ESP'nin sıfır araçlarda zorunlu olması geç kalmış bir hamle.
Son derece gerekli bir tertibat.
Printable View
ESP'nin sıfır araçlarda zorunlu olması geç kalmış bir hamle.
Son derece gerekli bir tertibat.
+1 milyon
sene 2014
hala kazayı arabanın kendi kendine yaptığını zannediyor bu millet..
ESP Yİ İNSANLARA TAKIN ÖNCE !!!!
iyi dinleyin haberleri
-kontroldan çıkan tır
-kavşağa kontrolsüz giren otobüs
-hatalı sollayan otomobil
biz uzay çağına girmişizde haberimiz yok, bu ülkede araçlar kendi başına gidiyor amq
+1milyon.
Akrabalarımda debriyaj'a basarak vites değiştirmeyi bilmeyip, ehliyeti olanlar var. Bu tip insanlar sonradan fahri trafik müfettişi olabilip, 1. Viteste yüksek devirde olan arabayı hızlı gidiyor sanıyor. Tecrübe ile sabittir. Nal atı, at da savaşı kaybettiriyor kısaca. Komple ehliyet kurslarının ve sınav sistemin değişmesi lazım. İsveç'de ki teyzeler kadar sürebilsek, yeter.
yeni tabelalar
"esepe takılır"
çoğu yeni araçta standart olarak sunuluyordu ki zaten :)
abs nin opsiyon olduğu araçlar var ne esp si ?
Arkadaşım kendi aracına yaptı. Tr.de bunun haricinde 3 ya da 4 tane sonradan yapılma Astra var. Hpsi sorunsuz bir şekilde çalışıyor.
http://sukru52.blogspot.com.tr/p/esp...retrofit2.html
retrofit başka birşey yalnız
araçta donanım olarak bulunmayan bişeyi imal edip takmak büyük başarı olrudu..
birçok araca retrofit şeklinde birçok opsiyon özellik sonradan eklenebiliyo zaten.
çok iyi düşünülmüş bence esp ciddi manada cok faydalı kullananlar bilir
esp yi kullanabilmekte ayrı bir olay, esp'de direksiyon hareketiniz sonrası gideceğiniz yöne tutmazsanız veya esp çalışırken frene basarsanız farklı şeylerle karşılaşırsınız.
şükrüyü opel forumundan hatırlıyorum o araçla çok emek verdi harikalar yarattı.. tabi yurtdışı bağlantılarının kuvvetli olmasıda avantajdı onun için. bende vectraya cid renkli ekran düşünüyordum baya bir sohbetimiz olmuşdu..
opelde olay çok farklı astralarda zaten bu sistemin donanımı ve kablolaması ıvırı zıvırı takometrede yeri hazırdır iş sadece mevcut belli parçaları esp ye uyumlu olan parçalarla değiştirmeye bakıyor.. cim fren beyni, abs beyni v.b gibi
yıllarca bi fill 2 vectra sürmüş biri olarak söyliyim opel bu konuda çok ilgiç bir firma..
her şeyin düzeneğini sistemini kablolamasını hazırlamış ama sadece işin ucuna takılıcak aparatı takmamışlar.. yada bazı parçaları o ekliyceğiniz donanıma uyumlu parçalarla değiştirince o özellik geliyor araca... aynı şey hız sabitleyici ,far sensörü, ön koltukda ısıtma pedleri v.b içinde geçerli.. arkadaşımda astra vardı normal aracının paketinde far sensörü özelliği yoktu servisde opcom dan beyne girip far sensörünü açdılar oldu bitti.. araba far sensörlü oldu..
adamlar vectra b lerde bile ısıtma pedlerini soketlerine kadar çekmişler tek pedler eksik o kadar.. yani en zorlu meşakatli para gidicek kısmı adamlar zaten yapmış senin yapıcağın tek şey iki ped almak.. bunun gibi çok şey var opelde.. ilginç firma ama her firma böyle değil işte.
http://sd.keepcalm-o-matic.co.uk/i/k...-esp-off-1.png
gerisi boş :D
önce abs koysunlar ; abs olmadan esp nasıl olacak :D
beni takılıp takılmadığını nasıl kontrol edecekler muayene sıarında mı ? yoksa çevirdiklerinde esp var diye mi soracaklar :D
esp gerekli ve böyle bi adım atılması güzel ancak esp siz olan araçlar için sonradan takılması zor olacak. Kuş serileri ne yapılacak peki ?
1500 tl de takılıyorsa ben taktırayım :)
Önce direksiyonu çevirmeyi öğretsinler millete, geçen avm den caddeye çıkcam bekliyorum erayla kadının biride avmye girecekmiş üstüme üstüme geliyo tam şöför kapısından girecekti bana yanındaki adam direksiyona atladı da kurtardı ağzım açık kaldı. Nasıl bunlar trafiğe çıkıyor bilmem tam cellat esp olsa ne. Bu arada tabiki kullanmayı bilen insanlar için faydalı ve geç kalınmış bir karar :)
Haberde yanlış anlaşılan bir nokta var
esp eklemenin maliyeti 1500 tl falan yazıyor ya
işte o sıfır araç alırken isteğe bağlı ESP donanımı isterseniz eklenecek ücret.
sıfır x aracı 38 bin tl diyelim, esp li versiyonu 39.5 tl ya
artık 38 bin liralık versiyonu alamayacaksın. her sıfır araçta esp olacak çünkü.
eski araçlar için sonradan takma esp mümkün değil, yada çok zor diyelim
çünkü esp sistemi abs-vites-motor tüm beyinler ile haberleşen bir yapı.
ancak aracınızın orjinal donanımında esp var ama siz esp olmayanı almışsanız
sonradan esp eklenebilir bu mümkün.