Kendine bu zulm ü yaşatma. Yenikapı arabalı feribot un trafiğine bak oradan geç derim..
Printable View
İstanbulluyum ama bu konuda kesinlikle haklısın. Yıllardır çeşmeye tatile gidiyordum ilk defa bu sene gitmedim. Çünkü son 2 gidişimde nefret ettim resmen. Alaçatıda göz lounge diye bir yer vardı. ufak, müzikleri şahane, müdavimleri olan hoş bir yerdi. Bu sene arkadaşım gitmiş, şampanya patlatanlar, kavga çıkaranlar vs. ve bunları hep istanbullu görgüsüz tipler yapıyor.
Malesef son günlerde trafik felaket. Okullar açılınca düşünemiyorum.
Dün sabah 2 saatte karşıya gittim, dönüşte yine 2 saatte maslağa gidebildim.
3 saatte Kırklareli'ne gidebildim. Kozyatağı-Kavacık arasını geçebilmek için dünyanın yolunu geçtim. Durmadım, beklemedim ama abuk sabuk yol yaptım. Dönüşte'de saat 16:30'da Kavacık'tan itibaren pertti. Ne gireceğim trafiğe diyerek aralardan derelerden geze geze ve yine durmadan eve varmıştım.
Kırklareli'nde Bulgaristan 50km yazan tabela ile de az kaldı Ülke değiştiriyordum, daha doğrusu hanımı aradım oğlanı al bin otobüse gel ben sınırdayım bekliyorum dedim; fırsat bu fırsat, ama işte gerekli evraklar yoktu.
Öğlen saaatide farkı yokmuş trafiğin.
Dün 12:00 Ataşehirden çıktım 14:10'da ancak Bomontiye gelebildim.
Kurban dönüşü okulun açıldığı gün ne yapacaz asıl. :)
bende bugun yağmur var diye arabayla geldim işe 70 dakika sürdü yol, motorla 20-25 dakida gidebiliyorum
Levent'te plazadakiler akşam trafiğe katılabilmek için önce plaza otoparkından çıkabilmeleri gerekiyor.
Levent'i bilmemde Silivri'de oturup Ümraniye'de işe gelenler var ve bunu hergün yapıyorlar. Sabah 05:00'te servis alıyormuş; 09:00'da Ümraniye'ye geliyor. Böyle manyaklık olabilir mi, ya Silivri'de oturma ya da Ümraniye'de çalışma. Ümraniye'deki işyerinin de Silivri'de oturanı işe almasıda ayrı bir manyaklık. Canına da mı acımıyorsun.
Okullar açıldığında trafikte bir yere gidemeyeceğiz. Muhtemelen home office çalışmaya başlarız.
aynen bizimde bazen şirketin otoparkından çıkmak için beklediğimiz oluyor ana cadde veya plazaların olduğu bir yerdede değiliz.
silivri-ümraniye nasıl gidilir gelinir ya motosiklet ile bile hergün gidilmez. bu insanlar sabah 9 da işyerinde oluyorlar da akşam kaçta eve varıyolar acaba?
abi arkadasımın terfi alınca işyeri şekerpınarın oraya gitti esentepeden - ev bahçeşehir:D 5.30da servise biniyordu lan dedim manyakmısın ev tut falan diye(ki motorla gidiyordu cogu zaman) çözümü 3-5 ay sonra komple işi değiştirmekte buldu cekilcek cile degil. benim uni.de kurtkoydeydi (eve gidiş geliş 180-200 km civarı) pazar gidip persembe donerdim ona bile üsenirdim trafikten milletteki akıl hakkaten enterasan
Valla bende onu anlamıyorum. Sabah 05:00'te servise biniyorsun, 09:00'da mesai başlıyor. 18:00'de çıkıyorsun, rezalet bir trafikte Silivri'ye gidiyorsun. Eve herhalde 21:00'den önce varamaz. Yemek yedikten sonra herhalde hadi iyi geceler diyerek yatıyordur. Evliysen boşanma sebebi bile olabilir. Eşinin yüzünü hafta içi göremiyorsun.
Bahçeşehir'den Şekerpınar'a motorsiklet ile bile gidilmez. Yahu can mı dayanır, ne o işe gidiyorsun. Şunu herhangi bir Avrupalıya söylesen herif sana delimisin der.
3 saat yol gidip neredeyse ülke değiştiriyorum, yeri geliyor 3 saatte anca kıta değiştiriyorum. Avrupa yakasında bir iş çıkınca sinir stres oluyorum, hiç gitmek istemiyorum.
Haftasonu Avrupa yakasında düğüne gideceğim diye daha şimdiden stres vaziyetteyim. Kaç saat sürer, park yeri var mı, oradan kaçta çıkmak lazım. *** mu var o salonda düğün yapıyorsun...vs vs
akşam iş çıkışı buyakanın otoparkında trafik oluyor , geçen hafta 2 alt katta trafiğe kalmıştık :) benim gözlemlediğim en büyük unsur yine söylüyorum şirket arabaları..bir şirkette 20 araba var 20 elemanda eve gitmek için yola cıkıyor ki kactane sirket var siz hesaplayın
silivride yaşıyorum ara sıra istanbula geliyorum işlerim için nasıl kaçıcağımı bilmiyorum bizim oralarda hiç trafik yok trafiğin t si bile yok .. korkuyorum bizim buralarda dolacak diye..beni silivriden hergün ümraniyeye işe götürmeleri için çok ama çok sağlam maaş vermeleri lazım yoksa çekilecek çile değil :) dün saat 6 da gaziosmanpaşa karayolları mahallesinden avcılara gidene kadar 3.5 saaat geçti trafikte... böyle manyakça bir iş olabilirmi lanet olsun böyle şehire toplu taşıma kullanmak bile sıkıntı ana baba günü . resmen kaos oluyor toplu taşımalarda mesai saati.. yok artık istanbul yaşanılacak şehir değil gerçekten değil... birde bu son şehiit olaylarından sonra göç başladı tekrardan iyice kalabalıklaşıyor allah sonumuzu hayır etsin...
Ya son günlerde yaklaşık 5 gündür fln aşırı bir trafik mi var bana mı öyle geliyor. Nereye gitsem hep bi yoğunluk özellikle 2 hafta önce 15 dk süren yol 45 dk sürüyor artık. Şişli Mecidiyeköy fln kabus gibi, e5 ten kaçiim dedim burasıda bitmiş