Yukatıdaki postlarda bunun nedenini yazdm bakarsanız görürsünüz
Printable View
klima açıldığında koku geliyor diyen arkadaşa bakteri temizliğini ve polen filtresi değişikliğini önermişsiniz. onu gördüm. benim arabada klimayı açınca koku yok. kapatıp normal havalandırmayı açınca koku geliyor. aynı işlemi mi yaptırmalıyım bende bunu sormuştum?
Polen filtresinin görevi dışardan gelen toz pislik kötü kokuların ön panale geçmesini önler uzun süre değişimi yapılmayan ve filtrenin etrafında kalan toz pislik zamanla koku yapar zamanında değişimi yapılmayan ve ıslanan rutubet kokusu yapar çözümü polen değişimi bakteri temizliği polen filtresinin bulunduğu yerede bi hawa tutarsanız pis koku gider.....:icon_tup:
Civic vtec sport aracim var biraz gec Soğutuyor gazina falan da baktirmadim ama neden yapar genel itibariyle ? Ayrıca 70 80 ile giderken klima açınca araba hiç gitmiyor desem yeri var yani klima açınca çekiş dusmesi normal mi ?
Polen filtresini taktığım zaman soğutma performansı çok düşüyor. ayrıca kademe yükseldikçe pır pır ses yapıyor. filtreyi söktüğümde ise çok ciddi bir soğutma performansı oluyor. ama bu filtrenin iyi veya kötü olduğunu nerden anlıyabilirim. Nerden alabileceğim hakkında bilgi verebilirmisiniz. otostart ta Valeo marka 50 tl civarında sanayide 10-20 tl arasında. çok farkedermi? 2005 corolla vvt-i sedan
Teşekkürler.
Polen filtreside kalite kalite değişiyor tabiki 5-10 tl filtre karton gibi nitelendirdiğimiz filtre hiç kimseye önermiyoruz kirlendiği ıslandığı zaman çok çabuk bakteri üretiyor onun yerine bez süzgeç gibi filtrrelerden alırsanız hem aracınızın soğutması artıccak hemde bakteri olayı en aza inicektir:icon_tup:
Bundan iki sene önce klima bakımını ve gaz dolumunu yaptırmıştım borulardan birisinde kaçak varmış yeniden yaptılar, gazı doldurdular vs bir sezon boyunca idare etti beni. Geçen yaz Eskişehirdeyken sıcağa dayanamadım ve sanayiye girip ilk klimacıda gaz doldurttum ama akşamına soğutmadan eser kalmamıştı. Dün yine bostancı sanayiye bi parça sormaya gitmiştim dedim hazır buradayken klima bakımını yaptırıp gazını doldurtayım.
Neyse tavsiye üzerine bir yere gittim arkadaşlara yukarıdaki durumu anlattım eğer kaçak varsa kontrol edilip giderilmesini istedim. Sadece sibopta bir kaçak var deyip değiştirdiler daha sonra sistemdeki gazı çektiler bastılar çektiler bastılar radyatöre hortumla su tuttular ama bir türlü yeterli soğutmayı sağlamadı. Daha sonra bana klima komprösörü arızalı yeterli basıncı üretmiyor değişmesi gerek diye belirttiler.
Şimdi benim öğrenmek istediğim geçen sene soğutan klima bu sene niye soğutmaz? Komprösör gerçekten öyle durduk yere bozulur mu? Yoksa daha önceden de bozuktu da gaz parası kazanalım diye mi gaz basıldı?
Bu komprösörün tamiri mümkün mü? Ben çıkmasını da bulurum sorun değil ama sağlam olup olmadığını nasıl anlarız testi vs var mı? Ya da en olmadı sıfır alsak nasıl bir komprösör almalıyız bendeki komprösörün yerine bire bir uyan varmıdır yoksa tadilat mı gerekir?
Bir de işi gerçekten klima olan başka bir iş yapıp da yanında klimalara gaz basanlardan bahsetmiyorum. İstanbul anadolu yakasında bana güvenilir işinin ehli bir klimacı tavsiye edebilir misiniz?
Opel Calibra Benzinli.
Üstad çok faydalı bilgiler bunlar...
Eyvallah...sağolasın...varolasın...
Bu kadar bilgiye sahipsen muhakkak İstanbul Avrupa yakasında tanıdığın tavsiye ettiğin bi klima ustası vardır...varsa kimdir nerdedir yardımcı olurmusun dostum ?
Öncellikle şunu belirteyim klima gazı konmadan hiçbir usta komprösörün nekadr sağlıklı çalıştığını anlayamaz koymak şart
Geçen sene klima gazı koydurduğunuz yer sisteme yağ koymadıysa teflonlar aşınmış basınç düşüklüğü yapmıştır..
Yukarıdada belirtmiştim ayda en az 1 kere klimayı. 10dk çalıştırın bunun sebebi keçeler ve sistemin içindeki gazın yoğunlaşarak özelliğini kaybetmemesidir
Basınç düşüklüğünün onarımı bazı komprösörlerde mewcut ama siizinkinde değil klima komprösörünün değişmesi lazım yani bununla birlikte sistem temizliğide yapılacak yağ miltarı doğru oranda sisteme koyularak klima gaZı kaçak kontrolünden sonra basılacak
Klima dezenfeksiyonu için hangi markanın ürününü önerirsiniz?
http://i61.tinypic.com/mws5xt.png
klima komprösörünüz bu valeo yada delphı olabilir.....