User Tag List

Sayfa 1/6 123 ... SonSon
101 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Subaru forester sorgu

muratburunce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Subaru forester sorgu

arkadaşlar yakın bir arkadaşım subaru forester 2001-2006 (lpg'li) arası almayı düşünüyor benden yardım istedi benimde aklıma burası geldi tam bilgim olmadığı için bu araç hakkında bilgisi olan varsa paylaşabilirse sevinirim

bu arada kendi arabasını verecek arabası 2001 marea onu verip onu alacak değermi sizce?
    •06 E 6577 - MAT BRAVO • / •06 ZOF 96 - CORSA GSİ • / •06 ZUZ 87 - 1.6 İES • / •06 JR 124 - F7R • / • 35 CSE 57 - İNTEGRA • / • 42 CNE 94 - VW Polo • / •34 ZR 3191 - Seat Cordoba •

brave - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Walla foresteri bilmem ama bizde legacy var lpgde çok sorun çıkarttı die soktuk benzinde kullanıyoruz şimdi hatta lpg sayesınde motor bile yapıldı

XoR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    253 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    2005 sonrası Forester 2,5 hacimlidir

2005 yılında makyajlanan Turbo 2,0 hacimli XT paketli almasını tavsiye ederim. Çift regülatörlü Lpg kiti takılırsa sorunsuz kullanabilir. Biz 2 sene Teleflex Lpg ile sorunsuz kullandık.

2004'de alınabilir ama dediğim gibi aralarında makyaj farkı var. Far, Ön panjur, direksyon, ön göğüs değişiklikleri 2005 olanlarda çok güzel.

Otomatik şanzumanın iyi etüd edilmesi gerekir alınırken.

Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|

BurakCengizhanoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yiğit Torun var arkadaşım 250 300 hp arası lpg ile kullanıyo sorun olmadı.İyi bir lpg kiti ve iyi bir montajla sorun yaşamazsınız.Tabiki aracı aldığınız zaman sağlam bi bakıma sokmanız lazım lpg yi bağlatmadan önce

ygtrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    alacağınız aracın mutlaka ve mutlaka arka amortisörlerine baktırın, genel olarak patlarlar ve tane fiyatı 1500tl gibi bir rakamdır... buna alternatif olarak impreza wagon amortisörü ve yay kombinasyonuyla çok çok daha ucuza mal edebilirsiniz, patlak amortisörlü forester dan uzak durun demiyorum, sadece patlak olan amortisörleri mutlaka pazarlık konusu yapın ve fiyattan 2bin tl kadarkırmaya çalışın...

mümkünse lpg takılmamış bir araç tercih edin ve ankarada sizi yönlendireceğim yerde lpg montajı yaptırın, aksi taktirde sıkıntı yaşayabilirsiniz çünkü piyasada gördüğüm lpg cilerin %80' kasap oluyor....

başka sorunuz varsa yardımcı olurum....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    253 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı ygtrn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    alacağınız aracın mutlaka ve mutlaka arka amortisörlerine baktırın, genel olarak patlarlar ve tane fiyatı 1500tl gibi bir rakamdır... buna alternatif olarak impreza wagon amortisörü ve yay kombinasyonuyla çok çok daha ucuza mal edebilirsiniz, patlak amortisörlü forester dan uzak durun demiyorum, sadece patlak olan amortisörleri mutlaka pazarlık konusu yapın ve fiyattan 2bin tl kadarkırmaya çalışın...

mümkünse lpg takılmamış bir araç tercih edin ve ankarada sizi yönlendireceğim yerde lpg montajı yaptırın, aksi taktirde sıkıntı yaşayabilirsiniz çünkü piyasada gördüğüm lpg cilerin %80' kasap oluyor....

başka sorunuz varsa yardımcı olurum....
    Yiğit iyi nokta amortisör konusu. Ama aklıma takılan birşey var. Wagon Impreza amortisörü olur demişsin ama Wagonlarda ve Sedan Imprezalarda aynı amortisör bulunuyor. Bahsi geçen kasa Forester'a bu amortisörler takılabiliyomu ? Senin kasa olsa bana da mantıklı gelecek ama 2004-2005 kasalarda verimli sonuç alınacağını düşünmüyorum.

Yazmış olduğun fiyatlar doğru servis fiyatı 1500 lira gazlı amortisör olduğunu duymuştum.

Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sti amortisörü helezonu bile oluyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    253 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı onur_guler88 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sti amortisörü helezonu bile oluyor
    Bu yazdıklarınıza istinadenpatlayan Forester amortisörünü servisde orjinali ile değiştiren Forester sahibine gressiz kuru kuru girmiş oluyor yani

Olmasına oluyodur fakat illaki aralarında bir fark vardır, gerçi servisde oem Impreza Sti,Wrx veya Gc8 amortisörününde 1000 liradan aşşağı olacağını sanmıyorum.

RSBurak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı XoR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu yazdıklarınıza istinadenpatlayan Forester amortisörünü servisde orjinali ile değiştiren Forester sahibine gressiz kuru kuru girmiş oluyor yani

Olmasına oluyodur fakat illaki aralarında bir fark vardır, gerçi servisde oem Impreza Sti,Wrx veya Gc8 amortisörününde 1000 liradan aşşağı olacağını sanmıyorum.
    gc8 ve wrx yaylarıda 91 legacy'e uyuyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    253 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı RSBurak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gc8 ve wrx yaylarıda 91 legacy'e uyuyor
    Legacy arazi aracı değil uymasına aklım yatıyor ama Forester arazi aracı klasmanında olduğundan uysa bile bana hala saçma geliyor.

RSBurak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı XoR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Legacy arazi aracı değil uymasına aklım yatıyor ama Forester arazi aracı klasmanında olduğundan uysa bile bana hala saçma geliyor.
    abi bunlar self-leveling süspansiyon sistemi kullanıyordu sanırım.bunun harici ne takarsak takalım illa arkada bir basıklık olacaktır diye düşünüyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    253 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı RSBurak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi bunlar self-leveling süspansiyon sistemi kullanıyordu sanırım.bunun harici ne takarsak takalım illa arkada bir basıklık olacaktır diye düşünüyorum.
    Güzel bi konu buldum oldukça detaylı bilgiler verilmiş. İlgisini çeken okuyabilir ben akşam evden okuyacam.

6. Springs/Struts: Any spring that fits a 2004+ WRX or STI will fit your Forester. Of course just because they fit doesn’t mean that they will work well.

How to turn better than an STI for cheap! - Subaru Forester Owners Forum

1lker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben yaklaşık 6 ay kadar aradım bulduğum en temiz araca harici 5000tl kadar masraf ettim.Aracımda kaza değişen ve boya mevcut değil fakat 2 arka amorsitör,trigeri bujisi,buji kabloları,disk ve balataları,baskı balatası,filtreleri,sensörleri,tüm yağ ve suları üzerindeki turbosunun durumu gibi etkenler devreye girdiğinde yapacağın(yapılması gereken) masrafın büyüyor.
    Şuan Yiğitin setup'la aynı 250-300 hp arası kullanıyorum Ankara Quatro Garage da kit taktırdım(Yiğitin tavsiyesi ile) sahipleri Bekir abi ve Gürsel abi işlerinde çok profesyoneller gayette memnunum fakat yüklü araca takılan kit meblalarınıda göz önünde bulundurun 3500 Tl +
    Son olarakta aracımdan aşırı derecede memnunum kesinlikle tavsiye ederim .
    NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!
    http://www.torkgaraj.com/
    Beğenirseniz çok sevinirim teşekkürler.
    Çekimlerim : http://www.facebook.com/pages/Photog...09808212402660

drummer582 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2001 mareayi vermeye tabiki deger O fiyatida fazlasiyla hakedecek bi arac forester tabiki sizin beklentileriniz butceniz vs.de onemli

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı drummer582 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2001 mareayi vermeye tabiki deger O fiyatida fazlasiyla hakedecek bi arac forester tabiki sizin beklentileriniz butceniz vs.de onemli
    yani sonuçta subaru ama hiç binmediğimiz için insanda tedirginlik oluyor sürekli acabamı diyor insan kendi kendine bakalım tepkiler olumlu yönde genelde hayırlısı olsun
    •06 E 6577 - MAT BRAVO • / •06 ZOF 96 - CORSA GSİ • / •06 ZUZ 87 - 1.6 İES • / •06 JR 124 - F7R • / • 35 CSE 57 - İNTEGRA • / • 42 CNE 94 - VW Polo • / •34 ZR 3191 - Seat Cordoba •

drummer582 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Forester alicagim zaman bendede o tedirginlik vardi ama alinca keyfinden o tedirginlikler aklima bile gelmedi.bakimsiz illaki binilmez dogru duzgun binersen birazda sansliysan sacma masraflar cikarmazsa ki mekanik sonucta hep yuzunu guldurur.ama ucuz olsun aliyim ufak tefek toparlarim denilcek bi arac degil uzunca arastirip baktirilip alinmasi gereken bir arac.alip yillarca binilebilecek ve her tarza hersarta uyum saglayabilcek bi arac.yine olsa yine dusunmeden alirim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı drummer582 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Forester alicagim zaman bendede o tedirginlik vardi ama alinca keyfinden o tedirginlikler aklima bile gelmedi.bakimsiz illaki binilmez dogru duzgun binersen birazda sansliysan sacma masraflar cikarmazsa ki mekanik sonucta hep yuzunu guldurur.ama ucuz olsun aliyim ufak tefek toparlarim denilcek bi arac degil uzunca arastirip baktirilip alinmasi gereken bir arac.alip yillarca binilebilecek ve her tarza hersarta uyum saglayabilcek bi arac.yine olsa yine dusunmeden alirim
    içimi en çok rahatlatan açıklama oldu teşekkürler

Post Thanks / Like
    Mentioned
    253 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

ygtrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yanlışımı düzeltiyorum....

normal yağlı impreza amortisörü üzerine yanılmıyorsam impreza wagon yayı takılınca oluyordu, piyasada yağlı forester amortisörlerine uygun yaylar var mesela jaspada satılıyor, eğer yay değişikliği yapılmadan impreza amortisörü kullanılırsa aracın arkası yere çöküyor haliyle....

benim arabamda imprezadan çıkma koni sertlik ayarlı amortisör ve güçlü bi çift yay kombinasyonu var ve mükemmel derecede memnunum... arabanın arkası olması gerektiği gibi

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)