merhaba arkadaşlar benim is yerimde sabah 10:00 aksam 22:00 olarak çalışıyorum ve 1 gün izin kullanıyorum.BU çalışma saati arası 1 saat 15 dk mola kullanıyoruz.Zaten yasaya göre mola süremiz çok düşük ve bildiğim kadarı ile yasada böyle bir çalışma sistemi yok ve maaş borduralımız normal 6+1 sisteme göre.
Şimdi iş yerimizde rotasyon adına bazı arkadaşları evlerınden çok uzak magazalara yolluyorlar.BAzılarımızada 6+1 çaılşma sistemine geçirmek istiyolar.Ben 6+1 sistemde çalışmak istemiyorum servis kullanamıyorum iş yerinin sundugu.
Geçen hafta insan kaynaklarına yasada bulunan 10 saat ve üzeriçalışmalarda en az 1 saat 30 dk mola kullanılması zorunludur dediğimde bana sen ne çok konuşuyosun ortalıgımı karıştırıyosun diyor.
Şimdi bu çalışma saati benim işime gelmiyor 6+1 olan evim cok uzak cünkü akşam 19:30 dada çıksam aksam 21:15 gibi evde oluruyorum.Ben işyerime çalışma saatimi değiştiremessiniz dedim ben dersem olur diyor bunun için ne yapabiliriz benim bildiğim kadarı ile zaten yasa dışı çalışma saati ile çalışıyoruzBunuda söyleyince cok konusuyor oluyoruz.İş yeri bunu bana sözlü değilde yazılı bir şekilde bildirmesi gerekli değilmi 2 bucuk yıldır aynı iş yerindeyim ve ben 6+1 çalışmak istemiyorum.Bu durumda iş hakkıma son verebilir ve ben tazminatımı alabilirmiyim