinin bakmama-dışlama gibi bir durumu olur mu?Misal yarın sabah veterinere götüreyim diyorum , gidip geldikten sonra anne bakmama gibi bişey yaparmı?

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    moruk emdiriceksen eger ameliyat eldiveniinin iiiçine dök sütü daya ağza oldu bitti gitti(içi pudralı olanlardan alırsan tersini çevirip doldur eldiveni..(1-2 iğne delliği) sabaha kadar emerler
    - K -

________
    Dr.Ecu

BaDCaT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    İnek sütü kedileri laktoztan öldürür sindiremedikleri için..Yarın sabahtan bana ulaşta whatsapptan bir çözüm bakalım hemen.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1 süt 3 su gibi bi oranla koydum baya ince , ama onada yanaşmadılar.

Koyacağım yer konusundada bu zamana kadar dışarıda büyüdükleri için sadece havluya sarıp koliye koydum.Mercedesin içine koyarım , hiç te önemli dğeil pisledikleri dağıttıkları ama anne bulamaz , busada giremez diye koymiym dedim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ahmet Saraçoğlu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    biz elimize aldık diye (varsa)annesinin bakmama-dışlama gibi bir durumu olur mu?Misal yarın sabah veterinere götüreyim diyorum , gidip geldikten sonra anne bakmama gibi bişey yaparmı?
    Elinize aldıktan sonra annesi kokladiginda farklı bir koku alacağı icin yavrularla ilgilenmeyi keser. Bir sure yavrulara dokunmamıştık. Tabi bunun zaman olarak net bir sınırı olmadıgı icin kesin birsey söylemek zor fotograftaki kediler icin. Yarın annesi ortalıkta yoksa daha da gelecegini düşünmüyorum. Cunku annesi kedileri hiç bırakmaz. Bıraktıysa ya yiyecek bulmaya gitmiştir ya da ölmüştür. VTEC nickli kedi bakan bir abimiz vardı o daha iyi bilir, konuyu görünce yazar
    ünal turanı ara yurdun önüne getirsin bütün kekoları, "tedavi olmak istiyorum"de, girsinler 2-3 dakika kesiciye, kız arkadaşınada yaz; barışmazsak tedaviye devam.

BuRaK_eFe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Resimi buldum ama anlatımı bulamadım az çok aklımda kaldıgı kadarını anlatıyım siz genede bır veterınere tam olarak danısın ellerın ıyıce yıkanıp eldıven gıyılmesınden sonra 3 de 1 ı su olan sıvı şırınga ile eldivene doldurulup 1 küçük iğne ile delik açılıp emzirme yaptırılıyor bildiğim kadarıyla ama saf süt olmasın kabız olabiliyormuş yavrular 3 de 1 i su olması lazım ama siz genede bulabilirseniz yazının tam halini bulun yada bir beterinere danışın şimdiden kolay gelsin
    #RenaultSport Clio-R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu yöntem cok iyiymis ya, gercegini aratmaz.

ege_c - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Vayy, çok iyi ya..40 yıl düşünsem aklıma gelmez.

HondatugraL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    45 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şöyle annesiz bişe denk gelse annemın söylenceğini bildiğim halde alırım eve tiplere bak ya
    DR. OWL

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sabah 7 gibi kalktım baktım kutu yerinde yok , tüm siteyi ve olurda şerefsizin biri yapar diye çöp kutularını aradım , piyasadan çıkmayınca güvenliğe sordum.Gece bulmuş ısıtıcının yanında yatırmışlar , sonrada parka koymuşlar , iyi gibi görünüyolar şuan , ofisimin altı veteriner , şuan geldim veterinerin açılmasını bekliyoruz.
    Biri alana kadar bendeler inşallah , Sahiplenmek isteyen olursa pm atsın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    138 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hocam veterinerlerde A/D Mama bulunuyor. recovery mamadır.

bu tür çok kedi büyüttüm, eve alma imkanınız varsa evde A/D mama ile 2 hafta besleyin.
    Direkt canavar olurlar )
    imkanınız yok ise, güvenli bir yerde A/D mama ile beslemeye çalışın.
    o mamayı yemeyen kedi ben daha görmedim bugüne kadar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    tiplere bak ya sarılıp uyuyolarda
    1881 - 193

metin_1989 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    masallah yaa gozlerı acılmıss ıkısınınde bızde kız arkadsımla bakırkoyde bulmustuk daha pletantasının ıcnden cıkamamıstı annesı sadece basını yırtmıss yanında olmustu annesını gomdum kardeslerını bakırkoydekı petshoplara goturdum bır tanesınıde sahıplendık 2.5 lt kola sısesının ıcne kaynar su koyup havlu ıle sardım kedıyıde yanına koyum onun dıbınde uyumustu hep sımdı 1 yasında saglıklı bır erkek ne zaman uyansam hep yanı basımda uyuyor kardeslerınıde sahıplendırdık bende sırıngayla besledım baslarda tıkanıyordu hep burnundan gelıyordu sonra alıstı bıberonla verdıkk ıcı gıdıyoru onu gorunce sımdı kendını ınsan sanıyor ama peynır yumurta hastası oldu cıktı
    ASTRA GSİ16V

CORSA GSİ16V

VTEC® - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuyu dikkatle okudum. Ahmet sen gereken herşeyi yapmışsın. Anne kediler bu kadar büyük yavrularını kendi başlarına bişey gelmedikleri müddetçe bırakmazlar. Büyük ihtimal annelerinin başına bişey geldi. Çünkü anne kedilerde reddetme süreleri doğumdan ortalama 1 hafta sorasına kadardır. Bu yavrucakların gözler açılmış 20-25 günlük kadarlar tahminen. Gayette sağlıklı duruyorlar dediğim gibi annesiz bu kadar uzun süre ve sağlıklı yaşayamazlar. Tahminimce 1 hafta ya kadar ıslatılmış mama yemeğe başlarlar. Benim validede bulmuş smokin pisi oda ona bakıyor. Sahiplendirmeye çalışacağım. Bizdeki piside bu;

2013 yılı içerisinde çetele tutmuyorum ama telefondaki fotoğraflar ve hatırladığım kadarıyla 26 sahiplendirme yapmışım unuttuklarım da vardır 70 kedi civarı alıp iyileştirip parka bırakmışım ve 2 tane kedide bakım esnasında melek olmuş.

Ahmet sen veterinerede götürmüşsün gerekli kontrolleri yaparlar, parazitten dolayı kanlı ishal falan olmazlarsa bide arkadaşlarında uyardığı gibi direk inek sütü vermezsen ( Zaten kedi bakımında tecrüben var) Allah'ın izniyle toparlar yaşarlar.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)