8 agustosta cikacagim bende bodrum ici yola, en buyuk korkum yolda calisma vs olmasiydi. Basikliktan gecemeyiz falan diyordum ama duyduklarima sevindim vallahi :)
Printable View
8 agustosta cikacagim bende bodrum ici yola, en buyuk korkum yolda calisma vs olmasiydi. Basikliktan gecemeyiz falan diyordum ama duyduklarima sevindim vallahi :)
herkes gitsin bayram kalabalığı çekilsin bende 8 ağustosta yola çıkcam inşallah :D
yolda sıkıntı yok arkadaşlar sadece milasta ufak bi kısım kötüydü ki okuduğum kadarıyla hala kötü
orası 5 yıldır öyle 5 yıl daha sürer düzelmesi
700 800 km lik yolda 2 kmsi kötü çok şükür :D
Gece uyku geliyor aman dikkatli ol, soguk kahve enerji icecegi fln al yanina..
Vede uykulu dinlenme molasi organize et mutlaka..
Ben en son giderken 9 da pendik feribota bindim. Susurlukta bi tost cay molasi sonra non stop izmire, izmirde otobana girince genis ferah bir dinlenme tesisi var, orda kestirdim, 8 de yola devam 10:30-11:00 gibi bodrumda kahvalti yaparsin sonra at kendini denize..
yanlıs hatırlamıyosam en sag gisede hızlı biletmi vip biletmi ne alırsanız beklemessinizde oraya kadar gitmeniz lazım önce tabi ücretide ona göre pahalı birazcık :D
onun haricinde dönüşüde feribotla yapcaksanız gidiş dönüş alın daha ucuza geliyor ;)
Yolda uykusu gelen arkadaşlara bir tavsiye benden. Yola çıkmadan 1 redbull içiyorum. Daha sonrasında da içecekten ziyade ağzım boş durmasın diye fındık fıstık alıyorum. İnsan oyalandıkça daha rahat ediyo.
Seko ben iş gereği uzun yol çok yapıyordum bir ara ,
tıbbi olarak ne kadar sağlıkli bilemem ama bir redbull ardına ara vermeden nescafe express çakıyorum yola çıkarken
böyle fıstık vs tarzı ağza atılacak kuruyemiş vs tavsiye ederim ,
sürekli tarzı değişen şarkılardan ( slow olmasın ama ) bir cd veya usb ,
birde sürekli aynı sıcaklık olmaması için mayışmaman için biraz camlar açık biraz eşşek gibi soğuk biraz normal klima .
Birde çeşme vs denk gelirse sırf hava değişikliği olsun diye inerim arada.
Baya işe yarar uyumazsın sabaha kadar faltaşı gibi gidersin :)
beyler gece yola çıkmaya alışkın değilseneniz çıkmayın dikkatiniz 1anda dağılır uyku da 1anda bastırır mazallah.Alışkanlığınız yok ise dediğim gibi çıkmayın.Birde redbull vs hepsini geçin kendinizi şartlandırmayın.Yıllardır uzun yol tecrübesi edinmiş biri olarak kabak çekirdeği tavsiye ediyorum fakat sürekli değil baktınız hafif bi ağırlık çöktü çifte kavrulmuş yiyin abi gene baktınız uykunuz geçmedi dikkatiniz hala mayışık vs park edin uyuyun.
Herkesin popisi farklı gece alışkanlığınız yok ise dikkat diyorum çıkmayın vebal almayalım şimdi yok yere.. 2-3 saatlik uykuyla 1200km gidebiliyorum 45dk yemek molası vererek toplamda (10dk wc-10dk wc-30dk yemek molası) gidipte kendinizi hiç etmeyin.
+ öneri daha mola için yörsanda mola verin sonra izmiri çıkın aydın otobanında shell'de mola verin(eğer ihtiyaç hissediyosanız) onun harici molaya gerek yok zaten WC vs harici.
Müzik seçimi kişiye bağlıdır slow müzik önermeyen olmuş fakat ben tüm uzun yollarda lounge chillout dinleyerek çıkıyorum alışkanlıktır bunlar kim nasıl alıştıysa hangi müziği seviyosa o şekilde yol alsın önerim.Gidip dımtıs açarsıınız beyni uyuşturur gene aynı durumu yaşarsınız.
Ama tekrar tekrar tekrar uyarıyorum gece yolculuğuna alışık değilseniz 2-2.5saatte 1 şoför değiştirin ya da çıkmayın.Uzun yolda yaşanan kazalar genelde gece/sabaha karşı olur bunu da altyazı geçiyim göz korkutmak değil amacım ama kendinizi bilerek güvenerek çıkın.
dipnot
18yaşından beri uzunyol şoförü balkan ve türkiye fatihi Onur. :hehe:
herkesin sürüşü farklı bende hep gece çıkarım yola 2 adet redbull tüketirim 4-5 saat içinde
genelde önüme benle aynı hızlarla ilerliyen bi araba alıyorum arkasından gidiyorum aynı tempo ile ona odaklandığım için herşey aynı gelmiyor :D
geçen sene bi abiyle yalovadan Balıkesir e bu şekilde gittik birlikte yemek yedik :D balıkesirden sonra tek devam ettim
+ en son 2.5saatle uzun yola çıktım yolda 30dk uyudum kesmedi son 200km kala bayıldım babama verdim arabayı kısaca güvenözveritecrübe yemiyosa çıkmayın ben ettim siz etmeyin babam olmasa yanımda 30dk değil 1saat uyur devam ederdim o ayrı planınızı kendiniz yapın yorgunluğunuza göre.Ağır yemek yemeyin ayran içmeyin gazlı içeçek fazla tüketmeyin espresso veyahut türk kahvesi için bla bla bla.Ulan hepi topu 800+ km yol amma yazdım :hehe: :D
Otobüs şöförleri gece yolculuklarında kola-neskafe (sütsüz) karşımı mı içiyor bilen var mı?
espresso içerler küçük ama duble(acı şekersiz).
+ otobüs şöforü tır şöferlerini baz almayın derim.
ama çifte kavrulmuş kabak çekirdeği candır onu söyliyim(tırcı tavsiyesi zaten çalıştığımız için sürekli).
birde fresh yolda atıştırmalık beyaz peynir domates çarlistonda zeytin ekmekte iyi gidiyo bunuda belirtmeden edemicem :D ben çok acıkıyorum yolda sürekli bişeler yediğim için :)