yardim falan ne yardimi?
ab yardim etsin bize ne??
biz ab icin eksigiz hem, onlar degil, ilerdeler bizden ;)
herkes onundekini yesin, yapacak bisey yok..
Printable View
yardim falan ne yardimi?
ab yardim etsin bize ne??
biz ab icin eksigiz hem, onlar degil, ilerdeler bizden ;)
herkes onundekini yesin, yapacak bisey yok..
Yunanistan'ı bitiren birazda, Ab ye verdiği yetkiler oldu. Ekonomist değilim ama, kaba taslak bilgim ile; krizde olan ülke refleks olarak para basar. Ama para basma yetkisi de AB'dedir. Ab yardım yaparak kurtarmak istedi ama ne kadar tuttu tartışılır.
Açıkcası çokta umrumda değiller. 60-74 arası Kıbrıs'da yaptıkları eoka ayakları, 1. Dünya Savaş'ında verdiğimiz onca şehit, terör örgütüne yaptıkları yardımlar... Zaten bizim ekonomimiz de pamuk ipliğine bağlı. En ufak siyasi gelişmede yerle bir olabilen hassas, dışa bağımlı ekonomimiz komşu ülkelerden de çok çabuk etkileniyor. Umarım bize etkileri suriye gibi olmaz. Ülke yoksa iyice Çin' sanayisine dönecek. Hakkımızda hayırlısı, bakalım ne zaman patlayacak bu ani krediler, bu sözde zenginleşmeler.
:icon_tup::icon_tup::icon_tup::icon_tup: aynen onu demeye çalışıyorum ama burada bu kadar cahil insan olduğunu tahmin etmemiştim. kıbrısın japonyanın nerede olduğunu bilmeyen röportajlardaki insanlar varya aynı onun gibi yorumlar geliyo şok oldum. defalarca açıklama yaptım adamlar hala kalkıp yunanlara yardım kampanyası başlatmışım gibi yorum yapıyo :D güleyimmi ağlıyımmı yahu arkadaş bilgin yoksa yorum yapma bari laf olsun diye mesaj görünsün diye yorum yapıyo adamlar resmen. batıtrakya yı bilmeden adam politika yapıyo :) ekonomik kriz bi şekilde çözülcekte türkiyedeki bu cahillik daha tehlikeli :) sen yanlış anlama durumu farkettiğin için senin yorumundan alıntı yaparak anlatayım dedim
kesinlikle katılıyorum kıbrısı bilmiyorum ama adalarda ve batıtrakyada halk arasında ilişkiler çok güzel. bir biriyle ilişki içinde olan türkler ve yunanlar bazı şeyleri aşmış ama bunu anadoluda yaşıyan insan göremiyor bir düşmanlık bir cahillik rahatsız edici bir durum var. benim o düşmanca yorumlar yapan arkadaşlara tavsiyem yunan adalarını ve egedeki yunanistanlıların ziyaret ettikleri mekanları bir dolaşsınlar ıraktan ve suriyeden kaçan insanlara benziyorlarmı bir görsünler
Kendi ülkemiz hariç herkesin refahını rahatını kardeşliğini düşünüyoruz.
Kendi halkımızın ise güvenliğini refahını malesef sağlayamıyoruz.
devlet olarak dostumuz değildirler ama insanlarıyla bence bi sorunumuz yok gib
yazılan mesajlar ve fikir alışverişleri çok güzel ama herkesin dediği gibi ülkemde onca sorun varken başka ülke beni ırgalamıyo malesef