Haydaaa hb araçlarda yeni mi bu durum ?
seneler önce bu iş insanların kendi kafasına göre yapılırken
bazı araçların ruhsatlarına yanlış koltuk sayısı yazılmış
gel zaman git zaman tüvtürk işi ele alınca bir bakılmışki eski ruhsatlarda koltuk adeti yanlış yazıyor.
honda crx te 5 kişi yazıyor mesela, halbuki 4 olması lazımdı.
yada benim ruhsatta 4 yazıyor! 5 olması lazımdı..
şimdi tam burada iş 2 ye dallanıyor.
eğer ruhsatın belli bir seneden daha eski ise, eski ruhsat ise
bu koltuk sayısı için ruhsatını değiştirmen şart koşulmuyor.
örnek ben
ama ruhsatın yeni tip ise ve koltuk sayısı yanlış ise onu değiştirmeni istiyorlar.
gene örnek ben:
ruhsat eski koltuk sayısı yanlış
geçen sene muayeneden koltuk sayısı yanlış olarak geçtim
fakat, ruhsatta boş muayene damga yeri kalmadı.
bir sonraki muayenede hem ruhsat yenilenecek + hemde koltuk sayısı 5 yapılacak.
not:
öyle yada böyle, ruhsat ücreti cepten çıkıyor bilginize.
Emniyet kemeri sayisina gore belirliyorlar hb sedan farketmiyor
Koltuk sayisi ve renk ile ilgili hakan abinin dedigi gibi ne olmasi gerektigini tuv belirtiyor emniyet aracla ilgili bir arastirma yapmiyor
Benim aracim daha once bu sekilde tuvden gectigi halde ben kaldim![]()
Hem renk hem kisi sayisi degistim iki nushayida mecburen
Ne renk ici fatura nede kisi sayisi ici markadan yazi gerekiyor tuv yaziyor zateb tespitte o belge yeterli
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
git ruhsatı düzelt diyemez, size verdiği belgede uygunsuzluklar yazıyordur mutlaka
1-far ayarsız ağır kusur
2-şanzıman yağ kaçakları hafif kusur
3-koltuk sayısı 5 olacak ağır kusur
gibi...
belge o işte
hatta onun adına geçici belge diyebiliriz.
ruhsat değişimi sonrası sen tüvtürke gittiğin zaman sana tekrar onayladndığına dair yani geçtiğine dair belge verecekler.
yoksa tabiki emniyet değiştirmez ruhsatı
Bana da aynısı oldu.araç 5 kişil gözüküyor 4 emniyet kemeri var dedi. direkt olarak servise gittim ve ücretsiz olarak 3. emniyet kemerini temin ettim.5 kişilik bildirip 4 tane emniyet kemeri koymaları benim suçum mu ? yada senin suçun mu ? ruhsatı değiştirmekle ne uğraşıcaksın.
Kork!!sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak...
Ne ugraşıyorsun. Arka koltukta orta kısma emniyet kemeri ve toka al tak. Satılıyor takım 20 tl. Kemerin tokasını arka koltuk üzerinde kalsın . Arkada 3 emniyet kemeri olduğu için geçiyorsun. Tespit falan hikaye.
yalnız direkt olarak çalışıp çalışmadığına orada takılı olup olmadığına bakıyorlar.. sonra mağdur olmasın arkadaş. yeri vardır mutlaka taktır gitsin yada kendin tak,çok basit.
Kork!!sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak...
gecenlerde kardeşim twingoyu getirdi 97 model.aynı mevzudan bıraktılar.5 yazıyor ruhsatta 4 olucakmışemniyete gitti ruhsat değişti 4 oldu .muayeneden geçti.saçma sapan işler anlamış değilim yıllardır 5 kişi geçiyor sonra eee bu 4 kişilik
ki önceki muayenelerde tüvden geçmişliğide mevcut
![]()
Ben bu bahsettiginiz haric baska bir belge sandim abi. Zaten bahsettiginiz sekilde o belge ile gittik emniyete ama degistirmediler, cunku arac istanbuldan gelmismis, dosyasi onlarda degilmis, istanbulda belirli sureyi gectigi icin belgeleri imha etmis, at uygunluk belgesi istediler o da 2kisilik geliyor arac vandan cevirme oldugu icin.
5. Eminiyet kemerini defalarca sirduk tuvdeki adamlara ama bir kez bu sebepten agir kusur aldin, ruhsatta 4 kisi yazmadikca gecemezsin cevabi aldik.
If you have no LAG, you have no turbo..
gecen nısan ayında 2 aracımızıda aynı gunde muaneye goturduk benım aracımda 5 kısılık arkadasımın arabası 4 kısılık yazıyordu araclar aynı marka model corsa 1.7 hususı ıkımızde bı sıkıntı yasamadık bır arkadasım da 5 kısılık yazıormus ama 4 kısılık kemer oldugu ıcın muaneden bırakmıslar 4 kısılık yazması gerekıyor demısler sonra bı kemer taktırdı gıttı 5 kısılık sıkıntısız sorunsuz
Corsa'ya kemer takıp, başka istasyonda aracınız geçer muhtemelen. Hususi Corsalar 5 kişi zaten, bu arabada hususiye döndüğüne göre 5 kişi yazması sorun değil, kemer takın başka istasyonda geçer. Zamanında yapılan projede 5 kişilikmiş demek ki.
bugün ruhsattan kontrol ettim benimki de 5 kişi görünüyor. yarın vizeye gidiyorum araç renault 9 sıkıntı çıkar mı arkadaşlar![]()
Emniyet kemeri sizi koltuğa değil hayata bağlar!
walla konu baya derin bi konu aslında öyle ortaya bi kemer tak git geçirirler değil malesef ya o andaki görevlinin kıllına denk geldim ama ben servisten gelecek rapora göere hareket edecem inşallah doğrusu 5 kişiliktir bende o adamı orda evire çevire bi güzel dövme şansı yakalamış olurum varsın geçirmesinler o dereceye geldim yani artık şu evrak bi gelsin ak koyun karakoyun ortaya çıkacak zaten
kadett e-astra gsi-fiat turbo-kadet turbo-bmwe21 323-honda civic n/a-ford sierra n/a-honda integra n/a-ford sierra rs500-honda integra turbo-bmw e30 n/a-mercedes c180-bmw e36 compact turbo loading...
Dostum direksiyon farkli derken aracda spor direksiyonmu var? Hafif kusurmu yoksa agir kusurmu olarak yazdilar.
Aslinda senin aracinda 5. Kemer olmadigindan dolayi araban kisilik olmasi lazim ruhsatinda
Eskiden o formu alip ruhsat kagidini degistirmen gerekiyordu.Ama yeni kanuna gore tuvturkun vermis oldugu kagitla emniyete gittigin zaman sistemde gozuken 5 koltuk sayisini 4 yaPtirip yeni ruhsat cikarmadan direk muayene istasyonuna gidebilirsin bu kadar kolay aslinda isin.Birde tekrara girneden once tuvturkteki bilgisayar basindaki adama sorarsan koltuk sayisini duzelttirdim sizin sistemdede gozukuyormu diye o bakar soyler. Sonradan birdaha harc odeme
Not: Benim esimin aracindada ayni problem vardi bu sekilde yaptim gecen hafta ondan dolayi biliyorum.
2005 - Honda TypeR Vivid Blue Pearl
12,5 cr
Istanbul Park FWD Suresi
Time:2.34.223
Dr Oz`
To Be Contunied....
ee arka koltuğumda kemer yok araç 5 kişilik görünüyor ama birşey demediler hiç? Klasiklere ellemiyorlar sanırım.
bbm pin :2B244451
corsa c hususi aracım ruhsatta şoför dahil 4 kişilik yazıyor toplamda 4 emniyet kemeri var herhalde soeun olmaz bakalım yarın girecem muayene
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)