model ve fiyat bilgisi?
B-Bone harici pek ısınamadım.
Printable View
Buyuk lastik çaplı birşey almani tavsiye ederim. Bende senelerdir Beverly var cok memnunum.
Buğra bende xmax 250 tavsiye ederim 12500 civarı fiyatı 10000tlyi gözden çıkarmışken üstünü kartından çektir derim :) bende xmax 400 abs var aşırı dengeli bi scooter sertliğide eski racing kullanan birini rahatsız etmez beni hiç rahatsız etmiyo açıkcası :)
Buğra xmax 250 senin ilacın :)
ben 400 lük abs siz aldım inanılmaz memnunum.
Beverly'ler çok güzel. bir süre kullanma fırsatım olmuştu. 16" bakıyorum zaten çünkü virajlarda yatmak istiyorum scooter bile olsa. racing zamanında Piaggio MP3 vardı, ek motor olarak almıştım. o çok iyiydi de pahalı biraz. o bütçelere çıkamıyorum.
aynı düşüncedeyim. almışken 1 sefer alıp 2-3 sene kullanayım istiyorum. zaten belirttiğim gibi, satma durumum olmayacak daha büyük bir motor bile alsam. kenarda dursun, gene binerim X-MAX'e. X-MAX 400'ler çok yakıyor diye duymuştum ama performansı gerçekten çok iyiymiş, herkes ondan bahsediyor.
X-MAX'de karar kıldım, bakalım bayii arıyorum şimdi elinde olan.
Bugracım selam, senin ile aynı durumdayız tam bir aydır kafayı yemiş durumdayız.. Bütçemde senle aynı, aslında daha çıkarım ama gerek yok diye düşünüyorum..
Bu fiyat aralıgında Daelim S3 Advance en mantıklısı gibi duruyor, pek çok bayiinin elinde hala 2013 modellerden var, 9.250 gibi bi rakama bırakıyor pek çogu, ayrıca kredi kartına faizsiz 9 ay taksit imkanı da var..
Ben motoru inceledim, pek çok yorum okudum memnun olmayan hemen hemen yok gibi.. Özellikle gri rengi canlı da çok güzel duruyor..
Anahtarsız çalıştırma gibi güzel özellikleri var, sadece lastik çapı digerlerine göre ufak, fakat üzerinde gelen lastikler çok güzel.. Michelin City Grip almadan en az 2 sezon geçirirsin diyorlar.. Yedek parça ve servisi var, zaten makinası gts 250 evo ile aynı.. Düzenli bakımla çok uzun süre gidersin..
Xmax- Xcity senin için de güzel alternatif olabilir.. Hatırladıgım kadarı ile boyun çok uzun degil, bu ikilide de rahat edersin.. Ama ben sıgamadım onlara.. Sym ile Kymco hemen hemen aynı özellikte makinalar, kombine fren sistemi ikisinde de var. Malzeme kaliteleri de aynı sayılır..
kymcho ile sym aynı kalite olurlarmı hiç kymcho şu anda avrupanın en büyük motor tedarikçi firmalarından biri gilera aprillaya pegeout v.b motor veriyorlar..
piaggionunda pazardaki tek rakibi..
sym iyi güzelde bir daelim yada kmycho edemez.. scooter alanında en azından..
sym nin tek iyi yanı türkiyedeki reklamizasyonunu çok iyi yaptı.. birde gts ile iyi bir çıkış ivmesi yakaladı zamanında ilk girdiğinde türkiye piyasasına gts leri piyasanın çok altına verdiler peynir ekmek gibi sattı ilk nesil gts ler..
Valla tecrübe etmedim, ama yorumlara vesaire dayanarak yorum yapıyorum, canlıda da bakıldıgında çok fark görünmüyor zaten, özellikle malzeme kalitesinde.. Buna istinaden konuşuyorum..Xciting 250 hakkında herkes çok olumlu görüş bildiriyor evet..
Yalnız kymco'nun motor verdigini bilmiyordum, biraderimde Peugeot Satelis 250 var, ben motoru piaggio'dan alınma diye biliyorum mesela...
Motor işi kadar boktan bisi yok hepsinden istiyorsun.ben racingten inip xmax 400 abs aldım satıyorum dedim 3 gün sonra satıldı.aşırı derecede tavsiye ederim.Benim yolum uzun diye pek zevk alamadim ama şehir içi için çok mantikli ,250 ligini al hem yakisikli hem sağlam hem az yakıyor.başka birşey düşünme kredi kartinada çok kolaylık yapıyorlar artık.
satelis serisinde bende piaggio motoru var diye biliyorum 125 liklerinde kymcho motorlu diye biliyorum.. xcting mükemmel bir motor 500 lüğü heleki şahane .. ama işte xmas in ikinci eli piyasada şu anda hiç bir scooterda yok. bugün koy yarın gider.
XMAX 250 öneririm. Gerçekten sağlam ve performanslı bir motor.. Teker çapı büyük olması da avantaj bence..
o markanın tek şanzlığı 2001 yılında iyi bir distiribütörle türkiyeye giremedi iyi lansman yapılmadı bilen aldı.. sonra bir ara ithalatı durdu falan.. asya motor şimdi almış distiribütörlüğünü o iyi olmuş asya motoru sevdiğimden değil ama asya türkiyedeki kanuniden sonra en büyük ikinci yada üçüncü motorsiklet firması.. o avantajı var..
nasıl kanuni hysoungun global motordan aldı kendi getirttti asyada kanuniye rakip daelimi aldı güzel oldu o açıdan artık türkiyede daelimde servis yedek parça sıkıntısı olmaz.. bütün asya servisleri ve bayileri bakmak zorunda..
abi bu işin zaten sonu yok. kafan karıştıkça, karışıyor. 115cc scooter almak için gittim. bir anda maxi scooterlara döndüm. az daha kafam karışsaydı 600RR alıp, çıkacaktım =) daralmıştım çünkü.
gerçi biz kullanıcılarda da hata var. hem az yaksın istiyoruz, hem ucuz olsun. her şeyin açık açık en iyisi bizim olsun ve şu kadar paraya bitsin diyoruzda, maalesef olmuyor işte o şekilde.
abi bana sorarsan SYM markası, Daelim'den daha kaliteli bir marka. ben herkese sordum, sorduğum adamlarda motosikletin duayen tipleri. herkes X-MAX al dedi ama eğer paran yoksa SYM GTS EVO'dan şaşma dedi. zaten SYM'de şu an bir kampanya var. GTS EVO normal satış fiyatı 11.750 TL iken, 2014 modellerini 10.000 TL'ye veriyor. Daelim S3 güzel motor, baktım şimdi. inceledim internettende, ben beğendim. ama Asya Motor sıkıntılı bir marka. benim yakın bir arkadaşım Asya Motor ile de iş yaptı ve hiç memnun kalmadı. ben, mallarının arkasında durabileceklerine inanmıyorum. buzdolabı mantığında senelerce motosiklet sattılar. SYM'de böyle bir şey yok, çünkü senelerdir sektördeler. hiç değilse Daelim'den daha eski Türkiye'deler ve parça sıkıntısı da yaşatabileceklerini sanmıyorum.
X-MAX'te şöyle bir sıkıntı var. kimsede motor yok. aslında 1-2 bayiide beyaz var az şekilde. yeni gelecek motorlar içinde herkes 15 mayıs diyor ve işin garibi, Türkiye'ye sadece beyaz renk geliyor. haziran'ın ortasından sonra da mat gri ve siyah getirmeyi planlıyorlarmış. yani piyasada bol bol beyaz renk dolaşacak. bu sebepten biraz bekleyeyim moduna girdim çünkü beyaz değil, mat gri almak istiyorum.
benim boyum 1.70. sıkıntı yaşıyorum büyük motorlarda. ama bunlara da alışırım 2 sezon 600'lük racing kullanmış birisi olarak. KYMCO ile de işim olmaz abi çünkü çok kalitesiz bir mal bana göre.
abi ben KYMCO'nun kaliteli olduğunu düşünmüyorum. şahsi fikrim tabi ki. kulaktan dolma bilgilerime dayanarak konuşuyorum, şu an kore pazarında en iyisi SYM diye duydum. tabi göreceli, neye göre kime göre. ama GTS'lerin arka tarafı bence şahane. ben stoplarına bayılıyorum.
sym thailand malı ***** kymcho hysoung daelim kore malı .. eğer bunları kendi pazarında yenmişse tebrik etmek lazım sym yi .. gts çok güzel motor 3 yıl önceki fuarda gts in bixenonlu özel modifiaksyonlu bir versiyonu vardı kaplama falan yaşmışlardı çok fenaydı :) fakat kymcho da iyidir forumları falan okursan çok memnun insan var .. bir ara bende nexus ile xcting arasında almışdım 500 lük.. o ara baya bir kurcalamış araştırmışdım. çine düşmediğin müddetçe bence piyasada kötü motor yok.. sadece ikinci eli servisi yedek parçası sorunlu yada az sorunlu yada hiç sorunsuz marka var.. :) ben zaten diyorum senin motorun bence xmas :) burda geçen diğer şeyler sadece sohbet :)
Gts Evo'yu 10.000'e veriyorlarsa durma onu al Bugracım, ben arada ki fiyat farkından dolayı Daelim'e kaydım çünkü..
Kymco'nun 500'lükleri çok güzel, o şüphesiz. ben 125-250cc için konuştum. abi dediğim gibi, kulaktan dolma bilgilere dayanarak konuşuyorum ben. X-MAX tabi ilk önceliğimde bakalım, kısmet. hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.
abi şu an kampanyaları var ve bütün SYM'lerde fiyatlar bir hayli düşük. ben 10.000 TL vermişken 12.500 TL'de verebilirim diye düşündüğüm için X-MAX almak istiyorum.