OnurD. Nickli Üyeden Alıntı
Mola saatlerini bir kenara koyun. günlük olarak orda olduğunuz saatleri baz alın. 9 saat çalışmanızda veya 12 saat çalışmanızda 1er saat eksiltip toplayın ay içindeki çalışmalarınızı. (9 saat olan günleri 8, 12saat olan gününüzü 11 saat olarak) Ay içindeki çalışma saatlerinizin toplamı 30çeken aylarda 195i , 31 çeken aylarda 202,5 saati geçiyor ve karşılığı kadar saati bordronuzda görüyorsanız sıkıntı yok demektir.
Asgari brüt tutarınızı önce 30a, sonra 7,5a bölün. çıkan rakamı 1,5 la çarpın. yada Ben yapayım :) Yaptım 7,14tl bürüt tutar. bunuda bordroda görünen 21 saat ile çarpınca 149,94tl çıkıyor. Bu rakam brüttür. Netide aşağı yukarı 107tl ye denk geliyor. Net asgari ücret (765TL) ile mesaileri toplayınca (107tl) 872tl gibi bir rakam çıkıyor. üzerine asgari geçim indiriminide koyduğunuzdada aşağı yukarı 950tl yapıyor.
9 saatte olsa 12 saattede olsa 1 saatin fazlası istirahat veriliyorsa üzgünüm ama kar sayman lazım. Ayrıca Aynı şirket altında seni başka mağazalarda(mağaza olduğunu tahmin ediyorum) Aynı şehirde çalıştırma hakkına sahiptir.